חשש מהפגנות נוספות

העצורים מהפגנת ה'פלג' שוחררו, העריק לא הוסגר לצבא

הקיצונים איימו לפתוח בגל הפגנות נוסף אפילו עוד הערב, גל שיחל במגרש הרוסים. הסיבה: אחד מעצורי הפלג בהפגנה היום נמצא עריק והם חששו כי יועבר לידי המשטרה הצבאית (חדשות חרדים)

המשטרה שיחררה את רוב העצורים מהפגנת "הפלג של הפלג", מלבד שניים מהם. במגרש הרוסים התקיימה הפגנה נוספת של נטורי קרתא בשל החשש העברתו הצפויה של אחד מהם לידי הצבא.

מבין העצורים בהפגנת קבוצת הרב פרידמן מ'הפלג', אחד התגלה כעריק מצה"ל, ובמשטרה התכוונו להעבירו לרשות המשטרה הצבאית. אך לבסוף המשטרה הצבאית שהגיעה למגרש הרוסים חזרה כלעומת שבאה.

ישנו עצור נוסף שנותר במעצר והוא יובא יחד עם העריק מחר להארכת מעצר. שמונה אחרים שוחררו, בהם גם קטין.

כזכור מאות הפגינו הערב (ראשון) ברחוב בר אילן בירושלים, במחאה על מעצר העריק יהודה טומבק, שנעצר בשבוע שעבר בנתב"ג.

ההפגנות הפכו עד מהרה לאלימות, כאשר המשטרה מנסה למנוע מהם לחסום את התנועה ולהצית פחי אשפה.

לראשונה מזה זמן רב, המשטרה עושה שימוש בבואש על מנת לפזר את המפגינים. מצד שני, בשל מזג האוויר הגשום, אין פרשים משטרתיים מחשש שמא הסוסים יחליקו.

כוחות משטרת ישראל בהם לוחמי מג"ב, ממשיכים לפעול על מנת להחזיר את הסדר הציבורי במקום ולמנוע המשך שיבוש התנועה, ועצרו עד כה 11 מפרי סדר, בהם חשוד שנתפס על חם כשהוא מנסה להצית פח אשפה.

הצמתים הבאים נחסמו לתנועה, ובמקום מבוצעות הכוונות ע"י השוטרים להזרמת התנועה: גבעת משה/גולדה מאיר; יחזקאל/שמואל הנביא; ירמיהו/ שמגר. כעבור שעות, הכבישים נפתחו לתנועה.

בעיצומה של ההפגנה נודע כי בית הדין הצבאי ביפו האריך את מעצרו של טומבק וקבע את הדיון הבא לעוד כחודשיים מהיום. את העציר ייצג בדיון עו"ד מנחם שטאובר, שהגיש ערעור נגד ההחלטה.

יצוין כי בפלג הירושלמי פרצה מחלוקת האם לצאת ולהפגין, חלק מהעסקנים סברו כי מאחר והאברך נעצר בנתב"ג הרי זה כמי שהסגיר את עצמו לרשויות ולכן אין חובה להפגין עבורו. אך הגר"צ פרידמן פסק היום כאמור כי אלו שהולכים בדרכו של הגר"ש אוירבך חייבים להפגין על כל בן תורה שנעצר בעקבות הוראת רבותיו לא להתייצב.

ל'כיכר השבת' נודע כי חלק מהעצורים שנלקחו לתחנת המשטרה, מסרבים להזדהות בפני חוקרי המשטרה, כאשר הם גם השאירו את תעודות הזהות שלהם בבית.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

11
וחשוב לציין שאת העורכי דין והשאר הועדה להצלת עולם התורה משלמת שזה מאות אלפי שקלים שהם מי שאתם מכנים אותם הקיצונים הותיקים, ודרך אגב למה הם לא יוצאים להפגנות בגלל שמרן ר' שמואל אורעבאך זצוק"ל הורה לצאת להפגנות רק כשהוא נעצר בעל כרחו אבל בנתב"ג הואא הורה לא לצאת כי הוא מוביל אותו למעצר בזה שהוא הולך ל
דחוף להסתכל
10
שילכו לעזאזל!!! היום בגלל המנוולים הללו קפאתי בתחנה והמתנתי לאוטובוס במשך 40 דקות!!!
....
אף אחד לא אשם שלא לקחת מעיל
דוד
מי שמפגין מקיים "ועשית ככל אשר יורוך" כל אחד שישמע לרבותיו גם אם זה לא נח לשני.... ובדרך כלל גם לא נח למפגין עצמו. אלא הוא מוסר נפשו כדי לשמוע בקול רבותיו!
מודיעין עילית
תבלבל את המח לסבתא שלך, אין להם מורים, כל אחד עושה מה שלבו חפץ, מה זה השגעון הזה לא להתייצב, ואחר כך לשגע את כל הצבור עם רחובות חסומים, ואחר כך לנסוע לארה"ב לשנורר עבור עורכי דין בבית משפט וכו', במקום לנהוג כמו כולם, גם הפלג מפולג, דויטש אומר ככה, ופרידמן ככה, ולמה לא בא הגר"צ פרידמן להפגין, אם זה מ
יואל
9
טומבק זכית שבגללך יצא בקרוב קונטרס שו"ת חידודי תיירא לפלפל ולהעמיד בדיעותא דהאי מרן, ויפוצל בה הרבה שיטות ודיעות במה נקרא בן עליה אם רק כשעלה כבר על המטוס או גם כשדוהר ברכב בכבישי הערבה ועצרו אותו על מהירות מופרזת, ומה הדין כשכבר מבלה בעיה"ק אילת ורק לא שילם לנהג מונית או לבילוי ותפסו אותו
שו"ת הפגנות
8
כשנפגש רבי שמואל עם ליברמן דן עימו בענין ההפגנות,,,,,ומזה למד ליברמן שאם רוצים רק תשומת לב אז צועקים נגד נגד,ולא משנה על מה!! וגם ליברמן הבין שאם רוצים לעשות בלגן אמיתי זה מעניין גיוס,,,ולכן ליברמן עם מרן הגאב"ד עסוקים מאוד מאוד בעניין גיוס
יוסף זזות
7
אשריכם הפלג
חושן
6
כל מי שמפגין מקיים "ועשית ככל אשר יורוך"
יָדֹ֨עַ תֵּדַ֜ע
5
תפסיקו לעשות את זה כל כך דרמתי אני רק לפני חודש עזבתי את אחד הישיבות הטובות בזרם שבו אני נמצא והלכתי להתגייס לצנחנים. וזה לא מפני שאני חילוני או לחילופין שבבניק, אלה כי חשוב לי המדינה. נכון זה לא מתאים לכל אחד אבל למי שכן זה מתאים שיהיה לו בהצלחה. די אם הדרמות זה סתם משחק של האנשים שרוצים להרוויח ע
ש"ש
אתה כל כך טיפש... החילונים כבר לא מתגייסים 'למען המדינה'... את מי אתה מנסה להרשים חוץ מעצמך? חכה... דקה אחרי שתכנס תרצה לצאת,, אבל אז זה כבר יהיה מאוחר.... מכירה כמה כאלו...
נטע שפירא
4
המטות של לפיד וליברמן הזמינו אצל נתי וחב' תעמולת בחירות, כידוע נתי וחב' הם מנהיגי הפלג האמיתיים
יהודי
3
לא הבנתי כמה דברים: א. איך רק לאחד העצורים יש מעמד של עריק. האם היתר כן התייצבו בניגוד להוראת רבותיהם? ב. למה יש לתבוע את עלבונו ומעצרו של מי שנעצר באמצע ה'זמן' בנתב"ג? (לא שאני מאמין שנסע לקברי צדיקים. ממתי ליטאים נוסעים לקברי צדיקים בחו"ל. ידוע שבאלפים קבורים המון צדיקים)
לא עצניק
יש המון מבוגרים שלא בגיל צבא וכן נערים קודם גיל גיוס. חוץ מזה למה זה מופקע אצלך שבחור שכן התייצב על דעת רבותיו יבוא ויביע מחאה כואבת על התעללות ומעצר של אברך שכל חטאו הוא שהוא נשמע לרבותיו ולא התייצב. בחור נבון יבוא ויפגין גם אם הוא כן התייצב, מה לא מובן???
מוטי
א. האחרים אברכים או עדיין לא נחשבים עריקים בגלל גילם. ב. מי גילה לך שרק ליטאים אינם מתייצבים????? אתה יודע שרוב קהילות הכלל חסידי לא מתייצבים? ספרדים? העדה החרדית על כלל קהילותיה ועוד ועוד...?
תשובות ל'לא עץ'
2
ההפגנות הם נגד הוראתו הבורה של מרן רשכבה"ג הגר"ש זצ"ל שהורה לוועדה להצלת התורה-המוסמכת היחידה לנהל נושאים אלה מטעמו-שלא להפגין על מי שנעצר בנתב"ג.
חושב
ומה היה עם אהרן ביאלה?! הוא נעצר בשדה דב???
ינקי
הוא אזרח חו"ל בכלל. לא נסע לטייל בבתי קברות באירופה, רק רצה לחזור הביתה להורים לפסח.
יוחאי
לא הבנתי מה זה משנה? הוא ידע שהוא עריק - אז למה הלך בכונה לנתב"ג - תפסיקו לקשקש בשכל- כמעט כל העריקים שהפגנתם עליהם שנתפסו בטעות היו בדרך לאילת..... יותר טוב להתפלל מאשר לטייל באילת בינינו....
משנה
1
העריק לא הוסגר, למה? כי הפגנות עובדות. הם יודעים שהפגנה עם מעצרים גוררת עוד הפגנות ועוד מעצרים כמו צפרדע מצרים ואין לדבר סוף. אני בגלוי תומך בהפגות. אני יודע שאחרים מתנגדים מכל מיני סיבות. דבר אחד ברור: אם היינו מאוחדים - אף אחד לא היה יכול לכפות עלינו כלום ולגזור גזירות על הדת.
יהודי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: