מה אוכלים היום?

סוגרים פינה לצהריים: כפיתות טוניסאיות

מורן פינטו עם מתכון מעולה לכפיתות - קציצות טוניסאיות טעימות ועסיסיות. אל תחששו מרשימת הרכיבים הארוכה, ההכנה לא באמת מסובכת (מתכונים, אוכל)

כפיתות - קציצות טוניסאיות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם חזה עוף, קצוץ
  • 3 תפוחי אדמה, מקולפים ומגורדים
  • 3 בצלים, מגורדים
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • צרור כוסברה, קצוצה
  • 1/2 צרור שמיר, קצוץ
  • 2 פרוסות לחם - מרטיבים את הפרוסות, סוחטים ומפוררים
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף מלח (אפשר להחליף מחצית מהכמות באבקת מרק עוף)
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כוסות סולת או קמח תירס
  • קמצוץ קינמון
  • 1 כפית תבלין קציצות (אופציונלי)
  • שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים בידיים את כל המרכיבים עד לקבלת עיסה אחידה.

2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה של כ-5 ס"מ), מגלגלים כדורים מאורכים בגודל שווה מהעיסה ומטגנים בקבוצות, עד להשחמה יפה מכל הצדדים.

מגישים בפיתה עם מטבוחה חריפה או מעל קוסקוס.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
עשיתי יצא מוצלח! אך לא טיגנתי אלא בתנור,יצא מעולה ובריאות,כדאי לנסות.
טבריינית
1
אין כפיתות טוניסאיות עם אבקת מרק /קמח תירס/פפריקה מתוקה! הכל חריף וטוניסאי אמיתי... כל מה שצריך להיות במתכון זה טוניסאי!!! וזה ישראלי . במקום זה שמים קמח מצה או סולת בלבד ופפריקה חריפה וגם שום!!!
אילה

עוד בעוף: