"פרימיטיבית וחשוכה"

השרה זנדברג: אתנגד לרחצה נפרדת בטבע

כפייה אנטי-דתית ב"ממשלת השינוי": תמר זנדברג, השרה להגנת הסביבה מטעם מרצ, מעדכנת היום כי לא תסכים להפרדה בין גברים לנשים ברחצה במעיינות ונחלים, בניגוד לעמדת רשות הטבע (חרדים)

אילוסטרציה (צילום: חיים גולדברג, כיכר השבת)

השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג הודיעה היום (ראשון), כי בתוקף תפקידה כאחראית על רשות הטבע והגנים, היא תתנגד לחקיקה המתוכננת במטרה לאפשר רחצה בשמורות טבע תוך הפרדה בין גברים לנשים.

בראיון ל-ynet אמרה השרה ממרצ, חברת 'ממשלת השינוי', כי "אין מקום להרחיב עוד את ההפרדה המגדרית במרחב הציבורי, שהיא סוג של הדרה, ומהווה פגיעה מהותית בשוויון".

"על רקע מציאות של הפרדה הולכת וגוברת בישראל בשנים האחרונות, בתחבורה הציבורית, בהשכלה הגבוהה ובאירועים, אין מקום להרחיב עוד את ההפרדה במרחב הציבורי, ועל כן אתנגד לכל חקיקה בנושא".

דבריה באים על רקע כוונת רשות הטבע והגנים כן לאפשר הפרדה שכזו, לטובת ציבור שומרי המצוות - כוונה שהובעה על ידי מנכ"ל רט"ג שאול גולדשטיין, שאמר בדיון ב'וועדה לקידום מעמד האישה' בכנסת, כי "הציבור הרחב נהנה מתי שהוא רוצה, בעיקר בסופי שבוע, והציבור הדתי לא יכול ליהנות אז, ולכן לדעתנו זה פיילוט מידתי ואנחנו חושבים שצריך לחזור אליו".

"הפיילוט נוצר בעקבות בקשות של יהודים דתיים, כאשר אותם ציבורים כמעט והתייאשו, אחרי עשרות שנים של קיפוח והדרה", הוסיף מנכ"ל הרשות בנובמבר האחרון, בעוד דינה זילבר, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה דאז, אמרה כי "על פי חוק, לרשות הטבע והגנים אין סמכות מפורשת לביצוע הפרדה".

מטעם ארגון זכויות האדם 'בצלמו' נמסר כעת, בתגובה לעמדתה העדכנית של זנדברג: "השרה להגנת הסביבה, המתגאה בתמיכה בזכויות אדם, פתאום פוגעת בזכויות אדם של חרדים וערבים. אנחנו נפעל לשנות את ההחלטה, ומזכירים כי רשות הטבע והגנים כבר תומכת בכך. אנחנו מאמינים ויודעים שגם היועמ"ש תומך בכך בתנאים מסוימים".

"היוזמה לא תפגע באף אדם", הסביר מנכ"ל הארגון שי גליק, "שכן באותו הזמן שמעיינות יהיו בהפרדה, יהיו באותו אתר גם מעיינות לא בהפרדה, וכך אף אחד לא ייפגע וכולם יקבלו את הזכות ליהנות ממשאבי טבע".

יו"ר יהדות התורה ח"כ משה גפני, הגיב לצעד המסתמן, ואמר: "הוראתה של השרה החדשה להגנת הסביבה תמר זנדברג, שלא לאפשר לרשות הטבע והגנים שתהיינה שעות נפרדות לגברים ונשים בשני מקורות מים, היא 'הוראה פרימיטיבית וחשוכה' הפוגעת בגברים ונשים, יהודים וערבים".

"על פי ההוראה, כל מי שאורח חייו שונה מאורח חייה של השרה החדשה, לא יהנה ממקורות המים ברשות הטבע והגנים - אפילו לא לזמן קצר", תקף גפני.

ח"כ ינון אזולאי (ש"ס) פנה ליועמ"ש מנדלבליט, וכתב בין היתר: "הסעיף ל'חוק איסור אפליה במוצרים ושירותים' קובע, באופן מובהק וברור, שכאשר חלק מן הציבור לא יצרוך מוצר או שירות בשל פעולה של אי-הפרדה, לא רואים בכך אפליה. התכלית של סעיף חוק זה נועדה לקדם שוויון".

"כאשר חלק מן הציבור לא יצרוך מוצר או שירות בשל אמונה דתית ו/או בשל הלכה, ואנחנו מונעים ממנו לצרוך את המוצר או השירות הזה, הרי שאנחנו מפלים; ברגע שאנחנו מתעלמים מהחובה הזו ולא מאפשרים לחלק מן הציבור לצרוך מוצר או שירות בשל הדבר הזה, הרי שאנחנו פוגעים בשוויון", קבל אזולאי.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (55%)

לא (45%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

48
חולת נפשששששששששששששששששששששש
חסוי
47
האם היא תצליח להוציא צעירים נאורים מידי בעלי חשיבה חשוכה פרימיטיבית?
תתקדמו
46
אי אפשר כל דבר להתאים לציבור החרדי... עוד מעט ירצו לקיים הליכה בנחל לנשים. הליכה בנחל לגברים.. די.. מי שמתאים לו שילך.. אני לא הולכת כי בכל מקרה זה לא מתאים
צודקת...
45
בשנה האחרונה בחיי מרן כשהחלו הדיבורים על רצונם של הפוליטיקאים לפיד ובנט עלובי נפש לגזור גזירות על ציבור בני התורה והחרדים לדבר ה' וביתר שאת כאשר החלו אותם נבזים לממש את  דיבוריהם וגזרו גזירות של ממש על בני התורה גיוס בחורי הישיבות וכ"ו נשא מרן דברים נרגשים בדרשותיו הוא זעק את זעקת בני התורה ליבו לא
דהן
44
פרצופו המכוער של השמאל , בדמותה של זנדברג מתגלה כעת. חוסר רגישות מוחלט לזולת הגובל בפריצות המאפיינת את עולמה.
יריב גולן
43
תמר זנגבר מהווה בור ברשות הרבים ומביאה שואה רוחנית. בשם הדמוקרטיה אין לה שום זכות להתנגד לציבור אשר מהווה אחוז לא מבוטל במדינה.המרשעת הזאת חזקה על האוכלוסיה הדתית השומרת על ערכיה ולא יורדת לתת רמה שלה
שואה
42
סוף סוף מתחילים לשמוע את החכים החרדים...תאמינו לי הכי טוב לחרדים זה באופוזיציה.
יעקב
41
מה חשבתם זה ממשלה רודפת דתיים וזה רק דבר קטן הדברים הגדולים עוד יבואו
לאה
40
שמישהו יסביר למה היא חושבת שהיא עושה בזה שיוויון?? למה היא גורמת לכך שלי, בתור אזרחית במדינה לא תהיה אפשרות להנות מהטבע של הארץ הזו?? למה?? איפ הפה השיוויון?!!
אחת
39
ה ישמרנו
גלות בין הציונים
38
במה אתם יהודים?! זעק הרב שך כלפי “השמאל” דאז. במה אתם יהודים?! זעק ר’ משה גפני כלפי “השמאלנים החדשים” דהיום. לנו, ולכל מי שהאזין באזנים יהודיות, אין ספק שדברי הרב גפני הם הדברים החשובים ביותר שנשמעו בכנסת ביום השבעת הממשלה החדשה הזאת. זעקה זו למי היא נועדה? היא נועדה כלפי פנים וכלפי חוץ. היא נו
איוב
הם יהודים מכח הסגולה היהודית!!!!!!!!!!!!!!
אברם ושרי
התגובה שלך יותר ארוכה מהכתבה - והמבין יבין - חחחחחחחחח..
אוראל זר זהבי
37
תלכי לעזה
יכלבה
36
הדבר וודאי יביא ערבים לאלפים למעיינות הלא זנדברג אמרה שהבחורות היהודיות יהיו יחד עם הגברים..
נהלל
35
נו בואו לא ניתמם הפרדה בנחלים ציבוריים זה כפייה דתית, בלי ספק
מישהי
דברי שטות...
משה
נכון, גם סטאלין חשב כך.
עין
כפיה דתית? אפשר לחשוב ולסכם על ימים ושעות - חסר פתרונות?
יהודיה
34
הרי לא הולכים להעביר חוק בחודש הראשון... אז מה הלחץ....
לא הבנתי
33
הדרת שומרי תורה ומצוות מהטבע הישראלי נשים וגברים כאחד. נשאר רק להודות לחכ תמר זנברג שכל כך דואגת לנו....
אוהב טבע
עוד שמאלני
חרדי
הוא כתב בציניות בן אדם טיפה שנינות או הבנת שנינות לא תזיק לך ולעוד כמה פה
מיכאל
32
חלק מערב רב
.
31
מה אתם מתרגשים ממנה, היא פשוט הזויה!
סבא הושע
30
חבל שהשרה זנדברג לא רואה צורך להתחשב בציבור המונה כמיליון נפש שרוצה להינות מרחצה נפרדת, על פי אורחות חייו.
מוטי
29
לכי לפריז או ל לונדון . למה הגעת לארץ הקודש ? לחיות כמו גוי ? למה נפלו כל כך הרבה חיילים לא חבל ? באיזה זכות זרקנו את הערבים מבתיהם ???
מה את עושה פה ?
28
חובה שיהיה הפרדה בנחלים
ללא שם
27
באנו את החושך לגרש
תמר צודקת
26
אז למה יש חופים נפרדים??? אנו גם רוצים הפרדה למשל בגן השלושה הסחנה...למה אין???
קובי
25
שכמותך... שיוויון עלאק.. הכל רק לכמותך-אבל מי ששונה ממך כלום.... אל תדאגי ד' לא ייתן לכם למשול הרבהזמן
אפס
24
אם יעשו הפרדה אז איפשר ללכת לטיול משפחתי או עם חבר
עדן היפה
תקראי שוב את הכתבה.
ש.
23
הקב"ה משלם וישלם לכל המסיתים והמסייעים לשינאה בחרדים .צריך להעמיד לדין את כל המסיתים נגד החרדים. כולל ח"כ
יח
22
אני דתיה, וגם אני מתנגדת לרחצה נפרדת. כשהולכים כל המשפחה לשמור טבע אתם רוצים שנתרחץ בנפרד?? איפה הכיף פה של הביחד? כשהולכים כל הדודים שלמסלול למה שלא נהיה כולם ביחד? אני מתנגדת מאוד לרחצה נפרדת!
ע
21
טיפשה. היא גורמת שהאתרים (להם משלמים כניסה) יספגו הפסדים קשים.
קצת שכל
20
כמו מקימי וראשי הציונות שרצו לבולל את עם ישראל רח"ל
היא ציונית אמיתית
19
מחפשת מה לעשות עם המשרד שקיבלה עוד מעט יהיה אסור להשתמש בחד פעמי גם?
חי
18
בשביל זה יש לנו את נחלי ומעיינות יהודה ושומרון שאת לא מכירה בהם ימסריחה
ח
17
מזה החוצפה הזאת אני לא מליחה להביןןןןן אפשר הסבר לא מגיע לנו משהו הכי בסיסי במידה שלנו!!! איפה השוויון זכויות במדינה הדפוקה הזאת למה למה למה למה למה למה למה מה למה אני רק רוצה להבין למה זה צודק שאזרח במדינה הזאת לא מקבל את צרכיו כמו שהוא צריך משהו יכול לעזור י ולהסביר לי למהההההההההההה
שיוון שיויון
16
איך נותנים במה לליצנית שכמוך? מנסה להתריס ולפגוע ברגל גסה בעם היהודי ובמה שאלוקי ישראל ביקש, שנהיה נבדלים וקדושים משאר העמים. מה זה? אם לא כפיה חילונית? הרי יש לנו את חופש הביטוי כל עוד לא נעשית פגיעה באדם זה לא עוד חלק "מסטטוס הקוו"? וממשלת זדון תעביר מן הארץ... משיח תתגלה.
לילי
15
לא יאומן כמה השקר צף ועולה מרגע לרגע בלי שום בושה. חולת נפש.
שרה
14
כל החבורה של שונאי ישראל הזאת הם צאצאים של הגבעונים שהתערבו בעם ישראל ונקראים "נתינים". ומבואר בתלמוד מסכת יבמות שבגין מידותיהם הרעות גזר דוד המלך עליהם שלא יבואו בקהל ה כנאמר "והגבעונים לא מבני ישראל המה"
צבי יהודה
13
מי נתן לך את העצה ? ידידך איווט ? כבר אתם רוצים להרוס כל חלקה טובה בעם ישראל? זו ההבטחה של ראש הממשלה הזמני -- שישמור על החרדים כמה כבר אפשר לשקר ?
שמואל
12
משועממת!!! כמו הרבה כמוה! רחמים !!!!
תגני קודם כל על עצמך....
11
"עורו ישנים מתרדמתכם" עם ישראל עוד לא נופל לו האסימון, לאיזה צרה הציונות הדתית בראשות בנט מפילים אותנו. הם מוכרים את ארץ ישראל, עם ישראל ותורת ישראל לשונאי ישראל כי גדולים בעולם זה ממש לא זמן לחגיגות עם דגלים עכשיו. חייבים להקים קול זעקה, תפילה, צדקה וצום לבטל את הגזירה הנוראה והאיומה שהציונות הדתית
שיר
את חוצפנית את משתלחת בציבור שלם בלי בושה בנט הוא מייצג זרם קטן בציונות הדתית ועוד אנחנו מוכרים את א"י? מי רצה לשבת עם עבאס אה?
ציוני דתי
10
תבואו בטענות לרבבות החרדים שלא הצביעו בבחירות
צבי
9
הבנו שיש לה בעיהההה!!!!!!!! מה נסגר איתה?????????
אפרתוש
8
היא צודקת. כאן זה לא איראן!
שלומר
7
מה שהיא עושה זה בדיוק הדרה
מוטי
6
קואליציית הלבנים
יצחק
5
זנדברג = חולת נפש בדרגה ראשונה
עדינושששששששששש
4
וכשאנחנו נחזור לשלטון נאסור על רחצה מעורבת בטבע!
נחמיה
3
אני מציע להפחית את המיסים של הדתיים והחרדים שמדירים אותם מכל מקום
דודוי
2
כי תעביר ממשלת זדון מן הארץ
הלפרין
1
ח"כ גפני צודק, כמו תמיד, אבל יותר חכם שמשהו אחר (ערבים, חרדלי"ם) יתנגד, ההתנגדות שלך רק תקשיח את עמדת זנדברג.
מנחם
צודק ביותר!
א

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: