"מה הם חשבו להשיג"

פגישת האדמו"רים עם הנדל: החסידים מוחים נגד העסקנים

שעות לאחר פגישת האדמו"רים והרבנים עם שר התקשורת, ולאחר שפורסמו תיעודים מתוך הפגישה, נשמעות טענות בקרב חסידים על זלזול בכבודם של האדמו"רים (חסידים)

פגישת האדמו"רים מוקדם יותר (צילום: באדיבות המצלם)

שעות לאחר פגישת האדמו"רים והרבנים עם שר התקשורת יועז הנדל, ולאחר שפורסמו תיעודים מתוך הפגישה, נשמעת טענה בקרב חסידים ותלמידים של הרבנים על זלזול בכבודם של האדמו"רים והרבנים.

בתיעוד מתוך הפגישה שעסקה בעניין הקומה הכשרה, נשמע השר אומר לאדמו"רים "אני מעריך מאד את המאמץ שעשיתם כדי לבוא לכאן. אני מניח שהאדמו"רים לא מכירים אותי, אבל אני לא נוהג למרוח דברים, ולכן אני רוצה לייצר לכם כאן את תמונת המציאות".

קודם כל אנחנו נמצאים היום במצב שבחברה החרדית ישנם רבים שמחזיקים שני טלפונים, האחד כשר, והשני שאינו כשר.

בנוסף, המצב הוא שלפחות 50% מהחברה החרדית מחוברים לאינטרנט, ולכן אם אתם רוצים לטמון את הראש בחול זה בסדר, אבל אלו המספרים שיש לנו, ואם אתם רוצים למצוא לזה פיתרון זה בסדר.

עוד הוסיף הנדל ואמר כי בנושא הפולמוס ובעניין המשל של ה'חפץ חיים' אודות העגלה הריקה והמליאה, אני מרגיש שאני עגלה המליאה לגמרי.

עוד הוסיף השר ואמר: "אני מרגיש מאד נוח לשבת איתכם, אני מכבד אתכם מאד וברצוני לומר לכם שאני דואג לילדיי בדיוק באותה מידה שאתם דואגים לילדכם, אך בסוף הויכוח האמיצי שנמצא כאן על השולחן הוא איך מתייחסים למדינת ישראל, והאם המדינה יכולה להסדיר את מה שקורה במרחב שלה.

אחד החסידים אומר בשיחה עם 'כיכר השבת' כי לא ברור מדוע בחרו העסקנים לבייש ולגרום להשפלה כזאת כלפי האדמו"רים, בהתחשב בכך שסביר להניח שדעתו של הנדל בנושא היתה ידועה לעסקנים, וכי לא ברור מה הם חשבו להשיג בפגישה שגרמה לטירחה רבה בקרב האדמו"רים והרבנים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

40
חוצפנים חושבים שאתם מבינים יותר מהרבנים והאדמורים תתביישו לכם
מ
39
נא לדפדף בהיסטוריה, הרבנים שהגיעו גרמו לנו לממשלה הרעה הזו. לפני 3 שנים כשהיה מתווה גיוס, הרבנים הנל התנגדו. עכשיו הם קיבלו גם את המתווה הגיוס הנל וגם גזירת פלאפונים, ועוד ועוד. איזה חכם הרואה את הנולד.
פלוני
38
פעם בחור ראה אותי עם הפלאפון ואמר לי מה משה יש לך כזה פלאפון? אמרתי לו יש לך בבית עוף וגם חמאה ענה לי כן יש, אמרתי לו מי אמר שאתה לא מערבב אותם ואוכל הרי אתה יכול לערבב, ענה לי למה אתה חושד בי? וד"ל.
משה בן אברהם
אם אתה מוכן לתת לי לעבור על ההיסטוריה של הפלאפון בלי למחוק קודם, תקבל מה שתרצה, וד"ל.
שמרן
לשמרן - מזמין אותך לבדוק, תשאיר מספר טלפון ואכוון אותך אלי, הספיישל על חשבונך. 2) לדבריך אתרוג או עסקן זה חיובי הרי אתה גם נגד זה.
משה בן אברהם
37
אמנם אין זו מצוה לחבוש כיפה בפגישה עם גדולי ישראל (כידוע הי' אדמו"ר זצ"ל שכאשר נכנס אליו חילוני וחבש כיפה לידו אמר לו האדמו"ר לא לכבודי אתה צריך לחבוש כיפה אלא לכבוד הקב"ה וד"ל) אבל יצור נבזה שלא חש צורך לכבד את אורחיו גדולי התורה במינימום כבוד של חבישת כיפה מעיד עליו שהוא חצוף וחוצפן וחלאה מזוהמת ש
מנחם
אילו הייתי השומר בשער, או שהיו לובשים מסכות או שהיו נשארים בחוץ. כולם שווים לפני החוק. גם אדמו"רים.
רפאל
36
חוששני שמליטוואק אני הופך בעל כורחי לחסיד הענדעל שליט"א
משומקום
35
כל פוליטיקאי שלא מקבל בקשה שרבנים מבקשים ממנו הופך לחצוף??? אם השלוחי דרבנן שלנו לא היו נצמדים לביבי בכל מחיר אז רבנן עצמם לא היו צריכים להתבזות ככה זה פוליטיקה אם אתה לא חלק מהקואליציה אז אתה לא משפיע
יהודה
34
כל הכבוד לשר הנדל. אתה עושה דברים חשובים מאוד! לך בכוחך זה והושעת את ישראל.
אחד
33
בכיינים. זה שהוא לא אוטומטית מסכים לכל מילה שיוצא מפי אדמורים לא הופכת אותו לחצוף (אגף כשהעסקנים הנ"ל נפגשים עם האפיפיור אני מניח שהם לא עונדים צלב)
חברונר
32
אכן פגישה מיותרת שלא השיגה דבר רק הייתה בה השפלה של הרבנים והאדמו"רים. יועז הנדל מנוי וגמור עמו לבצע את השינוי וההסדרה בתחום הזה.
יעקב
31
הנדל כזה יהיר דביל וחצוף
אפס

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחסידים ואנ"ש: