

נשיא צרפת עמנואל מקרון נפגש היום (רביעי) בארמון האליזה עם הקנצלר החדש של גרמניה פרידריך מרץ, ובמהלך הצהרה משותפת עם האורח יצא בגינוי חריף נגד מדיניותה של ישראל בעזה. מקרון הבהיר כי צרפת תומכת בזכותה של ישראל להילחם בטרור, אך מתח ביקורת חריפה על האופן שבו מתנהלת הלחימה ברצועה.
"עמדתנו הייתה ברורה מהיום הראשון," הצהיר מקרון. "עמדנו לצד ישראל ב-7 באוקטובר וגינינו את מתקפת הטרור של חמאס. אנחנו פועלים ללא לאות למען שחרור כל החטופים, אבל איננו יכולים להרשות לעצמנו סטנדרטים כפולים."
לדבריו, "אם אנחנו מגנים את רוסיה על פגיעה בריבונות אוקראינה, איננו יכולים לשתוק כשזה קורה בעזה. יש להילחם בחמאס – כן, אבל לא במחיר רמיסת כל הכללים."
מקרון התריע כי "המצב בעזה הוא החמור ביותר שידענו מאז אוקטובר 2023. אסור להמשיך כך. אוכלוסיות שלמות מנותקות מגישה למזון, למים, לתרופות ולטיפול רפואי. זה פשוט בלתי מתקבל על הדעת."
עוד אמר כי "העקירות הכפויות של אוכלוסיות הן תגובה בלתי מתקבלת על הדעת. אנו דורשים את חידוש הגישה ההומניטרית המלאה לעזה – זו דחיפות עליונה."
בסיום דבריו הדגיש מקרון כי צרפת ממשיכה לפעול לקידום פתרון מדיני: "יש לשחרר את כל החטופים, לפרז את חמאס מנשקו, ולהתחיל תהליך פוליטי שיאפשר הקמת מדינה פלסטינית לצד מדינת ישראל. רק כך נוכל להבטיח ביטחון ושלום לכל העמים באזור."
בתוך כך, שש מדינות באירופה – ספרד, אירלנד, נורבגיה, סלובניה, איסלנד ולוקסמבורג – יצאו בגינוי נחרץ לתוכנית הישראלית להשתלטות ממושכת על רצועת עזה. בהצהרה שפרסמו שרי החוץ של המדינות נמסר כי הן "מתנגדות לכל שינוי דמוגרפי או טריטוריאלי", והדגישו שמבחינתן מדובר ב"הפרת החוק הבינלאומי". הן הזהירו כי "הסלמה צבאית נוספת בעזה רק תרע את המצב הקטסטרופלי של הפלסטינים ותסכן את חיי החטופים שנשארים בשבי", צוטטו ב'ynet'.
גם באיחוד האירופי הביעו דאגה גוברת מהמצב בשטח. שרת החוץ של האיחוד, קאיה קאלאס, קראה "להסיר את המצור" בהקדם האפשרי, תוך הפניית אצבע מאשימה כלפי ישראל בכל הנוגע לאחריות ההומניטרית שלה כלפי תושבי הרצועה. "ככוח הכובש", אמרה, "ישראל מחויבת על פי החוק הבינלאומי להבטיח שסיוע הומניטרי יגיע לאוכלוסייה הזקוקה לכך".
בהצהרה משותפת עם נציבת ניהול המשברים ונציבת הים התיכון של האיחוד, קראו השלוש להפסקת אש מיידית ולשחרור החטופים. הן מתחו ביקורת על מנגנון הסיוע החדש שישראל שוקלת להפעיל, ואמרו כי מדובר במודל "החותר תחת עקרונות הומניטריים על ידי מיקור חוץ של חלוקת הסיוע לגורמים לא הומניטריים ולחברות אבטחה פרטיות", כלשונן.
0 תגובות