הרב יובל שרלו: "אין להחזיר בתשובה שלא ביושר"

הרב יובל שרלו: "אסור למרצי סמינרים של החזרה בתשובה להשתמש בטיעונים שקריים. אין להחזיר ילדים בתשובה ללא ידיעת הוריהם"

הרב שרלו (אלנתן גוטווירט, כנס כיפה)

הרב יובל שרלו, ראש ישיבת ההסדר בפתח-תקווה נשאל על-ידי אחד מתלמידיו, באתר הישיבה:

"בחופש זה עשיתי קייטנה לילדים משכונות מצוקה שכולם היו מבית לא דתי.

"והתעוררה שאלה האם מותר לנו לנסות להחזיר אותם בתשובה בלא דעת הוריהם כי אולי הם לא רוצים בכך?"

במענה לשאלה, השיב הרב שרלו: "אין לעשות פעולות של החזרה בתשובה שלא ביושר. נדבך יסודי בעבודת ד' הוא לבנות את האמונה על אדני יושר, וילדים הנשלחים לקייטנה על ידי הוריהם לא היו נשלחים אם היו יודעים שבקייטנה נעשות פעולות של החזרה בתשובה".

לדברי הרב שרלו, "לא זו בלבד, אלא שהדברים גם עלולים להזיק לילדים אלה, לפער בינם ובין ביתם, וכדו'. עמדתי בנושא זה היא עקרונית ורחבה, לא רק לגבי ילדים קטנים, כי אם גם לגבי היבטים אחרים של הסוגיה, כגון: החזרה בתשובה בסמינריונים בטיעונים שאינם נכונים, הסברים על מצוות ביהדות מתייפיפים שאינם נכונים וכדו'. ראש דברך אמת.

"בד בבד, ישנה חשיבות עליונה לקרב את עם ישראל לריבונו של עולם, ולהשיב את עצמנו ואת הציבור כולו בתשובה, ולפעול למען זה בכוחות גדולים. הקב''ה כרת ברית עם כל עם ישראל, ועל כן ישנה חשיבות גדולה למימוש הברית הזו בשמירת תורה ומצוות, בחיי אמונה, ובהליכה במידות הטובות של האבות. אנחנו חייבים לפעול למען זה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

33
saf
sd
32
כדאי שתכירו את הרב, במישור הלך איתי ורבים השיב מעוון
אהרן
31
לא לשקר אני מסכים, כי הנזק רב על התועלת. אך לא להחזיר בן בתשובה ? וכי האב יש לו בעלות על בנו ? ואם האב מתעלל בבנו תתיר להתלונן נגדו, ולהוציאו מתחת ידו. ומדוע איפה ברוחניות מותר הכל. אתה עושה תורתך פלסתר.
סרוג לשעבר.
30
ההורים יודעים שקייטנות הם דתיות/חרדיות והם מבינים את כל הפעיליות הדתיות שיש בקייטנה. רב שרלו יש השקר הגדול את האתר "יהדות ב- ynet" שמשתף את כתבותיו באתר הנ"ל המושמץ והשקרי בנושא היהדות.
איילי
29
מתי שמענו שבאתה בטענות לציבור החילוני.
אורי
28
כל כך חשוב לך למצוא חן בעיני אדוניך החילוניים שאתה מתיר להם לשפוך את דמם הרוחני של ילדיהם? זו לא רק חוצפה וכפירה, זה מסע הסתה על הדת, בל נשכח כי הציונים העלו ארצה עשרות אלפים מבני עירק, תימן ומרוקו והעניקו להם חינוך כפרני. כיום אחים אלו מהווים כמחצית מאזרחי המדינה ורובם ככולם חילוניים. הם עשו זאת מ
רוני
- "השומר הצעיר" כשאתם דוגלים בדיוק באותו הדבר?
דתל"י.
27
דין חילוני שנהיה חרדי, כדין גוי שנתגייר שהוא כתינוק שנולד, לכן הוריו הגויים אינם יותר הוריו. דין החילוני כגוי. בתנו לא ניתן לבניהם, ובתם לא נקח לבננו. יינם יין נסך,ופסולים לעדות. לכן הבן אינו חייב לשמוע להוריו החילונים. ולהחזיר חילוני בתשובה, כמו להציל מן הארי ומן הדב.
שריר
בעל תשובה גם פטור מכיבוד אב ואם? לא צריך לומר קדיש על הוריו? מותר מדאורייתא לישא את אמו או את אחותו? התופס בנכסי בעל תשובה קנה?!
1
26
בתגובה לדבריו של אותו אדם שדיבר רע על יהודי שמחזיר בתשובה בשיריו היפים והמועודדים ולא ע"י איומים שונים ומשונים
שי קאהן
25
ב"ה הרב שרלו, גם אם אינכם מסכימים לדעותיו הוא רב לכל דבר וגם אם מקל אז בגבולות ההלכה. במקרה הנ"ל הוא לחלוטין צודק!
ד"ל
24
ב"סד "כבד את אביך ואת אמך " "ואת שבתותי תשמורו" להגיד לך ששומרים שבת מצוות גם נגד רצון ההורים לפעמים אני לא מבין ומתפלל לא להבין את הדעות האלה(ולא רוצה להבין) מי לה' אלי
יוסי

אולי גם יעניין אותך:

עוד במה הדין?: