

למורת רוחם של נציגי הציבור החרדי: חוק הגיוס אותו ניסחה וועדת פרי לשוויון בנטל, יגיע מחר (שני) לקריאה ראשונה בכנסת. ח"כ ישראל אייכלר (יהדות התורה) אומר בשיחה ל'כיכר השבת' כי מדובר ב"הכרזת מלחמה נגד השם אלוקי ישראל".
כזכור, לפני כחודש אישרה הממשלה ברוב של 14 שרים מול 4 נמנעים, את רפורמת הגיוס של ועדת פרי, להסדרת סוגיית שילובם של תלמידי הישיבות בשירות הצבאי והאזרחי ולהגברה משמעותית של השוויון בנטל בחברה הישראלית.
הצעת החוק מסמיכה את הממשלה לקבוע יעדים מספריים, המלווים בתמריצים חיובים וסנקציות כלכליות, לגיוסם של תלמידי ישיבות אשר יעלו משנה לשנה. על פי הצעת החוק, כל עוד יתמלאו יעדים אלו, לא ייכנסו לתוקפם מנגנוני החובה הקבועים בחוק שירות ביטחון. עם זאת, החל מחודש יולי 2017 - אם וכאשר לא יתמלאו היעדים מקרב האוכלוסייה החייבת בגיוס, תחול חובת גיוס על תלמידי הישיבות כפי הקבוע בחוק שירות הביטחון.


השר יעקב פרי, אומר ערב העברתו הצפויה של החוק בקריאת ראשונה: "מדובר בשינוי היסטורי, הנוגע לאחת מן הסוגיות המורכבות והרגישות ביותר בחברה הישראלית, האחריות למימוש ויישום הרפורמה מוטלת כעת על כולנו, נציגי ציבור המשרתים בכנסת".
"הקדוש ברוך הוא ינקום את נקמת התורה"
מאידך, ח"כ ישראל אייכלר, 'יהדות התורה' תוקף את הצעת החוק, ואומר כי מדובר בהכרזת מלחמה נגד תורה ישראל. בשיחה עם 'כיכר השבת' אמר ח"כ אייכלר: "עצם העובדה שלימוד תורה בארץ ישראל עלולה להיחשב עבירה פלילית - הינה הכרזת מלחמה נגד השם אלוקי ישראל".
"כל מי שירים את ידו כנגד תורת משה, הקדוש ברוך הוא ינקום בו את נקמת התורה. אנחנו יכולים לעשות תפילה, השתדלות ואזהרה. להזהיר את העם מפני הסכנות הקיומיות המקיפות את ארצנו. רק זכות התורה מגנה עלינו מפני כל אויבנו והמלחמה נגד התורה היא סכנה קיומית לעם ישראל בארץ ישראל".
"אני נפגש במשך 24 שעות עם כל מי שאני יכול על מנת להסיר את הגזירה, היום נפגשתי עם ראשי הבית היהודי, ואמרתי להם שהקב"ה שלח להם כמה אזהרות ברורות" אמר אייכלר ופרט: "מסעו של שר החוץ האמריקאי לעקירת ישובי יהודה ושומרון. והחלטת האיחוד האירופי בצום תשעה באב על החרמת ההתנחלויות".


"העיתוי נועד להרתיעם, שלא יתנו יד ולא ירימו יד כנגד תורת ישראל ולא ירעיבו את ילדי תלמודי התורה. אני מקווה שהם יבינו את המסרים הברורים מהשמיים כי שום דבר אחר לא יכול לעזור. אני מקווה שהיראים לדבר ה' מקרב בוחרי הבית היהודי והליכוד יעצרו את גזירת הגיוס בטרם פורענות".
עיקרי חוק הגיוס:
תלמידי ישיבות בני 22 ומעלה ביום כניסת החוק לתוקף: ע"פ הצעת החוק, יוזמנו תלמידי ישיבות אלו למרכזי קליטה של צה"ל ויוצעו להם מסלולי שירות שונים המותאמים לאורח חייהם. במידה ויבחרו שלא לשרת, יקבלו פטור משירות ביטחון ומחובת הלימודים בישיבה ויוכלו לצאת ולהשתלב בשוק העבודה.
תלמידי ישיבות שהינם בני 22-18 ביום כניסת החוק לתוקף: תלמידי ישיבות אלו יוכלו להמשיך ולדחות את שירותם לטובת המשך לימודיהם בישיבה עד להגיעם לגיל 24. במהלך שנים אלו, יופעל מערך של תמריצים, מכוחה של החלטת הממשלה המתגבשת, לעידוד שילובם של תלמידים אלו בשירות הצבאי והאזרחי וזאת, בהתאם ליעדים שתקבע הממשלה, שמספרם יעלה משנה לשנה (בשנת 2013- 3300,בשנת 2014- 3800,בשנת 2015- 4500, בשנת 2016- 5200). בגיל 24, במידה ויבחרו בני קבוצה זו שלא לשרת, יפטור אותם שר הביטחון משירות.
תלמידי ישיבות שהינם בני 18 ומטה ביום כניסת החוק לתוקף: יוזמנו להתייצבות למיון ובדיקה בגיל 17 במרכזי קליטה אשר יוקמו ע"י צה"ל במיוחד עבור אוכלוסיה זו ומתוך התחשבות במאפייניה הייחודיים. תינתן להם אפשרות לדחיית שירות לטובת לימודי תורה בישיבות בין הגילאים 21-18 – בכפוף לתנאים שנקבעו בחוק.
בגיל 21 תחול חובת הגיוס לשירות סדיר, למעט 1800 תלמידי ישיבות אשר יוכרו כ"מתמידים" ואשר יוכלו להמשיך וללמוד עד גיל 26 ולאחר מכן יקבלו פטור משירות.
במקביל, תינתן לצעירים אפשרות לשירות אזרחי כחלופה לשירות צבאי, זאת בגיל 21 ובהתאם לצרכי הצבא ושיקול דעתו.
תלמיד ישיבה אשר ישלים את שירותו האזרחי בהתאם לתנאי החוק, יפטור אותו שר הביטחון משירות צבאי. מי שלא ישלים את השירות האזרחי, ע"פ התקופה הנדרשת בחוק, או שלא יעמוד בתנאיו, יהיה חייב בשירות צבאי.
בהכנת הידיעה השתתף יוסף פאר