כפי שכבר כתבנו כאן אמש ב'כיכר', גורמים בעדה החרדית ובוועדה למען השבת, העריכו כי המחאה החרדית רק תתעצם לנוכח פתיחתו הצפויה של חניון 'קרתא' שיפעל בתשלום.
החניון, הממוקם בסמיכות לקניון ממילא ומול חומות העיר העתיקה, עלול להוות מקור בלתי נדלה לחילולי שבת, ואף להחמיר את המצב הקיים כיום, העובדה כי בחניון 'קרתא' בניגוד ל'ספרא', יפתח בתשלום, מחריפה עוד יותר את הבעיה.
גורמים בוועדה אף הביעו חששם שלא לציטוט, כי פתיחת החניון עלולה להביא לפתיחתי המסחר בשבת קודש בעיר ירושלים.
כבר אתמול נרמזנו על ידי גורמים בכירים בסביבתו של ראש העיר ניר ברקת, כי הם אינם תולים תקווה רבה בפתיחתו של החניון הפרטי. להערכתם, מלחמת השבת לא תיעצר בכך. אולם אותם מקורות העריכו, כי, באם יישמר הסטטוס קוו ולא תפתחנה חנויות, יוכל הציבור החרדי לעכל לבסוף את פתיחתו של חניון קרתא.
כאמור, גדולי ישראל לא חזרו בהם מתמיכתם במחאה על חילול השבת. עצרת המחאה שתוכננה להתקיים בשבת הקרובה, בצומת בר-אילן, תתקיים כמתוכנן. יתרה מזו, התמיכה הרוחבית שמקיפה את כל שדרות הציבור, תבוא לידי ביטוי בהפגנות שייערכו בריכוזים החרדיים השונים.
מארגני העצרת נהגו בחכמה. קיומה בשעות הערב, יקל על המשתתפים ויסייע בידי המארגנים למנוע תופעות כפי שהיו בהפגנות הקודמות.
המארגנים הצליחו הפעם להשיג תמיכה ציבורית רחבה למחאה. כאשר גדולי הרבנים כבר הבטיחו את השתתפותם. כולם, גם אלו שלא יצליחו להגיע לעצרת, הביעו את תמיכתם ועידודם.
כך למשל, בית הדין של העדה החרדית, הרב ראובן אלבז, האדמו"ר מגור, האדמו"ר מערלוי, הרב משה צדקה, ואפילו הגאון רבי עובדיה יוסף שהורה לאלו שמתגוררים במרחק רב מבר אילן, לעשות את קבלת השבת מחוץ לבית הכנסת ולבוא להשתתף בעצרת.
המשטרה מצידה כבר העבירה מסרים כי "תנהג באפס סובלנות" במפגינים, כך שבהחלט צפויה שבת סוערת בעיר ירושלים.