בניגוד להחלטה

מצלמות במקום משגיח? חבר מועצת תוקף

הרב אליעזר שמחה ווייס, חבר מועצת הרבנות הראשית, יוצא נגד אלו המתקינים מצלמות אבטחה במקום פיקוח • השבוע, הציגה הרבנות יוזמה דומה להשגחה על שחיטה בחו"ל (חרדים)

(צילום: שאטרסטוק)

במסמך שנמסר השבוע על ידי הרבנות הראשית לישראל לבג"ץ, נחשף כי הם מתכננים פיקוח על מפעלי בשר בחו"ל, באמצעות מצלמות אבטחה במקום מפקחים.

את המסמך, הגישו ברבנות במסגרת הליך המתנהל, ובו הם כותבים כי "לנוכח משבר התפשטות נגיף הקורונה, נבצר, נכון לעכשיו, מן הרבנות הראשית להפעיל את מערך הפיקוח על שחיטת הבשר בחו"ל באמצעות מפקחים מטעמה".

"מציאות זו מקשה על הרבנות הראשית שמעניקה תעודות הכשר לתוצרת הבשר המיובא, למלא חובתה כלפי שמיא וכלפי הציבור".

לכן הודיעו ברבנות כי הם שוקלים "לחייב בתקופת המשבר הצבת מצלמות ברחבי המפעלים בחו"ל, באופן שיאפשר לה לקיים פיקוח מרחוק על הנעשה במפעל בהביטי הכשרות".

הגאון רבי אליעזר שמחה ווייס, חבר מועצת הרבנות הראשית לישראל, התייחס בטור שפורסם באתר 'סרוגים' לנושא, וקבע כי "הכשרות הפכה לקורבן נוסף של נגיף הקורונה".

בלי להתייחס באופן ישיר ליוזמת הרבנות, הוא מזהיר כי "בעידן הדיגיטלי, גם כשאנו רואים איננו יכולים להיות משוכנעים שהמציאות היא אכן מה שאנו רואים. לא צריך טכנולוגיה מתקדמת כדי לגרום לאנשים לראות משהו שאינו בהכרח תואם למציאות".

לדבריו, "אין להתיר בשום אופן שימוש בציוד טכנולוגי כתחליף למשגיח ירא שמים שחי ונושם את המפעל עליו הוא משגיח. מכיר כל פינה, נוכח במקום, מחפש ומחטט אחרי הפרות של חוקי הכשרות".

בטור, שפורסם כאמור באתר סרוגים, מוסיף הרב וייס כי "לזאת יש להוסיף שאחד היסודות של דיני הכשרות הוא "מירתת". כלומר עצם העובדה שהמשגיח יכול להגיע בכל עת אל בית העסק מביאה את הבעלים למצב נפשי של פחד מהפרה של דיני הכשרות. ספק רב בעיני אם מצלמה יוצרת את אותה אפקט".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
תרגעו קודם כל מדובר פה על רמת כשרות "רבנות" שזה כבר מעלה לציבור הכללי. דבר שני כתוב שזה לתקופה זו ולא הכוונה למצלמות בלבד בלי צפייה אלא שרואים בפועל כל רגע מרחוק נ.ב. לקרוא ולהבין (במיוחד עם הכותרות המנפחות האלו)
שלמה
6
יישר כוח! זאת נקודה מעניינת, לא ידעתי שכ"כ קל היום לזייף תצלומים, וא"כ, ב"ה שגם לנו יש "שומרי סף" שישמרו שלא ייפרצו חומות הדת. מדוע אתם לא מפרסמים ג"כ את הטורים המלאים של הרה"ג א"ש וייס שליט"א, ורק מפנים לאתר סרוגים?
ישי
5
המשגיח מגיע ביום א מדליק את נר הנשמה וחוזר ביום שלישי בבוקר להדליק את נר הנשמה ויוצא לדרכו התעודה מגיע בפקס
מציאות עגומה
4
בקרוב רובוטים מהדרין יחליפו את משגיחי הכשרות, וכך יוזל הבשר והעוף.
רבינו
3
יש לי חבר משגיח כשרות שעובד לפעמים במפעל בחו"ל. הוא אומר שזו העבודה הכי קשה שיש, מהרגע שהוא נכנס למפעל עד שיוצא, הוא לא נח לרגע. לא אוכל שם לא שותה אפילו לא עושה צרכים, רק כל היום רץ ומתרוצץ ממקום למקום מחפש ובודק ובולש.
מוישי
2
בעיקרון, מצלמות אינן אמינות לגמרי. מומחים יכולים לגרום ליצירת אשליות מצולמות. הפיתרון? לאכול פחות בשר. ליבא פחות בשר, ולאכול פחות בשר. הרבה יותר זול והרבה יותר בריא.
תגובתי
1
בס"ד כנראה שמישהו ברבנות עם מגלומניה מטורפת , אני קובע,אני בעה"ב אני, אני יראה להם מי כאן המחליט נגד כל בסיס ההלכה שנאמרה למשה מסיני ונקבעה בשו"ע שאדם שומר מצוות נאמן , ברבנות הגיעו למסקנה שונה. כל אדם חשוד עד שלא תוכח חפותו ובעצם עד שיגיע לסיום עבודתו גם אם יעבוד 40 שנה. וב"ה יה
רוני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: