דלג לתוכן הראשי
"עוון נורא"

הפוסק: לא לשתף פעולה עם חוקרים בשידוכים

הגאון רבי בן ציון מוצפי, מגדולי הפוסקים הספרדים, פסק כי חל איסור לשתף פעולה עם חוקרים פרטיים במהלך בירורים בשידוכים: "יש לעשות חרם ולא לשתף פעולה" (חדשות, ארץ)

י
כיכר השבת |
הגרב"צ מוצפי (צילום: שידור חי - מוסיוף)

הגאון רבי בן ציון מוצפי, מגדולי הפוסקים הספרדים, פסק לתלמידו כי חל איסור לשתף פעולה עם חוקרים פרטיים במהלך בירורים בשידוכים.

הגרב"צ מוצפי נשאל אמש (שני) על ידי אחד מתלמידיו: "מה אפשר לעשות מול התופעה של חוקרים פרטיים בשידוכים שבאים ושואלים שכנים שמדברים ומוציאים שם רע והדברים שגוים. הדבר נורא מרתיע".

בתשובתו תקף הפוסק: "יש לעשות חרם ולא לשתף פעולה עם חוקרים פרטיים בנושאי שידוכים. והוא עוון פלילי נורא. ולא יכופר לעושים כך".

הרב הוסיף: "נהוג שמוסרים כל צד שמות שני חברים ושני רבנים, וכן שמות שתי חבירות ושתי מורות ושומעים הערכה כללית על אישיות הצד שכנגד".

עוד בחדשות חרדים: