סקר העצמאות קובע: דתיים מחייכים יותר

על פי נתוני סקר שפורסמו ערב יום העצמאות ה-61 של ישראל: 80 אחוז מהיהודים מגדירים מצבם טוב. בקרב מצביעי יהדות התורה רק מחצית הגדירו כך. והדתיים? חייכנים יותר

|
1
|
חייכנים יותר. (פלאש 90)

מצב הרוח הלאומי של ישראל מרקיע שחקים, כך על פי נתוני סקר שפורסמו ערב יום העצמאות ה-61 של ישראל. 80 אחוזים מהיהודים בארץ מגדירים את מצב רוחם האישי "טוב מאד", או לפחות "די טוב". כשני-שלישים אף מעריכים כ"טובה מאוד" או "די טובה" את ההרגשה בקרב הציבור בכללו.

בקרב הציבור הערבי בארץ המגמה דומה, אם כי במידה מובהקת פחות: 51% מגדירים את מצב רוחם "טוב מאוד" או "די טוב", לעומת 36% המגדירים אותו "די רע" או "רע מאוד"; 49% מעריכים בחיוב את מצב הרוח של כלל הציבור (30% חושבים שהוא "די רע" או "מאוד רע"); וכשני-שלישים מעריכים את הישגי המדינה "טובים מאוד" או "די טובים". באשר לאופטימיות לגבי העתיד ולרצון לחיות בישראל, בהשוואה לרצון להגר - כשני-שלישים מערביי ישראל אופטימיים באשר לעתיד המדינה, ורוב מוחלט מהם - 94% - מעוניינים להמשיך לגור בארץ.

עוד נבדק בסקר האמון במערכות המדינה השונות: ל-91% מהציבור היהודי יש אמון בצה"ל כיום, אבל רק ל-57% יש אמון בבית-המשפט העליון, ל-43% באמצעי התקשורת, ל-39% במשטרה, ל-34% בממשלה, ל-30% בכנסת ול-21% בלבד במפלגות. הנתונים המקבילים בציבור הערבי הם טובים מעט יותר (67% רוחשים אמון לבית-המשפט העליון, 55% לתקשורת, 40% לכנסת, 33% למשטרה ו-31% לממשלה ולמפלגות), למעט האמון הנמוך בצה"ל (22% בלבד).

נתון מעניין היה בקרב מצביעי יהדות התורה - מהם רק מחצית הגדירו את מצבם האישי "טוב מאוד" או "די טוב", וכרגע חשו כך במישור הלאומי.

עוד עולה מהסקר כי 68% מהישראלים סבורים שבישראל של 2009 יש סיבה לחייך. רוב החייכנים הם בני המגזר הדתי (85%) והמסורתי (72%) בהשוואה לחילוניים אצלם רק 62% נוהגים לחייך באופן תדיר.

כיצד מתיישבים החיוכים והשמחה עם העובדה שרק מחצית ממצביעי יהדות התורה הגדירו את מצבם האישי טוב? אולי מאמר הגמרא "גם זו לטובה", ישפוך אור על הנושא.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
הרבי מליובאוויטש הסביר שסקרים לא משקפים כלום, מכמה סיבות; האחת. מפני שלא נותנים בסקרים תשובות אחרות בכלל, ואופציות אחרות בכלל למענה, השניה. שהרבה לא משתתפים ולא שואלים את כוווולם.
אברהם הנכבד מאת ה'
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות