תגובה לתגובה

יש אמת אחת? בחינוך ראוי לייצר התבדלות

ארגוני החסד אינם מבדילים בין קהילה לקהילה ובין זרם לזרם ועוזרים לכולם - אך בחינוך, ראוי לייצר זהות, קו, וסגנון שונה, מהקהילות והזרמים האחרים - ולייצר התבדלות מלאה (מאמר)

(צילום: Yonatan Sindel/FLASH90)

הרבנית רויטל ישראל בטור תגובה לכותב השורות על מאמרו: "הקבלה והחסידות גרמו לבערותם של ההמונים היהודים" כתבה בין היתר "אל תפסול אף דרך, ואף שיטה – כולנו בנים לאב אחד!".

טענותיה של רויטל ישראל היו על הציטוט של כותב השורות, מתוך עיתון 'יתד נאמן' ממאמרו של הרב ראובן אליצור, שכדי להוכיח שהחכם הגליציני מנדל לפין היה "משכיל", הוא ציטט את דעתו בגנות הקבלה והחסידות.

רויטל ישראל טענה בין היתר: מי יכריע? אולי המשיח? ואולי כיפה סרוגה, או חבדניק? ואולי ליטאי? ואם הוא ישיר נ נח נחמן מאומן? או יערוך טישים? די! מספיק לבלבל בראש! יש רק אמת אחת!

____

טענות קשות טענה רויטל ישראל, שמשמעותן היא, שכל הדרכים טובות, כולם ישבו בגן עדן, לא רק הלמדנים שמתפלפלים בחידושי רֶבּ שׁימֶען שְׁקוֹפּ, אלא גם אלו שרוקדים בצמתים, על כל אחד לבחור את הדרך המתאימה לו בתקופה זו.

פניתי לאיש חינוך מפורסם, ממנו שמעתי הרצאה בעבר בה טען בין היתר, שאין לחנך את הנוער לכך ש'כולם טובים' וכל אחד יכול לבחור לעצמו כל דרך שהיא, אלא להיפך; יש לחנך את ילדינו לכך שיש לנו את הרבנים שלנו, את ההכשר שאותו אנו אוכלים, ויש גם הכשרים אותם איננו אוכלים, יש לנו את בית הכנסת בו אנו מתפללים, בקיצור יש לנו את הקו שלנו, גישתו זו, עומדת בסתירה לעמדתה של רויטל ישראל שטענה "אל תפסול אף דרך, ואף שיטה – כולנו בנים לאב אחד" (כולל כיפה סרוגה).

לדבריו; ארגוני החסד אינם מבדילים בין קהילה לקהילה בין זרם לזרם ועוזרים לכולם. אולם בחינוך הביתי חובה עלינו לייצר זהות, קו, וסגנון שונה לחלוטין ולהיות כפופים רק לרבנים אשר בדרכם אנו הולכים. התבדלות זו אינה שנאה, אלא קו וזהות.

איש החינוך שמפורסם ביותר (השם שמור במערכת), ביקש להישאר בעילום שמו, וכך דבריו באדיבותו:

שלום ישראל.

בהמשך לשיחתנו אודות עמדתי בסוגיית 'קו חינוכי מבדל', ראשית ברצוני לחדד כמה הנחות יסוד:

א. עצם ההתפלגות לדעות ומחנות הינה תהליך בריא (כמובן כשנעשה בגדרי המותר ולא בצורתה של מחלוקת שאינה לשם שמים), זהו תהליך המעיד על היות הנושא המדובר משמעותי בחיי האדם, ככל שמספר אנשים נושאים באחריות על גוף חשוב ומשמעותי, טבעי בריא וברור שיהיו נקודות מבט שונות, אין מדינה אחת דמוקרטית בעולם כולו מאז ומתמיד שלא מתקיים שם קואליציה ואופוזיציה ואף סיעות שונות בתוכם, על כל נושא העומד על הפרק ניתן להשקיף מנקודות מבט שונות, והתוצאה בריאה של התפלגות זו, הינה שהקו הננקט לפעולה הינו 'המרכז', זהו מכיוון שכשאתה מושך מפה לשני קצוות, האמצע – המרכז , נעשה מתוח ומסודר בצורה נכונה.

היכן אין חילוקי דעות? או בגוף טוטליטרי בו השמעת דעה שונה הינה בגדר מרידה, או בגופים ונושאים שאינם משמעותיים כלל לחיי הפרט, דבר שולי שאינו חשוב לאף אחד, 'לא שווה להתווכח ולריב עליו', ככל שהדבר הינו משמעותי יותר לחיינו כך יהיו בו יתר סגנונות, דוגמא לדבר, ישנם הרבה מאד סוגי ישיבות, פחות מכך סוגי סמינרים, עוד פחות מכך סוגי בתי ספר, ובגני ילדים, כמעט ואין הבדלי סגנונות, והגורם המכריע הינו בסך הכל קירבה למקום המגורים.

בציבורים בהם שמירת תורה ומצוות הינו דבר שולי בחיי האדם, (למשל המגזר הדת''ל) כאשר עיקר תשומת הלב מופנית למקצוע קריירה כסף וכדו' וגם שומרים מצוות, אין סיבה להיווצרות סגנונות שונים, בשונה מכך במגזר החרדי בו אורח החיים החרדי הינו מרכז חיינו, טבעי ונכון הוא שייווצרו ריבוי דעות וסגנונות.

ב. קו מבדל - כאשר אנו מסתכלים על מעצמות אדירות אנו נוטים לחשוב שעוצמתן וכוחן טמון בצבא האדיר, בנשק המשוכלל בעושר המדינה וכדו', אך זו טעות, מעצמות אזוריות ועולמיות התקיימו מאז ומתמיד וימיהן כימות עולם, ישנם מעצמות ששלטו בכיפה כאלף שנים, ובשלב מסוים פשוט התפוררו מהסיבה הפשוטה, התפוררות הזהות התרבותית המייחדת והמבדילה.

כאשר אדם מזוהה בכל מהותו עם רעיון מסוים, דרך מסוימת זהות לאומית וכדו', יסכים הוא להקריב את חייו למטרה זו, גם אם יש חובת גיוס צבאית עדיין הסכמתו של החייל לסכן את חייו ולהיות 'לוחם קרבי' מגיעה מהזדהות עמוקה, אשר מבדילה אותו מהאחר, החייל האמריקאי אשר מסכן את חייו באפגניסטן מזוהה עמוקות עם הרעיון הדמוקרטי אשר הטרור האסלאמי מסכן אותו, הוא מרגיש שהוא מקריב שנים חשובות מחייו לשרת את מולדתו אשר אליה הוא מחובר במהותו, לעומת זאת אם נשלח אותו כרגע להילחם באנגליה על שדות נפט, אשר ארה''ב יכולה להסתדר בלעדיהן, בתוך תקופה קצרה נראה שחיקה ברוח הקרבית, ומכאן קרובה הדרך לתבוסה.

ראו זה פלא, העם היהודי החלש הדל אשר לא החזיק ב-2000 שנות הגלות לא בחבל ארץ, לא בכוח צבאי, ולא במנהיגות בינלאומית, משמר אורח חיים כפי שהיה לפני 2000 שנה, בעוד מעצמות עולם נמוגו והלכו ללא שוב, אין היום זכר ומשמעות לאימפריה הרומית ואף לא לשלטון הצאר, ואף אחד אינו זוכר שאך לפני 70 שנה אנגליה הייתה מעצמה ששלטה על חצי עולם, בעוד העם היהודי חי וקיים ולמרבית הפלא אף שכמעט הושמד בשנות הזעם, חזר ושכפל את עצמו, אין זה אלא אודות הזהות העמוקה המושרשת בנו, והמהווה את כל היותנו, כל מהלך מחיינו מושפע עמוקות מכך שאנו יהודים שומרי תורה ומצוות זה מה שמשמר אותנו לדורות קדימה.

ניתן לראות באזורים בהם לא הייתה קהילה חרדית איתנה, שומרי תורה ומצוות רבים לא זכו לדור המשך, זאת מכיוון שלא הורגש בבית זהות עמוקה כיהודי חרדי, אלא ביטוי מעשי בשמירת תומ''צ אך זה עלול להתפוגג מול הניסיונות השוטפים בשונה מזהות עמוקה המבדלת את האדם ומשמרת אותו.

ג. מאז המהפכה הצרפתית ושוויון הזכויות, נדרש ביתר שאת ועוז המהלך ההתבדלותי, בעוד היהודי הרגיש את עצמו טרום המהפכה שונה ובעל זהות שונה מהגוי, כאשר נפתחו אליו כל הזדמנויות הוא הפך לאדם מערבי, אשר גם אם ימשיך לשמור תומ''צ אין סיבה שגם בנו ימשיך בדרך זו, ולמרבה הצער זהו התהליך הנורא אשר התחולל באירופה במאה הקודמת.

ד. לאור הנ''ל הפועל היוצא הינו, אשר מצד אחד אנו מצווים בציווי האלוקי 'ואהבת לרעך כמוך' חובה עלינו לאהוב כל יהודי באשר הוא, אף אם לא זכה לקיים תומ''צ ועל אחת כמה וכמה אם מקיים מצוות אך בדרך שונה מאיתנו, ואכן ניתן לראות כי ארגוני החסד אינם מבדילים בין קהילה לקהילה בין זרם לזרם ועוזרים לכל יהודי באשר הוא.

עם זאת בחינוך הביתי שומה עלינו לייצר זהות, יש לנו קו, יש לנו סגנון, יש לנו מנהגים יש לנו את הרבנים אשר בדרכם אנו הולכים, התבדלות זו אינה שנאה ח''ו, אך היא קו וזהות עמוקה אשר מגדירה אותנו מייחדת אותנו, ומה לעשות אף מבדילה אותנו, אך כאשר אנו מחוברים לדרך לקו וסגנון מובהק, אנו מנחילים מורשת בעלת זהות ותרבות היכולה לעבור מדור דור, בשונה ממעשים ללא זהות אשר אינם מהווים סיבה שאף דור ההמשך יעשה כן, דוגמא לדבר אם האב מתפרנס מחנות מכולת אין זו סתירה שהבן יתפרנס מחנות ירקות, אך אם האב הינו פעיל ימני מובהק, זה יעורר תמיהה שבנו הינו שמאלן מובהק, אם האבא רק שומר תומ''צ אין סיבה הכרחית שאף בנו ינהג כן, אך אם האב הינו 'חרדי' גם בנו ירצה ישאף וילחם להיות כן.

  • לתגובות, הערות, הארות, וכן לשליחת חומרים, מסמכים, ורעיונות למאמרים העוסקים בתחום היסטוריה יהודית, נא לפנות לכתובת אימייל: sisraerl@gmail.com

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

11
תפתח נפש החיים ותראה מה רב חיים כותב על אלו שיושבים בבתי המדרש ומתפלפסים ללא מטרה. לכל מטבע יש שני צדדים…
משה
10
אמת לאמיתה. מוסבר יפה מאוד. כמובן לא לאנשי הדור החדש ... החושבים שטחי שנפלו כבר בשבי עמוק עמוק של הקלקול המודרני והם אצים רצים לצייץ תגובות נזעמות על המאמר. כל אלה מדברים אך ורק מפוזיציה. זכרו , לא נעים להם מעצמם ...
חברים. אפשר לתקן. חזרו אחורה. תחליפו את
נכון קלקול מודרני זה לא לתייג יהודים לטובים יותר ופחות. ודרך הישר זה לזרוע מחלוקת בין יהודים. אין בעיה עם הסבר על כך שאנחנו נוהגים אחרת. אלא רק בלדרג יהודים.
יואל
9
מאמר מעניין. אך שוב ההדבדלות לא אמורה לשנוא את השונה ממך. והליטאי לא אמור לשנוא חסיד או ספרדי וכן להפך ח'ו. טוב שלכל אחד יש את הקהילה, שלו והדרך שלו שקיבל במסורת מרבותיב. אבל לא לפסול חלילה את השני. זה לא מספיק מודגש במאמר. וזה מה שרויטל כתבה. אל תפסול שום דרך כולנו בין אב אחד. שמעתי פעם מאדמו' ר מט
יצחק
שלום לר ישראל שפירא, מכיון שאת המאמר כתבתי מושבתת עם קורונה, אין לי כח להגיב במאמר, ואני מעריכה מאוד, את המגיב כאן, שאכן הבין את דברי. ראשית חשוב שתדע: אני ליטאית! ש'חולה' על תורת החסידות, הבעל שם טוב הקדוש, וכל החברא קדישא, תורת רבי נחמן ועוד. כן! גם אני חייתי בעולם הליטאי, והיום מתדלקת את עצמי בתו
רויטל ישראל
התבדלות זה לא בין חסידות לחסידות אלא אם יש חסידות או קהילה וכד' שיש להם דעות זרות ליהדות האמיתית אז צריך להתבדל מהם זה מה שעשו כל הזמן .
שלום
8
ראינו הרבה אנשי חינוך מפורסמים ביותר. מן הראוי להזדהות בשם כשטוענים לחנך להשקפה. זה חלק מהזהות שעליה הוא עצמו מדובר. אולי הוא מקהילה אחרת - ואז איננו מקבלים את דבריו כי לנו הרבנים שלנו, הדרך שלנו והאנשי חינוך שלנו... לתשומת לב איש החינוך המפורסם מאד.
אשת חינוך מפורסמת מאד
7
"בציבורים בהם שמירת תורה ומצוות הינו דבר שולי בחיי האדם, (למשל המגזר הדת''ל)". איזה זלזול, זה מעורר חלחלה. תתבישו.
ך
6
יש 12 שבטים ולכל אחד דגל משלו, והפסוק אומר בפירוש שמח זבולון בצאתך (לסחורה) ויששכר באהליך.
משה בן אברהם
5
איש חינוך מפורסם ביותר
אם איש חינוך הופך למנהיג הדור, וקובע כיצ
4
כל קהילה קטנטנה יוצרת לה זהות, קו וסגנון מיוחד משלה. אין באמת הבדלים מהותיים בין הקהילות, רק כל מנהיג פועל ליצור מחיצות מלאכותייות כדי לבצר את השליטה על הקהילה שהוא עומד בראשה. הבעיה הגדולה היא שעל ידי כך נאלצים לעשות ענין מרכזי מפרטים קטנטנים ומאבדים את "חנוך לנער על פי דרכו". (ואחר כך עוד מתפלאים
רפאל
3
"איש חינוך" פשוט בושה.. מכיר רבבות דת"ל שיכולים לחנך אותך ליראת שמיים. פשוט שנאת השונה.. לגופו של עניין ההתבדלות הפחדנית מהוויות העולם הייתה נכונה אולי לגלות אשכנז בזמנו ואע"פ שעלתה לנו בסופו של דבר בדחיקת עשרות אלפי יהודים לזרועות תרבות הנוצרים מתוך חוסר ברירה(שהרי היהודים כבר הראו להם שאינם רצויים
1
"מדינת העם היהודי"חחח.הציונים דתיים קוראים תנ"ך כמו קראים.אחרי זה כבר מגיעים עד להילול ולשבח את הרצל ובן גוריון.החרבתם את היהדות ואחרי זה אתם עוד מאשימים את גדולי ישראל שנלחמו בכם בחירוב היהדות ממש רפורמים.
שלום
ללא כל קשר לויכוח שלכם, קודם כל זה לא מדינה יהודית, אתה לא רואה מה שכל העמלקים עושים? רפורמת גיור רפורמת כשרות, וכו', זה לא נעשה ע"י הערבים (המתנגדים למצעד התועבה, וחינוך אתאיסטי, וכן גיוס בנות עם גברים), כל זה נעשה ע"י עמלקים! גם הנוצרים טוענים שהם ישראל האמיתי שברוח, כך שאם כמה אתאיסטים הקימו מד
חח
מי שמשפיע על אופי המדינה הוא מי שלוקח בה חלק, הרב קוק שראה זאת מתי שרוב הרבנים עסקו בשלהם הקים את הרבנות הראשית שהיום זה הגוף הנותן כשרות הגדול בעולם! יחד עם מערך בתי דינים שמעוגנים בחוק בעלי סמכות אכיפה! מערך נישואין שהיום רבים עליו, הגיור בארץ ועוד ועוד.. כל מה שכל שומרי התורה נלחמים היום לשמר הוא
1
כל הכבוד לך על התגובה ! "איש חינוך"?!!! בןשה וחרפה אני לא אתן לבן שלי להתחנך על ידו, לעשות פירודים בעם ?! בושה וחרפה לקרוא לזה חינוך הפך התרה
בסד
2
מצוין שאין שם בכתבה
רק אנ"ש עמוסי רגשות יכולים לקבל את ההשער
1
שלום רב. דבריו מעוררים תמיהה. בעוד הוא משבח את ההתבדלות מהגויים, (בצדק) הוא דורש התבדלות מיהודים. אני יכול להסכים עם הטענה הבסיסית שלו. אבל המציאות מוכיחה כמאה עדים שהתבדלות מיהודים מעוררת קיטוב, ולבסוף שנאה. וכך נוצר מצב שאשכנזים שונאים ספרדים וההפך. חרדים שונאים מזרחיסטים וההפך. ליטאים שונאים חסי
יואל

עוד בחדשות חרדים:

יוסי אליטוב מגיש:

פינתו של עורך עיתון 'משפחה', יוסי אליטוב, ב'כיכר השבת': מסר נפלא בפרשתנו: אסור לאגור בלב שום תרעומת על חבר שמולידה לבסוף שנאה בלב. חייבים לעמת ישירות את האדם על כל נזק שעשה. ובאמצעות התוכחה יקרה אחד מהשניים: או שתגלה כי מדובר ברכילות והאיש לא עשה מאומה. או שתווכח לדעת כי אכן הזיק ועל ידי התוכחה, הוא ישוב מדרכו הרעה. בשני המצבים, תינצל מהאיסור של ״לא תשנא את אחיך בלבבך״  (יהדות)

|

פאר תחת אפר

משפחת הילד הקדוש יהושע אהרן טוביה הי"ד שנרצח בפיגוע בביתר, חגגה ביום בו אמור היה להיכנס למצוות, שמחת בר מצווה לחבר | החגיגה נערכה בעצת ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו, ובהשתתפות ראש הישיבה הגאון רבי שאול אלתר, ובנוכחות חבריו לכיתה | צפו בתיעוד (חרדים)

||
2

שעת הדחק בדרך לרשב"י

רבים רצו רק דבר אחד: להגיע למירון בל"ג בעומר, כמו בכל שנה. הם חיכו לשעה שמונה, נכנסו לאתר, המתינו שעתיים – אבל בסוף יצאו בלי כרטיס | איך קורה שלחלק תמיד יש מקום מובטח, ולרוב הציבור – רק תור ארוך, תסכול ושער סגור? | מסתבר שחלק מהכרטיסים המיועדים לשעות השיא נשמרים מראש עבור קהילות מסוימות | ולאיזה שעות כן יש כרטיסים? (חרדים)

||
60

העמיד אלפי תלמידים

במלאת ח"י שנים להסתלקותו לשמי מרום של הגאון חכם רבי אלעזר מור יוסף זצ"ל, ראש ישיבת "נוה שלום" קזבלנקה, וממקימי עולה של תורה במרוקו, התאספו תלמידיו ומוקירי זכרו לתפילת רבים על קברו בבית העלמין בחלקת הרבנים באשדוד להעתיר לישועת הכלל והפרט (חרדים)

|
ש

במסע מיוחד לקברי הצדיקים 

מאחורי ההבטחה הנדירה עומד סיפור מזעזע של משפחה שהתפרקה בין רגע. אמא לשישה ילדים קטנים, שנכנסה למשבר נפשי חמור, והילדים שנותרו לבדם במערכה • רה"י הגר"א סאלים נחלץ לעזרת תלמידו, ומתחנן לעזרתנו (חרדים)

אסף מגידו|מקודם
ש

קריירה עם שליחות

בתיה קפלן היא מנהלת מרכז חרדי לנערות בסיכון, בוגרת תואר ראשון בחינוך מהקמפוס החרדי של אוניברסיטת בר-אילן וסטודנטית לתואר שני בחינוך וחקר המוח • "מי שיגיע לאוניברסיטה יופתע מהתמיכה ומהליווי שלהם זוכים הסטודנטים החרדים" (בארץ)

אסף מגידו|מקודם

במקום נאצות, הידברות

ישראל שפירא חושף כבדרך קבע מעיינות נדירים וקדושים ברחבי הארץ, אך שני חשיפות כאלו הובילו לתובנה עמוקה | לאחר שפרסם מעיין בקרבת יישוב דתי-לאומי במרכז הארץ - הוא חטף נאצות וניבולי פה | לא כך היה כאשר חשף את "מעיין חרשה", לשם נהרו ההמונים ואיתם הלכלוך. אחד התושבים פנה, דיבר יפה ובלי להכליל - ובני ישיבות התגייסו לבוא ולנקות את המקום - והתושבים יצאו מגדרם להלל ולשבח (חרדים)

||
8

 עֵץ חַיִּים הִיא

בין עתיק לנצחי: בית הכנסת עץ חיים בטבריה - השורשים העמוקים של הסנהדרין, סודות האר"י הקדוש, וחידוש היישוב היהודי על ידי רבי חיים אבולעפיה | מסע של אלפיים שנה אחורה בזמן אל לב הקדושה הטבריינית ומבט אל העתיד של מקום שנאמר עליו "מטבריא עתידין ליגאל" (היסטוריה)

|

אל תתלכלך בלכלוך של אחרים

הוא חיפש וחיפש בערמת המעטפות, ולא מצא את שמי. "בטח אשתו פספסה אותך, זה קורה לה לפעמים", הוא אמר בהלצה והוסיף: "עכשיו אני אעדכן אותה, ומחר אדאג שזה יהיה אצלך". הגעתי לביתי, ואז הטלפון צלצל. זה היה המזכיר, "ר' שמשון, דיברת איתה ממש עכשיו, היא אמרה שתיצור עימה קשר" (מגזין כיכר)

||
18

היסטוריה ואקטואליה

בספר מלכים מתואר היקף מלכותו של שלמה המלך בפסוק: "כִּי הוּא רֹדֶה בְּכׇל עֵבֶר הַנָּהָר מִתִּפְסַח וְעַד עַזָּה" | הפסוק מציין שני מקומות - תפסח ועזה - כגבולות שלטונו של שלמה | ההבנה המקובלת היא שתפסח היא עיר על נהר פרת, במזרח רחוק ואילו עזה נמצאת בפאתי הים התיכון בדרום מערב | אך אחד האמוראים סבר ש"תפסח ועזה" היו ערים סמוכות זו לזו | איך זה ייתכן? (מגזין כיכר)

|
ש

טרגדיה

טרגדיה נוראה בביתר עילית בחג האחרון, כאשר בשביעי של פסח נלקחה לבית עולמה הגב' אסתר חנה גולדברג ע"ה, אם צעירה לשני ילדים רכים, לאחר מאבק קצר אך קשה במחלה נדירה. בעלה האברך ר' צבי גולדברג שליט"א, יושב בימים אלו שבעה, כשהוא המום וכאוב נוכח האסון הנורא (חרדים)

כיכר בשיתוף קופת העיר|מקודם

שבוע ל'יבטל'.. 

בצל הכעס והמרמור בציבור הכללי על אי מענה בעניין הכרטיסים וההסעות למירון, הצלם א. אייזנבאך, לא לקח סיכון, וכבר יצא לתעד את מתחם 89 המוכן להילולא הגדולה, שם ידליקו המשפיע החסידי הרה"צ רבי אלימלך בידרמן ועוד אדמו"רים ורבנים כל אחד לפי דרגתו ומעלתו | צפו בתיעוד (חרדים) 

||
9

שבוע אחרי

מראות של הרס: שבוע אחרי השריפה בהרי ירושלים, הצלם ראובן סגרון חזר למקום השריפות, וחזר עם תיעודים מאלפי הדונמים שעלו באש בהרי ירושלים | השריפה הענקית שגרמה לנזק כבד לטבע, כאשר לפי ההערכות נשרפו בין 7,000 ל-10,000 דונם של שטחי יער | צפו בתיעוד (חדשות) 

||
1

הטור השבועי | פרשת אחרי מות קדושים

מדי שנה, אנו עוצרים בימים הללו, מורידים את קצב החיים, ונזכרים במחיר הכבד של שנאת חינם, ושואפים להיות טובים יותר זה לזה. המסר ברור: הסכנה הגדולה לעם שלנו לא מגיעה מבחוץ. השבר האמיתי מתחיל מבפנים, מחוסר הסובלנות, מהריחוק ומהשנאה (מאמרים)

||
2

עיכוב לא קל

קבוצה של 47 חרדים ארגנטינאים בדרך לישראל - כולל תינוקות וסטודנטים - מעוכבת זו היממה השניה בשדה התעופה באתיופיה בעקבות ביטולי הטיסות של החברות הבינלאומיות שנהבלו מהירי החות'י לנתב"ג (חרדים)

||
7

צפו בשיעור

בשיעורו על פרשת השבוע - פרשת אחרי מות - קדושים, מסביר הרב אברהם יוסף שוורץ, מהו המשל שהמשיל ר' אליהו לופיאן זצ"ל מבנייתו של מגדל שלום בתל אביב?וגם, "כַּמַיִם הַפָּנִים לַפָּנִים, כֵּן לֵב הָאָדָם לָאָדָם". מדוע לא נאמר "כְּמַרְאָה הַפָּנִים לַפָּנִים, כֵּן לֵב הָאָדָם לָאָדָם"? הרי רגילים להסתכל על הפנים במראה ולא במים?! (יהדות)

|

תלמיד חכם, ברגע!

אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא כ"ד-ל' | צפו בשיעור (יהדות)

|

בסיום הפגישה הדרמטית

ראש הממשלה נתניהו נפגש הערב בלשכתו עם יו"ר ועדת החוץ והביטחון חה"כ יולי אדלשטיין ויו"ר ש"ס אריה דרעי - כדי לנסות להשיג פריצת דרך במגעים לחקיקת חוק גיוס שיהיה מוסכם על החרדים | בסיום הודיע רה"מ על התקדמות חיובית במגעים (פוליטי)

||
28

מלחמת רוסיה-אוקראינה

תקרית ביטחונית חריגה נרשמה היום באומן, סמוך לציונו של רבי נחמן, שם שוהים בדרך קבע חסידי ברסלב ושאר מתפללים הבאים להשתטח במקום הקדוש | טיל מיירט שנורה כחלק מהמלחמה הניטשת בין אוקראינה לרוסיה נפל באזור וגרם לבהלה רבה | המרא דאתרא רבי יעקב ג'אן קרא לכל הבאים לעיר לשמור על זהירות ולהישמע להוראות הבטיחות (חרדים)    

|

אַשְׁרֵי הָעוֹמְדִים עַל סוֹדֶךָ

עשרה ימים להילולת הרשב"י, יצא צלם דוברות ההילולא דוב בער הכטמן לתעד את ההכנות האינטנסיביות לקראת הילולת הרשב"י בל״ג בעומר - וחזר עם גלריית תמונות מרהיבה מההכנות בשטח | צפו (חרדים)

||
3
ש

הגשמה עצמית

יחידות לוחמה שנבנו במיוחד עבורך | ביחידות הלוחמים החרדיות תגלה ותביא את עצמך ואת היכולות שלך, במלוא עוצמתן | כאן תמצא את האיזון הנכון שייתן לך להגשים את עצמך ולתרום למדינה, מבלי לוותר על הזהות החרדית שלך (חרדים)

ציקי גל|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות