אירוע הפריצה של 'הפלג'

כך המוחות הגדולים נרדמו בשמירה מול "מבצע אשקלון" | מחדל מודיעיני חמור

בעוד זרועות הביטחון עסוקים בחיפוש אחר מרגלים למדינות אויב, "הפלג הירושלמי" הוכיח השבוע כיצד מנהלים מבצע חשאי מתחת לרדאר המשטרתי • מאות מפגינים, אוטובוסים מאורגנים ותכנון קפדני – והמשטרה? גילתה את האירוע רק כשהמגפונים כבר רעמו מול ביתו של הקצין הבכיר• מקור בפלג הירושלמי: "זה רק הפרומו, אנחנו נשגע להם את החיים" (חרדים)

המעצרים באשקלון (צילום: דוברות המשטרה)

במערכת הביטחון ובמשטרת ישראל מתגאים לא פעם ב"מוחות הגדולים" שמצליחים לסכל התארגנויות מורכבות ולחשוף סוכנים זרים, אך נראה שבכל הנוגע לנעשה בתוך המדינה המודיעין לוקה בחסר, בלשון המעטה.

ההפגנה הסוערת שנערכה השבוע מול ביתו של מפקד המשטרה הצבאית באשקלון, תת אלוף יובל יאמין, לא הייתה עוד "שליפה מהשרוול" או התארגנות ספונטנית של רגע. מתברר כי מדובר במבצע לוגיסטי מתוכנן היטב, כזה שהיה אמור להדליק את כל הנורות האדומות במטה הארצי, אך בפועל, השוטרים נתפסו לא מוכנים.

כיצד קורה שמאות אנשים מצליחים לעלות על מערך תחבורה מאורגן, לחצות את כבישי הדרום ולהתייצב בלב שכונת מגורים באשקלון, מבלי שאף גורם מודיעיני יזהה את התנועה החריגה? השאלה הזו מהדהדת הבוקר ביתר שאת, במיוחד לאור דבריו המדאיגים של גורם ב'פלג הירושלמי'.

בשיחה שקיים המקור הבוקר, הוא חשף את עומק התכנון: "ההפגנה מול ביתו של מפקד המשטרה הצבאית לא הייתה מקרית. זה היה אירוע מתוכנן בקפידה על פי הוראת הדרגים הבכירים ביותר בפלג".

לדבריו, אין מדובר באירוע חד פעמי אלא בשינוי אסטרטגיה: "זה רק אירוע ראשון. אנחנו נערכים לעשות דברים קיצוניים שעדיין לא נעשו, אנחנו נשגע את החיים של בכירים נוספים. הכלל שלנו ברור: 'אם אתם באים אלינו אנחנו נבוא אליכם'".

בעוד הציבור מצפה ש"הראש היהודי" במערכות המודיעין יופעל כדי למנוע חיכוך ואי סדר, המציאות בשטח מראה כי ב'פלג' מצליחים להערים על המערכת שוב ושוב. מאות המפגינים שהגיעו לדרום לא נחתו מהשמיים; הם נעו בכבישים הראשיים, עברו במחלפים מרכזיים, אך המשטרה, כך נראה, פשוט לא הייתה בלופ.

במקום להשקיע את כל המשאבים בחקירות מורכבות מעבר לים, אולי כדאי שמישהו יתחיל לחקור לעומק כיצד "מבצע" בסדר גודל כזה מתרחש בתוך גבולות המדינה מבלי שאיש ידע עליו מראש.

המסר מ ברור, והוא מופנה ישירות לדרגים הבכירים במשטרה ובצבא: אם לא תתעוררו בזמן ותתחילו "לעלות" על הרעיונות לפני שהם הופכים למציאות בשטח, המפגש הבא מול בתי הבכירים הוא רק עניין של זמן.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (51%)

לא (49%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
במדינה דמוקרטית לא כל אוטובוס תמים אמור להדליק נורה אדומה אצל הגורמים האמונים על ביטחון ישראל
אברמלה מלמד
אבל כאשר יש רדיפה של מיעוט ע"י המשטר (אם דמוקרטי זה נושא אחר), בהחלט מצופה שהמשטר יהיה מוכן לתגובת נגד למרות שהרגילו אותם שיהודי אינו מוחה כשמשחדים את האליטה שלו בממון
ערבוביא
1
"וירק את חניכיו" כשיושבים מאות בחורים במקום אחד ובכל רגע נתון מוכנים לקבל הנחייה בע"פ ולצאת לדרך לא שייכת חדירה מודיעינית. במקרה הזה צריך לעצור את מי שהוציא אותם, ולפרק את הישיבה הזו.
אורח לרגע

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: