ל"ג בעומר הוא יום שכולל בתוכו שמחה והתעלות גדולה, אך גם צורך במשנה זהירות. גם בבריאות הגוף אך גם בשמירה על החפצים כאשר מטבע הדברים בכל שנה נאבדים מאות זוגות תפילים בדרך למירון או חפצים שונים בהילולות השונות. בשביל לדבר על העניין הזה ולתועלת הציבור הבאנו לתוכנית דבר ראשון את יהודה מהגמ"ח הארצי להשבת אבדה שידבר אתנו על הנושא.
הסיפור מתחיל לפני 39 שנה, כאשר אמו של הרב יהודה, בעקבות חשש רפואי, החליטה לפתוח גמ"ח שיחבר בין אנשים הזקוקים לעזרה לבין אלו שיכולים לסייע. "הרעיון היה לתווך בין אנשים, בין צריך לנצרך, בכל תחום", מספר הרב יהודה. בתחילה, הגמ"ח עסק במגוון פעילויות, כמו חיבור בין משפחות למארחים לשבת, אך עם הזמן התמקד בהשבת אבדות.
הפעילות החלה בשכונת ארנונה בירושלים, עם מודעות בעיתונים מקומיים שקראו למי שאיבד או מצא חפץ להתקשר. "לאט לאט זה גדל", מספר הרב יהודה. "אחרי 17 שנה, הפעילות כבר כיסתה את כל ירושלים, ולאחר מכן התרחבה למערכת ארצית". כיום, המרכז פועל בכל רחבי הארץ, עם מתנדבים ומערכת ממוחשבת שמחברת בין מאבדים למוצאים.
איך זה עובד?
התהליך פשוט: מי שמוצא או מאבד חפץ משאיר פנייה דרך אתר המרכז, אפליקציית "בנדרים פלוס" או בטלפון. "לוקח חצי דקה להשאיר פנייה", מסביר הרב יהודה. התוכנה של המרכז מחפשת התאמות בין פניות, וכאשר נמצא שידוך – החפץ מוחזר לבעליו. "אצלנו בבית, כשאומרים שידוך, זה לא של מי, אלא של מה", הוא מחייך.
המרכז מטפל בכ-1,000 פניות בחודש רגיל, שמשמעותן סיוע לכ-2,000 אנשים – מאבדים ומוצאים כאחד. בחודשי "בין הזמנים", המספר מזנק לכ-5,000 פניות. בין החפצים הנפוצים: תפילין ("כ-1,000 זוגות נאבדים בשנה"), תכשיטים, ואפילו חליפות יקרות.
סיפורים שמחממים את הלב
הרב יהודה שיתף בסיפור מרגש על בחור ישיבה שחסך כסף רב לקנות חליפה, אך איבד אותה בתחנת אוטובוס בערב שבת. "הבחור התעלף והגיע לחדר מיון", הוא מספר. במקביל, אישה שמצאה את החליפה התקשרה לגמ"ח לאחר שקיבלה את המספר ממישהו בתחנה. באותו יום, הבחור קיבל טלפון משמח: "החליפה שלך נמצאה".
סיפור נוסף נוגע לאחיין של הרב יהודה, שאיבד תפילין. אמו רשמה את מספר הטלפון שלו על התפילין, וכעבור שלושה ימים התקבלה שיחה ממישהו שמצא אותם. "אף אחד לא קם בבוקר ואומר 'היום אאבד את התפילין שלי'", מדגיש הרב יהודה. "זה קורה לכולנו בסיטואציות לא צפויות".
קריאה לציבור: רשמו מספר טלפון
הרב יהודה קורא לציבור להגדיל את המודעות לפעילות המרכז ולרשום מספר טלפון על חפצים יקרי ערך, כמו תפילין או תכשיטים. "זה מגדיל את הסיכוי להחזיר את החפץ לבעליו", הוא מסביר. הוא גם ממליץ להשתמש באתר או באפליקציה להגשת פניות, כדי להקל על המתנדבים, כמו חמותו של המראיין, שמקבלת שיחות עד שעות הלילה המאוחרות.
0 תגובות