תיעוד מאוקראינה

הרבי פרץ בקול בוכים: "לבקש על האסונות"

בשעות הצהריים נערך באוקראינה מעמד חנוכת אוהל על ציונו של הרה"ק רבי אברהם המלאך זי"ע, בראשות כ"ק האדמו"ר מסדיגורא, שבקול בוכים מביקש מהציבור לבקש על האסונות בישראל (חסידים)

בשעות הצהריים (חמישי) נערך באוקראינה במסגרת ועידת שלומי אמונים מעמד חנוכת אוהל על ציונו של הרה"ק רבי אברהם המלאך זי"ע, בנו של המגיד ממעזריטש זי"ע, בראשות כ"ק האדמו"ר מסדיגורא חבר מועצת גדולי התורה שהגיע במיוחד לאוקראינה לכבוד מעמד חנוכת הבית.

אחרי שהגיע סמוך לציון הקדוש נעמד האדמו"ר לתפילה חרישית מספר דקות, לאחריה פתח בדברי התעוררות קצרים על מעלת המקום.

בדבריו ציין האדמו"ר שבמקום קדוש כזה ניתן לבקש רק על רוחניות שכידוע הרה"ק רבי אברהם המלאך זי"ע היה היה חי בסיגוים ובתעניות כולו היה רוחניות.

האדמו"ר המשיך בקול בוכים: "עלינו לנצל את הזכות להתפלל כאן להושיב ישיבה על קברו ונבקש כולנו על הכלל והפרט על האסונות בישראל ועל האסונות בגוף וברוח שיש כיום בעם ישראל".

בסיום דברות הקודש פתח האדמו"ר באמירת פרקי תהילים מיוחדים ע"פ הסדר שנתגלה בין כתביו של האדמו"ר הראשון מסאדיגורא שמצא בין כתביו של סביו המלאך הקדוש שציווה לומר סדר זה כשלפני העמוד ניגש הרה"ג רבי זושא הלוי הורוביץ רב קהילות החסידים באלעד.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה
4
הייתי לא פעם ולא פמעיים במקום,בנו אוהל חדש על הקברים ממש בלי שום פיקוח רבני .נורא מה שאנשים עושים עבור כסף לתיירות,אחרי זה גויים יהרסו לנו הכל.....
קברי צדיקים
3
כל הכוונה היא לאסון של היהדות שנקרא "שלומי אמונים".
ישי
2
אין ברירה אלא לדרוש אל המתים באוקראינה, רק חבל שלא לימדו אותו כי אם מדובר בצדיק, הרי הגיע בגלגול מחילות לארץ ישראל, ומתפללים אל העצים והאבנים.
דן סגל
1
לא הבנתי, בדרכו להשתתף עם העסקנים בועידת שלומי אמונים עצר האדמור שליט"א אצל המלאך הק'?
מישקוץ

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחסידים ואנ"ש: