תיעוד מדהים

רבבות בהדלקה של הרבי מסאטמר • צפו

רבבות חסידים השתתפו במעמד ההדלקה לכבוד התנא האלוקי רבי שמעון בר יוחאי בחצר חסידות סאטמר שבקריית יואל - מונרו • זכות ההדלקה נרכשה ב-125 אלף דולרים • צפו בתיעוד (חסידים)

רבבות חסידים השתתפו אמש (ראשון) במעמד ההדלקה לכבודו של התנא האלוקי רבי שמעון בר יוחאי בחצר חסידות סאטמר שבקריית יואל - מונרו.

לפני ההדלקה, שנדחתה ממוצאי שבת ליום ראשון בערב, כפי שפורסם ב"כיכר השבת", על מנת שלא לגרום לביטול תורה, ערך הרבי טיש מיוחד לכבוד ההילולא בו נשא דברי תורה וחיזוק בענייני השעה.

ההדלקה בתיעוד מרהחפן (באדיבות המצלם)

את זכות ההדלקה רכשו יחד הגיסים הנגידים יצחק מרקוביץ ואברהם יהודה רוזנברג בסכום של 125,000 דולר וכיבדו את האדמו"ר.

הנגידים הינם גיסים של ראש הקהל המיתולוגי הרב יצחק רוזנברג ז"ל שנפטר לפני כשנה באורח טראגי כשטבע בחוף הים, ורכשו את הזכות לזכרו ולעילוי נשמתו.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
וראיתי שם הרבה אהרונים מוכרים לי מחו,ל אז ככ הרבה חסידיםנשארו חוץ משאר קהילותיו בכל העולם בן פורת יוסף
לא הבנתי
4
למה הם שונים מכל עם ועם. כולם חובשים מלבושי כבוד לכבודו של רשב''י מלבושי שבת וכאן העיקר החגיגה סביב המדורה של האלפים והרבבות אבל מי יודע את יהדותם הנאמנה כמה מהם רח''ל..
כבוד.. כבוד..
3
הרבי מסאטמר הזה יש לו ציבור ענקי, אין מילים. נראה כמו במירון ששמה זה אלפי חסידיות, ליטאים, ספרדים וכו'. אני השתתפתי באחת הנסיעות שלו בבני ברק, הוא מנהיג ענק אין עליו, הוא סוחף אליו רבבות אנשים ולא סתם, יש לו מה למכור בכל קנה מידה
ענק שבענקים
2
עבודת ה' שלהם לא שווה
ד"ל
1
ולר' זלמן לייב יש גם בערך כמות כזאת, וזה מלבד א"י ואנגליה ובלגיה וערים אחרות באמריקא שלא היו בהדלקה, כמובן שביהדות הכמות לא העיקר, אבל זה שמחה גדולה לדעת שעל אף שרבי יואל היה יחידי בהשקפתו ב"ה יש לו את הכי הרבה חסידים.
סאטמערי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחסידים ואנ"ש: