מזון מוצק לתינוק - מתי וכיצד?

כתב עת העוסק ברפואת ילדים, פרסם תוצאות מחקר בריטי שנערך בקרב תינוקות בבריטניה ובדק את הקשר בין תחילת האכלת תינוק במזון מוצק לסיכון מרגישות לאותו מזון (בריאות, מדע)

שושי מילר | כיכר השבת |
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

מחקר חושף: תזמון נכון של תחילת האכלת תינוק במזונות מוצקים, עשוי להפחית את הסיכון שלו לסבול מאלרגיה למזון.

כתב עת העוסק ברפואת ילדים, פרסם את תוצאות מחקר בריטי שנערך בקרב תינוקות בבריטניה ובדק את הקשר בין תחילת האכלת תינוק במזון מוצק לסיכון שלו לסבול מרגישות לאותו מזון.

המחקר עקב אחר 1,140 תינוקות מרגע לידתם ועד גיל שנתיים. האימהות מילאו יומן אישי שפרט במדויק את תפריט המזון שנתנו לילדיהם ולתינוקות נערכו בדיקות דם תקופתיות.

כאשר לאמהות לא ניתנו הנחיות לגבי אופן האכלת ילדיהם.

בסיום המחקר, התגלה כי אצל 41 מהתינוקות אובחנה אלרגיה למזון והיא אושרה בבדיקות. אלו הושוו עם 82 תינוקות בגיל תואם בריאים ללא אלרגיה. כולם נולדו בין ינואר 2006 לאוקטובר 2007.

מהמחקר עולה כי, ב-4-6 החודשים הראשונים לחייו של התינוק, המזון חייב להיות חלב אם או תחליפי חלב בלבד.

הגיל הקריטי הוא 17 שבועות (4 חודשים ושבוע). לפניו, כל ניסיון להאכיל את התינוק במזון מוצק, העלה משמעותית את הסיכון לפתח אלרגיות למזון.

כלומר, על החשיפה למזון מוצק להיות רק לאחר 17 שבועות ולהיעשות במקביל לחלב האם ותחליפי החלב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר