מחקר חדש טוען: אין שמנים בריאים

מחקר שערכו חוקרים קוריאנים ובו השתתפו 14 אלף בני אדם, העלה כי אין "השמנה בריאה". המחקר, מצטרף לשורת מחקרים שהצביעו על השמנה כדבר העלול לפגוע בבריאות (בריאות)

(צילום אילוסטרציה: shutterstock)

מחקר קוריאני שפורסם לאחרונה בכתב עת עולמי, בחן מעל 14 אלף בני אדם בגילאי 30 עד 59, שלא סובלים מבעיות של יתר לחץ דם, וגילה כי אלו מבין המשתתפים במחקר שהיו בעלי עודף משקל - היו בעלי שכיחות גבוהה יותר להיווצרות של טרשת עורקים.

החוקרים שעומדים מאחורי הבדיקה סבורים כי הממצאים מעלים מסקנה לפיה עודף משקל בפני עצמו ללא בעיות אחרות - מעלה את הסיכון לטרשת עורקים - העלולה לגרום למחלות לב. בכך, טוענים החוקרים כי מציאות של "שמן בריא" היא בעלת סיכויים נמוכים מאוד.

יצויין, כי השאלה סביב סוגיית אדם שמן ובריא נדונה על ידי חוקרים שונים כבר זמן רב, חלק מהמחקרים שנעשו בעבר העלו כי עודף המשקל לא תמיד משפיע על הבריאות, וכי בני אדם יכולים להיות בריאים לחלוטין גם כשהם בעלי עודף משקל. מחקרים אחרים טענו הפוך. המחקר החדש, שביצעו חוקרים מקוראיה, מצטרף לשורת המחקרים ששוללת את תזת "השמן הבריא".

המחקר פורסם בכתב העת "Journal of the American College of Cardiology"

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
וואו גיליתם את אמריקה! פפפפפפפפפ
עמ
2
מחקר חדש מוכיח שכל הרזים חלשלושים! כולנו מתפללים בתפילת הגשם לשובע ולא לרזון!
עוז ברנט
1
םפיש יום עיון של אליהו שירי על בריאות בבני ברק באולם כליל מלכות ב13/5 בשעה 19 בבוקר 100 שח כניסה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רחל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבריאות: