ניצחו אראלים את המצוקים

נפטר מנהיג קהילת 'רב פעלים' הגאון רבי יורם אברג'ל זצ"ל

ברוך דיין האמת: לאחר חודשים של מאבק במחלה הקשה, בשבת הלך לעולמו המקובל הגאון רבי יורם אברג'ל, מנהיג הקהילה החרדית בנתיבות הנחשב לאחד מבכירי הרבנים במגזר (חדשות)

הרב יורם אברג'ל בחודש האחרון (צילום: מאיר אלפסי, כיכר השבת)

ברוך דיין האמת: מבית החולים ''שיבא' בתל השומר הגיעה במוצאי השבת הבשורה הקשה על הסתלקותו של המקובל הגאון הרב יורם אברג'ל זצוק"ל, מנהיג קהילת 'רב פעלים'. הלוויתו של הרב תצא הלילה (מוצ"ש) בשעה 22:30 מבית מדרשו 'רב פעלים' ברחוב הבן איש חי 1 בנתיבות. הרב ייטמן בבית העלמין בעיר.

בחודשים האחרונים חלה הרב במחלה קשה והרופאים בבית החולים נלחמו על חייו. הרב אושפז לעתים קרובות, אך בשבוע האחרון מצבו הלך והדרדר והרב אושפז במחלקת טיפול נמרץ כשהוא מורדם ומונשם. בליל שבת, לאחר חצות לילה, נאלצו הרופאים לקבוע את פטירתו של הרב שהותיר אחריו עדר ללא רועה. הרב בן 58 בפטירתו.

הרב אברג'ל נפרד מתלמידיו בסוכות האחרון (צילום: קול רינה)

מועצת חכמי התורה של ש"ס בראשות ראש ישיבת 'פורת יוסף' הגאון חכם שלום כהן פרסמה הערב הודעת אבל מיוחדת: "מרנן חברי מועצת חכמי התורה של תנועת ש"ס, רבנן ותלמידיהון, יו"ר התנועה אריה דרעי ונציגיה, מבכים מרה את הסתלקותו בטרם עת של ראש מוסדות רב פעלים הגאון רבי יורם מיכאל אברג'ל זצ"ל בעקבות מחלה קשה".

לפי מזכירות מועצת החכמים: "הגאון זצ"ל זכה להקים עולה של תורה בכל רחבי הארץ, בהקמת כוללי אברכים רבים, אשר היה להם למשען ולאחיסמך במסירות נפש".

"גדולה האבידה ומי יתן לנו תמורתו. נשגר בזאת תנחומים לאלפי תלמידיו ושומעי לקחו וה' הטוב ירפא את שבר עמו ויאמר לצרותינו די. ובבניין ירושלים ננוחם אכי"ר". נכתב בהודעה.

הרב אברג'ל בחודש האחרון לחייו (באדיבות המצלם)

הרב יורם אברג'ל נחשב לאחד מבכירי הרבנים החרדים ולמנהיג הקהילה החרדית בנתיבות. לרב יש כוללים ברחבי הארץ, בהם לומדים אלפי אברכים.

למרות המתח ששרר בין הרב להנהגת ש"ס, בחודש האחרון יצאו חברי מועצת חכמי התורה בראשות הגאון חכם שלום כהן בקריאה לציבור להתפלל לרפואתו של הרב, וחבר המועצת הגאון רבי דוד יוסף אף הגיע לבקרו במעונו שבנתיבות.

הרב אברג'ל עם תלמיד (צילום ארכיון: אבי פלח)

בחודשיים האחרונים הרב נמנע מלהגיע להיכל ישיבתו בשל מצבו הרפואי והטיפולים שעבר, אך כפי שפורסם ב"כיכר השבת", 40 יום לאחר שנעדר הוא הגיע לישיבה ומסר שיעור לאחר תפילת שחרית ובקש מתלמידיו: "אני מבקש שכולם - ה' ישמור אותם - יאזרו חייל, תקופה שאנחנו צריכים להתחזק כולנו. בישיבה הקדושה. בנוכחות שלנו בתפילות. בסדרים".

יו"ר 'יחד' ח"כ לשעבר אלי ישי, שהרב תמך במפלגתו בבחירות האחרונות, ספד לו ואמר: "בצער רב קיבלתי במוצאי שבת את ההודעה הקשה על פטירתו של הגאון הגדול, רבן של ישראל, מצדיקי הדור וענקי החסד, קדוש ומקודש בכל מיני קדושות, ממקימי עולה של תורה בדורנו, מגדלור של תשובה בכל הדרום, ממנהיגי הדור, רבינו הגדול הצדיק הרב יורם אברג'ל זצוק"ל אשר החזיר את נשמתו לבורא עולם לאחר שנזדכך ביסורים וקיבלם באהבה.

"הגאון הצדיק זצוק"ל זכה לקירבה יתירה מרבינו הגדול מרן הרב עובדיה יוסף זצוק״ל וזכיתי לשמש כשליח מרן זצוק"ל לרב הצדיק בענייני הנהגת הדור והקמת עולה של תורה, זכיתי להסתופף בצילו, להתברך מפיו, ולפעול על פי הנהגותיו. את התמיכה והאהבה שהעניק לי אנצור כל חיי".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

78
תחכו לנס
חיים קיי
77
אני מוחה על כבוד הרב יורם יש אנשים רשעים בעולם
עידן
76
הרב ברך את אימי שהיו לה ילדים אחרי 5שנים של ציפיות ותקוות
רותי
75
יזעק בשמים עבורנו
דניאל
74
צדיק יסוד עולם הלך לעולמו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
סיני
73
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעקב
72
אנחנו מאוד קרובים לרב הוא צדיק ענק איזה אבדה ענקית ממש עצוב!!
אוראל
71
עם כל עוונותינו אנו ממשיכים בושה
לינוי
70
מודה לקב"ה שבחיי זכיתי להכירו ולקבל ברכות ממנו.כמה שהוא חסר.אוהב ישראל אמיתי.
ניר משיח
69
אוי ויי... כל הצדיקים נפטרים מחולי המעיים והכבד.. והוא היה אחד מהם.. רק שימליץ טוב בעדנו תנחומים למשפחה ולתלמידים היקרים, רק לדאוג להמשיך את דרכו במיוחד עם אהבת ישראל הגדולה!! ברוך דיין האמת!
דודו
68
ברוך דיין האמת . (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ש
67
ברוך דיין האמת כמה צער
יערית ביטון
66
יתומים היינו ואין אב, נשארנו ללא מנהיג , מרגיש עצוב מאד.
אבי
65
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
להינחםמשה
64
למי שזילזל ברב בתגובות כאן- אני מוחה על בזיון הרב הצדיק הקדוש זיע״א.
ללא שם
63
מי יגן בעדינו??????? הרב היה גדול כל כך בתורת הנסתר והקבה ועוד שכל מה שאתם רואים זה אפס קצהו של הענק הזה איזה גאונות בכל מכמני התורה, ש"ס, פוסקים, ובמיוחד בתורת הקבלה ובתורתו של רשב"י ורבינו ה"בן איש חי" שהישיבה על שם ספרו "רב פעלים" איזה אבידה אבדנו, זה כרה על הדור! ה' ינחמנו ושלא נדע לדאבה עוד-אמן
משה
62
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעקב
61
טיפש מטופש מ59 בנושאים רציניים. עדיף שתשתוק (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אבי
60
קולך הנעים בדיסקים שהשארת לעם ישראל .לזיכוי הרבים ימשיך לנוע והישיבות והתלמידים שהשארת ימשיכו לנוע להגדיל תורה ולהאדירה בעזרת ה' !
קולך הנעים
59
מה יהיה עלינו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מוריה
58
כמויות של אברכים..ברוך דיין האמת
איתמר
57
ברוך דיין האמת כמה צער
יערית ביטון
56
הוא היה צדיק גדול
משה
55
איש אלוקים קדוש .יהודי יקר מאוד (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רבי בבר
54
מכל המקרים הבלתי ברורים שתם חוברים ממוות תצאו מזה חזק אל תתדאגו הכל בסדר עם זה
חיים קיי
53
כמה קשה הוא הסתלקותו של הצדיק אך אני בטוח שהוא לקח איתו כמה גזירות שלא יבואו על עם ישראל כזה הוא היה מקריב את עצמו בשביל עם ישראל
יגאל מעטוף
52
אבא למה עזבתנו...
רותי
51
גדול הדור! ממש צדיק! חברה! כולם להתאחד! אין ספק שזוהי צוואתו של הרב זצ"ל!
איחוד
50
מה הקשר דרעי לזה שהרב נפטר מה ענין שמיטה להר סיני??תפסיקו לשנוא ותתעסקו באהבת חינם בפרט לאחר מקרים כאלה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוני
49
הרב הלך כפרה על כל המצב..אני עדיין לא מאמין שזה קרה...
הרב יורם
48
בארץ ובעולם..ובפרט בארץ ישראל עבר מעיר לעיר לתת דרשות ושיעורי תורה.מתוך שמחה וחיוך קורן אור מאיר פנים לכל אדם. זצוק"ל זיע"א.
איש יהודי
47
איזה אבדה
רחלי
46
ברוך דיין האמת כואב הלב (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלי
45
אבא של כולם. ממש אבא עם כל המשמעות!!!
שלומי
44
עצוב לי לשמוע על האבדה הגדולה למשפחתו לקהל תלמידיו ולכל עם ישראל
עפר אלון
43
השם ישמור הוא מחזיק למעלה מ3000 אלף אברכים
יעחלךליחה
42
אוייה לנו מתי כבר אפשר להמשיך בגלות הנוראה הזאת ! ? אי אפשר יותר !!! דייי גם בן דוד שלי נפטר אתמול ...... אני לא יכול לספוג יותר נמאס לי כבר
israel Yacov
41
הוא היה צדיק גדול מאוד זה רק הספד שלנו
משה
40
היה מגדולי מחזיקי התורה בדור מי יתן תמורתו ענק עניו צנוע ומלא וגדוש בקדושה ופרישות ורבים רבים השיב מעוון שיעלה עם זכויותיו הרבות ויעתיר ברחמים תחת כסא הכבוד לגאולת עם ישראל יהי זכרו ברוך יום אבל לתורה הקדושה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ממוקיריו
39
רב צדיק (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בן חמו
38
אני עוד זוכרת כשהוא העביר שעורים בפתח תקווה ושם היה גם מברך את הקהל.יהי זכרו ברוך (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מהמרכז
37
כמו שעשה למרן
יעקב
36
גדול הגדולים שבדור אבד! צדיק שהמשיך להעמיד תורתו של מרן הבן איש חי זצוק"ל נפטר! אבדה זו גדולה היא מאוד! כולנו כואבים את לכתו של הגאון הגדול הצדיק רבי יורם אברג'ל זצוק"ל, שנפרד ממנו.
אבד גדול וחסיד
35
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה
בעיר מגוריו נתיבות הלוויה בשעה 22:00
סילביה
34
רב קדוש שאין כמהו! ממש נורא עצוב ברוך דיין האמת
אפרת
33
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יאיר
32
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסי
31
מי אמר על הרב אמנון להכין תכריכים..צדקתם זה אברג'ל.
יוסי
30
ברוך דיין אמת, הלב בוכה
י.
29
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
צדיק יסוד עולם, עצוב לי...
28
הרב של כולם (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
צורי
27
ברוך דיין האמת ,
נתנאל מ.
26
חבל ממש ואנחנו בצער
יא
25
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלי ישי
24
נה עשה דרעי הפעם ספרו קצת.ותפסיקו להצביע לשס בראשות דרעי. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
23
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אחרי שדרעי חזר
22
הצדיק אבד ואין איש שם על לב כפרה על הדור ממש ברוך דיין האמת "חבל דאבדין ולא משתכחין"
חבל דאבדין
21
בסד. הלך צדיק יסוד עולם. לא להאמין פשוט לא להאמין . הקד' בהו ירחם על עמו ישראל. כל ישראל יבכו את השרפה. יבכו על הצדיק. השם ירחם ברוך דיין האמת. יתן לנו תמורתו. זיכוי הרבים. אהבת ישראל . הרבצת תורה. גמילות חסדים לעין שיעור (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אליעזר
20
כנראה שהיה צריך להיות אסון גדול!!! והוא הלך לעולמו כדי לכפר על הדור!!! ה ירחם!!! צריך להתחזק!!! דחוף!!!
יעל
19
ממש עצוב פשוט הרבנים הולכים כפרה על עם ישראל צריך להתחזק ורואים שדווקא הרבנים שתמיד היו בנסתרות הקודש כגון רבי אליהו ליאון לוי זצל ועכשיו מור הרב זצל הולכים וזה מראה שפשוט צריך להיתחזק עצוב עוד צדיק גדול בדורנו הלך (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיים כהן
18
צדיק אמיתי הציל את עם ישראל
מאמין
הקבה.לא רצה שהוא יראה מה יהיה עלינו.הורסים בתי כנסת.החרדים עדיין בממשלה.שס עדיין בממשלה.איפה העם המאמינים שלא צרים .על בגץ.כחומה בצורה.
עזרא
17
הלך עבור גזרה
נתן חיים
16
שלא נדע צער..........
יוני הכריש
15
שה' ירחם עלינו כולנו צריכים לעשות תשובה אמיתית זוועה מה שהולך במדינה שנאת חינם איזה גזירות קשות הרב ביטל ברוך דיין האמת שנשמתו תנוח ויהיה מליץ יושר בעבורנו.
פלוני
14
כואבים את מותו של רבנו,נפלה עטרת ראשינו ניצחואראלים את המצוקים.אין מי ינחמנו על אבידת הרב יורם אברגיל זצ"ל מי יתן ולא נוסיף עוד לדאבה אמן. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהודה ב.ס
13
צדיק יסוד עולם. שכל מעשיו טוהר. שיהיה מליץ טוב על כולנו. אמן! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אחד
12
נפל שר בישראל הרב היה אחד הצדיקים הצנועים של הדור מזכה הרבים שימליץ טוב בעדינו אמן
מאיר
11
הלך לעולמו צדיק זצוק''ל והקים עולה של תורה והוא ימליץ עלינו יושר ולקבל את המשיח גאולה ברחמים אמן
דורית אודיה
10
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעקב
9
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שמואל מירושלים
8
אני גדלתי ואהבתי אותו כל (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסי כהן
7
ברוך דיין האמת! עוד אסון בין כל האסונות וייייי
אלי ברוש
6
הרב היה רב טוב כולם האבו אותו גם אני
דניאל לוגסי
5
ה' ירחם ... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעקב
4
רבינו הרב יורם תגיד למשיח שאנחנו לא יכולים כבר למטה !! תקרע את השמיים למען עם ישראל !!!! אוהבים אותך ! על כן ציון במר תבכה ...
משה
3
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מי יודע בן כמה היה?
2
אנחנו צריכים להתחזק ולהתפלל
חיים
1
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נתנאל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: