

היועצת המשפטית לממשלה הודיעה כי תתנגד לבקשת הממשלה למחיקת העתירות בעניין ראש השב"כ היוצא, רונן בר.
כזכור, ראש הממשלה הנחה לבטל את החלטת הממשלה לפטר את רונן בר ובהתאמה הממשלה הגישה בקשה לבית המשפט העליון למחוק את העתירות שהוגשו נגד ההחלטה מאחר והיא ינה בתוקף בעקבות התפטרותו של בר,
עמדת הממשלה מגיעה לכאורה כדי ליצור מצב רגיעה לקראת איתור ראש השב"כ הבא, שנכון לשלב זה אין מועמד מוביל לתפקיד.
מנגד, היועמ"שית הביעה התנגדות לבקשה למחוק את העתירות ולטענתה יש חשיבות בקיום דיון משפטי נוקב ככל שיהיה כדי להבהיר את הגדרות וסמכויות כפיפות ראש השב"כ הנבחר לדרג המדיני,
לדברי בהרב-מיארה, "ראש השב"כ אינו משרת אמון אישית של הדרג הפוליטי. ההכרעה בעתירה חיונית במיוחד לקראת כניסתו של ראש השב"כ הבא לתפקידו להבטחת יכולתו לעמוד בפני לחצים פסולים", טענה גלי בהרב-מיארה.
בתוך כך, העיתונאי עמית סגל דיווח היום (רביעי) כי רונן בר כתב לבגצ שכל מה שכתב בתצהיר הוא אמת ושיש לו מסמכים שלא הציג ומוכיחים זאת - וזאת על רקע קרב הגרסאות המטלטל והתצהירים הלעומתיים בינו לבין ראש הממשלה.
כזכור, לפני כשבועיים, ראש השב"כ שיגר מכתב לנתניהו שבו הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו בעוד כחודש וחצי. בכך ביקש שבג"ץ יפסוק בינתיים פסק דין עקרוני הנוגע לפיטוריו. כעת כאמור לא ידרש לכאורה בג"ץ לסוגיה הלא רלוונטית.
בהחלטת הממשלה למחרת, נמסר כי "ראש הממשלה סבר מלכתחילה כי מן הראוי שרונן בר יפרוש בצורה מוסכמת ומכובדת מתפקידו כראש השירות, כפי שפרש הרמטכ"ל. התפטרותו של בר מגיעה במועד מאוחר מידי - 5 שבועות לאחר שהממשלה החליטה על הפסקת כהונתו, וגם מועד סיום כהונתו שצוין במכתב ההתפטרות מאוחר מאוד.
"עם זאת", הוסיפו, "תהליך מינויו של ראש השירות הבא יארך זמן ותקופה זו תנוצל להעברה מסודרת של התפקיד. נוכח המשבר המתמשך בין רשויות המדינה בעיצומה של מלחמת התקומה, המצב הקשה בתוך שירות הביטחון, הימשכות ההליך המשפטי, רצונה של הממשלה למקד את המאמץ הלאומי בענייני ביטחון, הצורך בלכידות פנימית בייחוד בימי הזיכרון והעצמאות ומתוך אחריותה העליונה של הממשלה לביטחון המדינה - מוצע לבטל את החלטת ממשלה לאחר שהיא התייתרה".
0 תגובות