מגזין כיכר

האם "כרטיס הביקור" של ברנהולץ מספיק טוב? // טור ביקורת

מבקר המוזיקה של 'כיכר השבת', נתנאל לייפר, האזין לאלבום הבכורה החדש של שלום ברנהולץ וחזר כדי לספר לכם מה הוא חושב עליו והאם כדאי לכם גם להאזין לו? (מגזין מוזיקה)

נתנאל לייפר | כיכר השבת |
(צילום: יח"צ)

מסתבר בינתיים ששנת תשפ"ג הייתה שנה פוריה למדי בתחום האלבומים. לאחר ששנת תשפ"ב הייתה שחונה יחסית, השנה ראינו כמה אלבומים מלאים ויש עוד כמה בדרך וזה בהחלט מעניין.

>> למגזין המלא - הקליקו כאן

הפעם אתייחס לאלבום הבכורה של זמר החתונות שלום ברנהולץ - "ביכורים". ברנהולץ הוא זמר בעל קול נעים ובדומה לזמרי המוזיקה החסידית ה"ישנה", הוא זמר מבצע בלבד כשהאלבום החדש מורכב כולו מלחנים של אחרים, אותם הוא מבצע. האלבום נעים וכיפי ולהאזנה והלחנים בו קליטים מאד והוא כולל סגנונות מוזיקליים שונים רובם בעיבוד נהדר של אלי קליין ואיצי ברי, כולל חידוש מצוין ללהיט הישיבתי "שמעה תפילתי" שהלחין דודו של ברנהולץ - הרב שמשון סגל.

למרות האווירה של המוזיקה החסידית שמרחפת מעל האלבום, עיון מעמיק יותר בעטיפת האלבום מראה, כי רק 5 שירים מתוכו אכן כוללים מילים מהמקורות, כשהשאר הן מילים מקוריות, חלקן מושרות בהברה אשכנזית, שמעניקה את התחושה כאילו מדובר במילים מהמקורות, אך לא.

הבחירה לשיר מילים בעברית בהברה אשכנזית, היא בעיניי עיוות מיותר ומגוחך שצריך להעיף אותו מהעולם. אין שום סיבה לשיר מילים בעברית בהברה אשכנזית, כאילו מדובר בפסוק או קטע מהתפילה. לעתים זה אף מגוחך יותר, כשמשפט אחד מושר בהברה אשכנזית ואילו משנהו פתאום בעברית...

ברנהולץ מתכתב באלבום לא מעט עם תפקידו היומיומי כזמר חתונות ובאלבום יש 3 שירי חתונה אותם מכוון ברנהולץ באופן ישיר לרחבות הריקודים או לחופה שלפניהן. שלושת השירים נעימים וזורמים אם כי רמת הטקסט שלהם, רחוקה מלהיות גבוהה בלשון המעטה. שלושתם עמוסי קלישאות קבועות, כאילו שיצאו ממכונת טקסטים אוטומטית במיוחד השיר "הזמן של השמחה" שכתב והלחין אלי קליין. הלחן והאווירה כיפיים אבל הטקסט פשוט רדוד. גם שני שירי החתונה הנוספים, "הנה לפניך" שכתב והלחין דודי רוט ועיבד יהודה גלילי בסגנון המוזיקה החסידית הישנה ו"תפילת חופה" שכתב והלחין אלי קליין בהשראת אחת התפילות לחופה, רחוקים מלהיות מופת לטקסט מעניין או לפחות כזה שלא ראינו טריליון כמוהו (כמעט בדיוק).

חובבי הפופ ייהנו במיוחד מהלהיט "עם סגולה" שכתבו יחד המלחין והיוצר המצליח אלחנן אלחדד ואלי קליין. לא מדובר בטקסט הכי גאוני של השניים, אבל התוצאה פשוט כיפית להאזנה ומדובר בלהיט כובש, כזה שייתקע לכם בראש (אם כבר לא נתקע כשיצא כסינגל). ברנהולץ הוא מבצע איכותי והוא נכנס בצורה נהדרת לביצוע כמו "נסיך בן מלך" כולל קטעי הסמי ראפ בתוכו. אלחדד אחראי לשיר מוצלח נוסף באלבום - "אתה קרוב", אותו עיבד לירן שושן יחד עם אלי קליין (לבד?).

ברנהולץ שולף מהבוידעם באלבום גם את השיר "צמאה", אותו הוציא כסינגל לפני כעשור. את השיר הוא מבצע יחד בגרסה חדשה ומעודכנת יותר, עם מלחין השיר הזמר והיוצר יהודה דים, שנעלם לחלוטין בשנים האחרונות. על העיבוד פה הופקד מעבד הבית של דים - ג'ף הורביץ.

את האלבום חותמת רצועה כיפית במיוחד בסגנון פולק אלקטרוני עם נגיעות יווניות של בזוקי - "אבל באמת", הלחן של אלי קליין למילים מספר התניא והעיבוד המדליק של קליין וברי מותיר בסוף האלבום טעם טוב מאד.

לסיכום, מדובר באלבום נעים, זורם וכיפי להאזנה. ברנהולץ זמר איכותי, לא תשמעו ממנו טונים שלא שמעתם עד היום, או הגשה שתגרום לכם לעצור נשימה, אבל הכל ביחד פשוט עובד טוב ומדובר באלבום בכורה שמשמש ככרטיס ביקור מכובד מאד עבור ברנהולץ, כזה שהוא בהחלט יכול להתגאות בו.

פינת השירים המואזנים ביותר על ידיכם הגולשים:

במקום הראשון ובפער גדול ומרשים במיוחד - הראפר האהוב ניסים בלאק עם הקליפ החדש שלו - "בוער".

במקום השני - הזמר הנהדר שולם למר עם הקליפ החדש שלו - "אמר רבי יוחנן". מי שהצליח להבין מה הקשר בין המילים לקליפ מוזמן להציע את הפרשנות שלו בתגובות. מודה ומתוודה שלא הבנתי.

במקום השלישי - הכוכב העולה נותי ליברמן עם הסינגל קליפ החדש שלו - "לונה פארק". ליברמן מוכשר אין ספק, אבל הייתי מעניק את הפרס דווקא ליחצן שלו שהצליח עם שיר וחצי לקדם בצורה יפה כל כך את המיוצג שלו.

  • להערות, הארות והתחלת המלצות לקראת המצעד השנתי: nl@kikar.co.il

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר