כמה התינוק שלכם צריך לישון בלילה?

אין לך תינוק שאין לו שעה: לכמה שעות שינה זקוק תינוק? מומחים משיבים על השאלה ומציגים טבלה מפורטת לפי שעות וגילאים

איטל קציר | כיכר השבת |
(פלאש 90)

אין דבר יפה יותר ממראה של תינוק ישן בשקט ובשלווה. כל הורה חדש רוצה להגיע למצב שבו תינוקו ישן כל הלילה. תוך זמן קצר, אמבטיות חמימות, פיג´מות רכות והקראות חוזרות של ספר אהוב, ניתן ליצור שגרה נעימה למשפחה כולה.

כשמדובר בשינת התינוק, להורים יש הרבה שאלות. הראשונה והחשובה ביותר: לכמה שעות שינה זקוק תינוקי? מומחי "מרכז ההורות של פמפרס" עונים:

גיל כמות שינה נחוצה בממוצע:

תינוק בן יומו 16 עד 18 שעות ביממה

3 שבועות 15 עד 18 שעות ביממה

6 שבועות 15 עד 16 שעות ביממה

4 חודשים 9 עד 12 שעות + 2 תנומות (2 עד 3 שעות כל אחת)

6 חודשים 10 עד 11 שעות + 2 תנומות (2 עד 3 שעות כל אחת)

9 חודשים 10 עד 12 שעות + 2 תנומות (2 עד 3 שעות כל אחת)

שנה 10 עד 11 שעות + 2 תנומות (שעה עד שעתיים כל אחת)

שנה וחצי 10 עד 12 שעות + בדרך כלל תנומה אחת (שעה עד שעתיים)

שנתיים 11 עד 12 שעות + תנומה אחת (שעה עד שעתיים)

3 שנים 10 עד 11 שעות + יתכן צורך בתנומה אחת(שעתיים)

כפי שהטבלה מציגה, הכמות הכוללת של שינה ביום ובלילה יורדת במהירות במהלך שלושת השנים הראשונות לחיים (מ – 15/16 שעות ל – 11/12 שעות ליום). בגיל זה, כמות השינה הנחוצה שונה מתינוק לתינוק, כמו שהיא שונה בין מבוגרים שונים.

למשל, תינוקות מסוימים בני 6 חודשים זקוקים ל – 14 או 16 שעות שינה, בעוד שאחרים מסתדרים טוב עם 13 שעות. אם כמות השינה פחותה מכך, זה בדרך כלל נובע מקשיי שינה והדבר עלול להשפיע על מידת הערנות ועל הפתיחות של תינוקך לאינטראקציה במהלך היום.

תקופות ממושכות בהן תינוקך ערני עולות משעתיים בגיל 6 שבועות לשלוש וחצי שעות בגיל 6 חודשים בערך ושעות ערנות אלה הן בדרך כלל בשעות אחר הצהרים המאוחרות. למעשה, בגיל 6 חודשים כמעט כל התינוקות ישנים כשתיים עד שלוש תנומות במהלך שעות היום, בעוד שרק כ- 50% מהתינוקות בגיל שנה ישנים יותר מתנומה אחת ביום. בגיל שנתיים, רוב התינוקות ישנים תנומה אחת בלבד, בדרך כלל אחר הצהרים. בתרבויות שונות יש שוני בנוגע לגיל שבו ילדים מפסיקים לישון תנומת יום.

מומחי "מרכז ההורות של פמפרס" מציינים, כי רצוי להשכיב את התינוק במיטתו כשהוא עדיין ער וחשוב שהתינוק יהיה רגוע לפני שהוא נכנס למיטה. כשתינוק מתחיל להראות סימני עייפות, הכינו אותו לשינה והרגיעו אותו בעזרת חיבוק, הנקה, בקבוק או נדנוד. כשהתינוק רגוע או בשלבי הירדמות התחלתיים, הניחו אותו במיטתו הניחו לו להירדם או סייעו לו במידה ומתקשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר