הרב שלמה שלוש במגעים להסדר טיעון

פרסום ראשון: חודשים לאחר שהמשטרה המליצה להעמידו לדין בגין שורת עבירות חמורות, רבה של העיר חיפה הרב שלמה שלוש במגעים להסדר טיעון (ומשפט)

צביקה גרוניך | כיכר השבת |
הרב שלמה שלוש (צילום: מאיר אלפסי, כיכר השבת)

חודשים אחדים אחרי שהמשטרה המליצה להגיש נגדו כתב אישום ולהעמידו לדין בגין שורת עבירות חמורות, מתברר כי רבה של העיר חיפה, הרב שלמה שלוש, מנהל מגעים עם הפרקליטות להגיע להסדר טיעון מקל במטרה לשים את הפרשות מאחוריו בהקדם האפשרי.

את המשא ומתן עם הפרקליטות המתנהל בימים האחרונים, מנהל פרקליט הצמרת עו"ד יעקב וינרוט עם נציגי הפרקליטות. מטרתו של וינרוט היא להגיע להסדר טיעון מקל שלא יכלול מאסר בפועל ואולי עבודות שירות.

בשיחה עם "כיכר השבת", הרב עצמו סירב לאשר או להכחיש את הדיווח ונימק זאת בטענה כי אינו מעוניין לדבר. "אני מנוע מלדבר". ביקשנו את תגובת עו"ד יעקב וינרוט אך זו טרם נתקבלה.

בפרקליטות המדינה סירבו גם הם להכחיש או לאשר את עצם המשא ומתן עם הרב שלוש ואמרו ל"כיכר השבת" כי אין כל חדש בפרשה.

לפני כמה חודשים, פרקליטות מחוז חיפה לרב שלוש, הודיעה כי היועץ המשפטי לממשלה עו"ד יהודה וינשטיין שוקל להעמידו לדין פלילי בכפוף לשימוע. בכך, אימץ היועץ המשפטי את המלצת פרקליט המדינה ופרקליטות מחוז חיפה להעמיד את הרב לדין.

בהודעה שנשלחה לרב שלוש ולעורך דינו נכתב כי "העמדתו לדין נשקלת בגין שלושה אירועים שעניינם ביצוע עבירות מרמה והפרת אמונים, וכן בגין אירוע נוסף שעניינו שימוש לרעה בכוח המשרה".

בפרקליטות פירטו את האירועים העומדים מאחורי הכוונה להעמיד את הרב לדין: "אירוע ראשון בו התגבשה תשתית ראייתית לכאורית להעמדה לדין, נוגע לניגוד עניינים בו פעל לכאורה הרב שלוש. בשנים 2000-2011 העניק הרב שלוש אישורי כשרות לחברת "ויטאמד". בחלק מהתקופה האמורה לעיל, בה העניק הרב שלוש אישורי כשרות לחברת "ויטאמד", ביקש הרב מהחברה להעביר כספים לעמותה בראשה עמד. חברת "ויטאמד" נעתרה לבקשת הרב שלוש, והעבירה לעמותה סכומי כסף בחלק מהשנים האמורות.

"בין השנים 2006-2011 העבירה חברת "ויטאמד" לעמותה סכומי כספים שעמדו על כ- 165,000 ש"ח. במעשים אלה, שנעשו בין השנים 2006-2011, בהיותו עובד ציבור, פעל לכאורה הרב שלוש בניגוד עניינים בין תפקידו כיו"ר העמותה (ולאחר מכן כנשיאה), לבין תפקידו כרב הראשי הספרדי של העיר חיפה, המעניק תעודות כשרות. מעשים אלה עולים לכאורה כדי הפרת אמונים.

"אירוע שני בו התגבשה תשתית ראייתית להעמדה לדין, נוגע לשנים 2006-2008. בתקופה זו ביקש הרב מחברת "מילועוף", לה העניק תעודות כשרות במסגרת תפקידו, להעביר כספים לעמותה בראשה עמד. חברת "מילועוף" נעתרה לבקשת הרב שלוש, והעבירה לעמותה בשנים האמורות סכומי כסף שעמדו על כ-80,000 ש"ח. במעשים אלה, ובהיותו עובד ציבור, פעל לכאורה הרב שלוש בניגוד עניינים העולה כדי הפרת אמונים.

"האירוע השלישי העולה מהתשתית הראייתית נוגע לכך, שבחודש מאי 2011 פעל הרב שלוש, לכאורה בניגוד עניינים, כאשר קידם את מינויו של קרוב משפחתו - שפוטר קודם לכן מהמועצה הדתית בחיפה - כאחראי כשרות בחברת "מילועוף", לה העניק תעודות כשרות, וכן התערב בתנאי העסקתו.

"אירוע רביעי העולה מהתשתית הראייתית נוגע לכך, שבשנת 2011 הסיר הרב את הכשרות מאולם האירועים "קאלה", ואף פרסם ברבים כי הכשרות הוסרה מהאולם. פעולות אלו נעשו באופן שרירותי, על מנת להביא באמצעים אלה להחזרת עוזרו האישי לעבודתו כמשגיח הכשרות באולם זה, לאחר שהעוזר פוטר מעבודה זו.

"בכך, הרב שלוש עשה לכאורה שימוש לרעה בסמכויותיו, תוך פגיעה בזכויותיו של בעל האולם, וביודעו כי הסרת הכשרות מהאולם תביא לביטולם של אירועים מתוכננים, ותפגע שלא כדין בפרנסתו ובשמו הטוב של בעל האולם".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר