
בדרך לבחירות? ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש הערב (שני) בלשכת ראש הממשלה בירושלים עם שר האוצר יאיר לפיד והציג לו רשימת דרישות בלתי אפשריות.
בפגישה אמר נתניהו לשר לפיד כי לא ניתן להמשיך לקיים את הממשלה במציאות שבה הוא וחברי מפלגתו תוקפים ללא הרף את הממשלה שהם בעצמם חברים. כאמור, נתניהו הציג בפגישה 5 תנאים להמשך קיום הממשלה הנוכחית.
התנאים: להפסיק את ההשתלחות והחתרנות נגד הממשלה שהוא חבר בה, לרבות הביקורת על הבניה בירושלים והיחסים עם ארה"ב; להעביר כפי שסוכם 6 מיליארד שקל לתקציב הביטחון המיועדים לאימונים ולהצטיידות, בין השאר בכיפות ברזל ונגמ"שים ממוגנים; לשחרר את התקציב עבור הירידה של בסיסי צה"ל דרומה כפי שתוכנן מראש.
בנוסף, נתניהו דרש מלפיד לתמוך בחוק הלאום שמנוסח על בסיס העקרונות שהציג ראש הממשלה בממשלה, ולהקפיא את תכנית מע"מ 0. להערכת גורמים פוליטיים, ראש הממשלה לא השאיר ללפיד ברירה, אלא לפרוש מהממשלה ובעצם לפרק את הקואליציה וללכת לבחירות.
מיד בתום הפגישה, הודיע לפיד על סירובו להקפיא את התוכנית. גורמים ב"יש עתיד אמרו כי "נתניהו בא מוכן לפוצץ פגישה".
בהודעה רשמית של יש עתיד נאמר כי "הדרישות של ראש הממשלה כלפי יש עתיד חושפות את האינטרסים הפוליטיים הברורים שלו ואת המחויבות שלו לחברי מרכז הליכוד, לאינטרסים זרים ולעסקנים".
לדבריהם, "הוא עשה הצגה. תכנן לפוצץ עוד לפני שלפיד פתח את הדלת בלשכה. נתניהו הקריא לו את התנאים כמו שמקריאים לילד. הוא מוביל את ישראל לבחירות לא נחוצות. זה על הראש שלו. זו הייתה פגישת הצגה. ביבי החליט בחירות כי הוא מפחד וחסר אחריות לאומית. עצוב לראות את ראש הממשלה במצב כזה".
לדברי הגורמים, לפיד אמר לנתניהו בפגישה כי הוא "מפר הסכמים. אתה חושב שהציבור מטומטם? אתה ראש ממשלה ואתה חייב לבצע התייעצויות. איבדת את אמון הציבור".
0 תגובות