הכנסת אישרה את "חוק המסתננים"

רגע לפני פיזורה, מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את "חוק המסתננים" המאפשר לכלוא מסתננים לישראל. 47 ח"כים הצביעו בעד, 23 נגד ושלושה נמנעו (פוליטי)

הפגנה של מסתננים (צילום: שלומי כהן, כיכר השבת)

לקראת בחירות: בתום דיון ארוך מליאת הכנסת אישרה הערב (שני) בקריאה שנייה ושלישית את חוק ההסתננות. 47 ח"כים תמכו ו - 23 התנגדו.

לפני כחודשיים פסל בג"ץ, בפעם השנייה, את התיקון לחוק למניעת הסתננות. התיקון האחרון אפשר את החזקתם של מסתננים "חדשים" במאסר לתקופה של עד שנה אחת, וקבע הוראות להקמתו והפעלתו של מתקן חולות, שהוא מתקן שהייה פתוח, שיכול להכיל כיום קרוב ל-3,000 מסתננים, ובכך להקל במידת מה על מצוקתם של תושבי דרום ת"א.

"הצעת החוק שאושרה עוסקת בשלושה עניינים עיקריים: האחד - קיצור תקופת המשמורת למסתננים "חדשים" שייכנסו לארץ לאחר שיעבור החוק משנה אחת לשלושה חודשים, והעברתם לאחר מכן למתקן השהייה הפתוח".

"הרכיב השני בהצעת החוק - תיקון ההסדרים הנוגעים למתקן השהייה הפתוח (חולות) בניסיון להתאימו לסטנדרטים החוקתיים שקבע בית המשפט העליון. בהקשר זה נקבעה בהצעת החוק תקופת שהייה מירבית של 20 חודשים, חובת התייצבות אחת בלבד במקום שלוש, קביעת סוגי אוכלוסיות שלא יוכלו לשהות במתקן וקביעת ביקורת שיפוטית יזומה על ענישה משמעתית של העברה למשמורת."

"הנושא השלישי בהצעת החוק – תיקוני חקיקה עקיפים, בחוק עובדים זרים, שכולל החמרה של הענישה כנגד מעסיקי מסתננים, והטלת חובה על מעסיקי מסתננים ועל המסתננים עצמם להפקיד פיקדון כדי להבטיח את יציאתם מישראל".

יו"ר ועדת הפנים שהכינה את ההצעה, ח"כ מירי רגב (ליכוד), הציגה את ההצעה ואמרה: "אני רוצה להבהיר כי החוק עליו אנו מצביעים היום הוא חוק עקר שלא הייתה ברירה אלא להסכים בגלל המצב של פיזור הכנסת.

"רציתי להביא בשורה לתושבי דרום תל אביב, להסתכל להם בעיניים ולהגיד להם שלא על מצפוני לסגור את חולות. זה שהיועמ"ש כל הזמן פוזל לז'נבה ומנותק ממה שקורה בציבור הישראלי לא יעצור אותי מלהביא חוק שימנע את פיזור ופירוק חולות.

"מכיוון שמדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה שבעוד שבועיים מתקן חולות ייסגר ואלפי מסתננים ישובו לשכונות דרום תל אביב, החלטתי, בלב כבד, להתפשר בעניין זה ולהביא לקריאה שניה ושלישית את ההסדרים כפי שהוצעו על ידי הממשלה, אך אעשה ככל שניתן שבממשלה הבאה נביא לפה פסקת התגברות שתעשה סדר בעניין מדיניות ההגירה. מה שהיה טוב לרבין בעניין חוק הבשר הכשר, בודאי טוב לממשלה שלנו כדי לשמור על מדינה הזו כמדינת הלאום של העם היהודי ולא להביא למצב שאלפי מסתננים מגיעים לכאן כדי למצוא עבודה. זו בושה וחרפה שמפלגות שקוראות לעצמם ציוניות כמו מפלגת העבודה, התנגדו לחוק הזה.

"אני אעשה כל שביכולתי לתקן את ההסדרים המוצעים מיד עם כינונה של ממשלה חדשה וכנסת חדשה".

יו"ר ש"ס לשעבר ושר הפנים לשעבר ח"כ אלי ישי שתמך במשך שנים בחוק אמר: "החוק שמגיע היום הוא עקר לחלוטין. החוק הריק הזה בשורה התחתונה שלו אומר לא לסגור את מתקן חולות, כי אם הוא לא יעבור המתקן ייסגר. לצערי הרב פעם אחר פעם פוגעים ביכולות של ממשלת ישראל להתמודד עם בעיית המסתננים. כדי לפתור הבעיה צריך חקיקה, גדר, מתקני שהייה ומניעת אישורי עבודה. גדר לבד לא תעזור. אין פה בעיה של פליטים, רובם ככולם מסתננים".

ח"כ תמר זנדברג (מרצ) שהתנגדה לחוק אמרה: "אם לא הספיקו הפעמיים הקודמות שבהן בית המשפט העליון פסל את החוק הזה אז הינה מגיעה הפעם השלישית ותרשו לי לנבא שגם הפעם הוא ייפסל. הבסיס של החוק הזה זה שהוא מנסה לכלוא אנשים חפים מפשע ללא משפט וזה דבר שאין לו מקום דמוקרטיה. טועה הממשלה שמשנה פרטים טכניים כאילו שזה ישנה את המהות. הממשלה שהביאה את הגזענות ההסתה והרדיפה בשיא זה אקורד סיום הולם למה שהתרחש כאן בשנתיים האחרונות. הכנסת הזו מותחת את החבל יותר ויותר מול בג"ץ, חברי הכנסת מהימין רוצים שבג"ץ יפסול את החוק כי זה יאפשר להם להמשיך את מסע ההסתה נגד בג"ץ".

ח"כ ניסים זאב (ש"ס) אמר במליאה: "שמענו היום הגדרה חדשה "מבקשי חיים". ראו איזה פלא, מה קרה לכל ה600 אלף שהמתינו לפני שלוש שנים בגבול מצרים וביקשו להיכנס לישראל? הם מתו? אם לא הייתה הגדר היום היינו מתמודדים עם מאות אלפי פליטים. הקטסטרופה שיש היום בדרום תל אביב זה דבר בלתי נסבל, אנשים לא יכולים לצאת מבתיהם".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני:

רה"מ והרצוג היום, גנץ מחר

ראש הממשלה ונישא המדינה נפגשו היום עם נשיא גרמניה שהגיע לביקור בישראל | נתניהו שיבח את ההזדמנות להעמיק קשרים עם "המדינה הכי החשובה באירופה" | הרצוג: "אני גאה להעניק לך היום את עיטור הכבוד הנשיאותי של מדינת ישראל -על עשרות שנים של אומץ מוסרי | מחר ייפגש גנץ עם הנשיא הגרמני (מדיני)

|

"מאבק משמעותי ביוקר המחיה"

מליאת הכנסת אישרה את הצעת 'חוק הבנקאות', שקובעת כי לראשונה בישראל - תתקיים תחרות על מאגר הפיקדונות | על פי ההצעה: "הבנקים לא יוכלו להתנות פתיחת פיקדון בפתיחת חשבון עובר ושב, והאזרח יוכל להפקיד את כספו בכל בנק בו ירצה גם אם חשבונו לא מתנהל באותו הבנק" (כנסת)

|

העדכון היומי | צפו

ראש הממשלה נתניהו ממשיך לפרסם את העדכון היומי בסרטון אותו הוא צילם בלשכתו | על השיחה עם החייל ששוחרר: זהו בוקר מאוד מרגש | החמאס נדב את עידן אלכסנר כי הוא מרגיש את הלחץ של חיילי צה"ל (פוליטי)

||
2

השיחה המרגשת

ראש הממשלה נתניהו בשיחה עם עידן אלכסנדר ששוחרר משבי החמאס: ״כל עם ישראל מאושר. אנו מוקירים את הסיוע האמריקני, ומעריכים מאוד את חיילי צה”ל שמוכנים לפעול בכל דרך, אם שאר החטופים האחרים לא ישוחררו״

|

"האדם לא צפוי"

ברקע ההסכם הישיר מול חמאס ללא תיאום ישראלי וההבנות עם החות'ים, תקף השר דודי אמסלם את התנהלותו של נשיא ארצות הברית טראמפ. בריאיון לכאן רשת ב אמר: "יש לנו עסק עם נשיא שקם בבוקר עם א' ובערב מחליט ב' אח"כ ג' ועושה ד'" (מדיני)

||
9

"זכותו, אבל"

בועדת חוקה של הכנסת, השמיעה הבוקר בת דודתה של החטופה שנרצחה בשבי ביקורת על הממשלה, ברקע שחרורו של עידן אלכסנדר | "מי ששחרר זו לא מדינת ישראל אלא נשיא ארצות הברית", קבעה. רוטמן השיב לה: "מי שרוצה לקחת את פועלה של המדינה ושל החיילים האמיצים ולזרוק הצידה - זכותו" (בכנסת)

||
1

"ארה"ב לא עושה מה שצריך"

ראש הממשלה טען היום בישיבת ראשי הקואליציה כי המשא ומתן לשחרור החטופים יתקיים רק לפי מתווה וויטקוף | לדבריו: "לא יינתנו ערבויות, והסכמה לסיום המלחמה תתממש רק אם חמאס יתפרק מנשקו" (מדיני)

|

בניגוד לעמדת נתניהו

הכנסת אישרה סופית כי החל מהכנסת הבאה, יבוטל הסדר ממשלת החילופים | את הצעת החוק יזמו חברי הכנסת רביבו, רייטן וקארין אלהרר | 84 חברי כנסת תמכו בהצעה, והיא עברה ללא מתנגדים או נמנעים (כנסת)

|

שחרור עידן אלכסנדר | התגובות

במערכת הפוליטית הגיבו בהתרגשות לשחרורו של עידן אלכסנדר | נתניהו: "זה הושג בזכות הלחץ הצבאי שלנו והלחץ המדיני שהפעיל הנשיא טראמפ" | ‏שר הביטחון: "אנחנו מחויבים לפעול בכל דרך עד שכל החטופים, ישובו ארצה | סמוטריץ': ""ברוך שובך, עידן!" (חדשות)

||
6

בניגוד לעמדת סולברג

בניגוד לעמדת הממשלה, בית המשפט העליון החליט כי ההליך למינוי נציב שירות המדינה יהיה בהליך תחרותי | השופט עמית: "מנגנון מינוי תחרותי יתרום לצורך למנוע חדירת שיקולים פוליטיים להליך המינוי של הנציב" | סולברג: "אין מקום להכניס את ההליך התחרותי בחזרה 'דרך החלון' באמצעות ביקורת שיפוטית" (חדשות)

||
6

עימות במליאה

השר דודי אמסלם תקף במליאת הכנסת את ח"כ מירב בן ארי: "תפסיקי לקרקר. כל היום היא רק מפריעה; את מפריעה מבוקר עד לילה, זה הדבר היחיד שאת עושה כאן" | בן ארי הגיבה: "תפסיק לדבר אליי ככה, מה עשית בכלל בחיים שלך?" | צפו בעימות (פוליטי)

||
10

ציטט אם לחלל חטוף

נשיא ארה"ב דולנד טראמפ אמר במסיבת העיתונאים: "חשבו שעידן אלכסנדר מת, והוא ישתחרר בחיים עוד שעתיים, וויטקוף עשה עבודה פנטסטית" | על איראן אמר הנשיא: "הם לא יכולים להחזיק בנשק גרעיני | על החות'ים: "אף אחד לא הצליח לעשות את מה שאנחנו עשינו" (מדיני)

|
ש

תנופת פיתוח אדירה

עם תנופת פיתוח אדירה והפקדת תכנית המתאר הגדולה ביותר בצפון, בירת העמק מסתמנת כבחירה המובילה למגורים עבור זוגות צעירים ומשפחות. הכירו את הזדמנות הפז להשקעה בקרקע המיועדת לבנייה, ותעשו את הצעד הראשון בדרך הביתה (בארץ)

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן|מקודם

מתקפה באופוזיציה

בפתח ישיבות הסיעה שנערכות ברקע ההיערכות הסופית לשחרורו של החייל החטוף עידן אלכסנדר, ראשי יש עתיד והמחנה הממלכתי, מתחו ביקורת על התנהלות הממשלה וגרירת הרגליים בסוגיית שחרור החטופים (פוליטי, מדיני)

||
3

"לא ניתן לפרט על זה"

חבר הכנסת ליברמן טען היום בפתח ישיבת הסיעה בכנסת את הטענה הלעוסה, כי יחסי ישראל וארצות הברית הגיעו לשפל - בגלל ראש הממשלה נתניהו, כמו כן הוא הסביר מהי התרומה שסיפקה ישראל | צפו (חדשות, פוליטי)

||
12

יפורסמו לאחר שימוע

מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, חשף בכנסת את דוחות הביקורת על כשלי 7.10 וחרבות ברזל, שטיוטות שלהם נשלחו לתגובות כללי הדרגים - המדיני, הצבאי והאזרחי | המבקר אנגלמן אמר: "הדוח"ות יתפרסמו כשהעבודה עליהם תסתיים" (בארץ)

||
1

"משפחה שכולה זה לכל החיים"

עימות כואב וקורע לב פרץ הבוקר (שני) במהלך דיון בוועדת הבריאות, בין גליה חושן, אם שכולה שבתה הדר הי"ד נרצחה במתחם הנובה, לבין יוסף (ג'וחא) אנגל, סבו של החטוף ששוחרר אופיר אנגל | לאחר חילופי צעקות הוועדה יצאה להפסקה | צפו (כנסת)

||
3
ש

למצטרפים להגרלה על ספר התורה

המצטרפים כעת להגרלת יד לאחים השנתית על ספר תורה יכנסו מיידית ל"הגרלת ביניים" מיוחדת על פרסים שווים במיוחד בשווי 150,000 שקלים | בין הפרסים: 100,000 שקלים במזומן, חופשה חלומית באירופה, רכב משפחתי לחופשת הקיץ, רהיטים לבית, תווי מזון, רהיטים לבית וערכת מוצרי חשמל | במוקד ההרשמה להגרלה אומרים: "הזדרזו! תגברנו את הקווים משמעותית אך הזמן קצר והלחץ על מוקד ההרשמה גובר" (חרדים)

אסף מגידו|מקודם