צה"ל הטיל אתמול בשעה 21:20 צו שטח צבאי סגור במרחב רצועת חוף ראש הנקרה ואכזיב בעקבות הערכת מצב. הכניסה לאזור אסורה בהחלט. הצו נחתם על ידי מפקד פיקוד הצפון, אלוף רפי מילוא.
ב. ניסנימקורות לבנוניים מדווחים כי תושבים מתפנים מהעיר צור בדרום לבנון, בעקבות התרעת פינוי שפרסם דובר צה"ל בערבית לפני כשעה. מדובר בעיר המרכזית באזור, לאחר שצה"ל הורה הבוקר לפנות כפרים באזור והחל לתקוף בהם.
קובי אטינגרפיקוד העורף הפעיל אזעקות באזור קו העימות ובכפר יובל בעקבות חדירת כלי טיס עוין. התושבים נדרשו להיכנס מיד למרחב המוגן.
ב. ניסניהרמטכ"ל הלוי ביקר היום בפלוגה מגדוד נחל בשא נור והבחין בחייל שעל הווסט שלו פאץ' "משיח". הוא הטיל על החייל 30 ימי מחבוש, על המפקד הישיר 14 יום על תנאי, ומפקד הפלוגה קיבל הערה פיקודית. לפי צה"ל, בפלוגה אותרו בעיות נוספות. הרמטכ"ל הגיב: "אין פה עניין עם סמל כזה או אחר - יש את הנראות של צה"ל ואת האחידות. האחידות היא זו שמחברת בין כולנו. דגל ישראל - כולנו סביב הדגל הזה וכולנו מוכנים להקריב ולמות בשבילו. הדרך לניצחון עוברת דרך צבא ממושמע, כשיר, מאומן. המשמעת והסדר מתחילים בפרטים הקטנים".
כיכר השבתצה"ל מדווח כי הופעלו התרעות במרחב משגב עם על חדירת כלי טיס עוין. הפרטים נבדקים.
ב. ניסניפיקוד העורף הפעיל אזעקות באזור קו העימות ובקריית שמונה בעקבות חדירת כלי טיס עוין. התושבים נדרשו להיכנס מיד למרחב המוגן.
ב. ניסנימשרד הבריאות הלבנוני מדווח על 2,951 הרוגים ו-8,988 פצועים בלבנון מאז ה-2 במרץ, במסגרת סבב הלחימה הנוכחי.
קובי אטינגרכל הזכויות שמורות לכיכר השבת בע״מ