תיעוד מיוחד

גל המעצרים: תיעוד מקסדת לוחמים

הקבינט המדיני ביטחוני מכונס בירושלים ודן בהמשך פעילות צה"ל בחברון בחיפושים אחר שלושת החטופים כמו גם בהרחבת הלחץ על ארגון החמאס • לאחר מכן ראש הממשלה ישתתף בהערכת מצב בפיקוד מרכז בסיומו ימסור הצהרה לתקשורת • בנתיים, צה"ל ממשיך לכתר את העיר חברון ונערך להטלת סגר על העיר כולה • דובר צה"ל מפרסם תיעוד וידאו מיוחד מפעילות לוחמי צה"ל בלילה האחרון בחברון • צפו (צבא)

חטיפת תלמידי הישיבה: הקבינט המדיני ביטחוני מכונס בשעה זו (שני) בירושלים ודן בהמשך פעילות צה"ל בחברון והחיפושים אחר שלושת תלמידי הישיבה החטופים כמו גם בהרחבת הלחץ על ארגון החמאס.

בסיום הדיון בקבינט יצא נתניהו להערכת מצב של פיקוד מרכז של צה"ל ולאחר מכן ימסור הודעה לכלי התקשורת.

בינתיים, צה"ל ממשיך לכתר את העיר חברון ונערך לאפשרות של סגר ומצור על העיר כולה כאשר אין נכנס ואין יוצא בכדי להדק את החגורה על חוטפי שלושת תלמידי הישיבה.

בתוך כך, דובר צה"ל שחרר בשעה האחרונה לכלי התקשורת תיעוד וידאו מפעילות צה"ל במהלך הלילה בחברון.

בתיעוד נראה תיעוד ממצלמת GoPro שצמודה לקסדת הלוחם, של פעילות יחידות מיוחדות בגזרת חברון. בכניסה לאחד הבתים נשמע המפקד מבקש "לראות אם אנחנו מוצאים סימני היכר של מפלגת החמאס... גם דגלים, הכול".

מוקדם יותר שוחח ראש הממשלה בנימין נתניהו עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן ואמר לו: "אני מצפה ממך לסייע בהשבת הנערים החטופים ובלכידת החוטפים. החוטפים מהחמאס יצאו משטח בשליטת הרשות הפלסטינית, וחזרו לשטח בשליטת הרשות הפלסטינית".

"מקרה זה חושף את אופיו של הטרור שאנחנו נלחמים מולו", הוסיף נתניהו, "טרוריסטים חוטפים ילדים ישראלים חפים מפשע, ואילו אנחנו מטפלים בבתי החולים שלנו בהצלת ילדים פלסטינים חולים. זה ההבדל בין המדיניות האנושית שלנו לטרור הרצחני שתוקף אותנו".

ראש הממשלה הוסיף ואמר: "צריך להבין את ההשלכות של השותפות עם חמאס - זה רע לישראל, רע לפלסטינים, וזה רע לאזור".

איריס יפרח, אמו של תלמיד הישיבה החטוף אייל יפרח יצאה מוקדם יותר היום (שני) לראשונה לכלי התקשורת ודיברה על מה שעובר על המשפחה בימים קשים אלו.

"אילי שלנו, אנחנו אוהבים אותך", פתחה האמא בדברים לבנה החטוף: "עם ישראל מתפלל למענך - תסתכל איזה יופי של עם. תחבק חזק חזק את גיל-עד ואת נפתלי. אתה חזק, בשבילם ובשביל כולנו".

"הלב שלנו קרוע, שבור, ועם זאת הלב מאמין, מאמין שתחזרו הביתה בשלום בריאים ושלמים. אנחנו רוצים כבר לחבק אותך בשתי ידינו חזק חזק. תחזרו הביתה בשלום", הוסיפה האם.

הרמטכ"ל, רב אלוף בני גנץ, כינס אמש הערכת מצב בפיקוד מרכז לדון בהמשך הפעילות לאיתור שלושת הנערים החטופים והבהיר כי המטרה היא גם להכות קשה בחמאס.

"אני סבור", אמר הרמטכ"ל, "שעד כה נעשתה עבודה טובה מאוד בידי כל מי שמעורב באירוע הזה - משטרת ישראל על כל מרכיביה השוטרים, מז"פ, מג"ב, ימ"מ, צה"ל ים, אוויר, יבשה".

"יש לנו מטרה אחת", הבהיר הרמטכ"ל לנוכחים, "למצוא את שלושת הבנים האלה, להביא אותם הביתה, לפגוע כמה שיותר קשה בחמאס ולהמשיך קדימה. זה מה שאנחנו הולכים לעשות".

הרמטכ"ל המשיך ואמר: "אנחנו עושים את זה ביחד, עושים את זה בצורה טובה כולם עם כולם, ומאוד חשוב שכך אנחנו נבין את העניין הזה".

"שתיים, אנחנו בדרך למערכה משמעותית, אנחנו צריכים לראות את התוכניות, לא רק את המגמות אלא גם את התוכניות שמביאות אותם לידי ביטוי הלכה למעשה, ואנחנו ככה ניפגש בימים הקרובים, כמה שפחות יותר טוב אבל כמה שצריך ניפגש", סיים הרמטכ"ל

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
כל הכבוד לצה"ל
***
6
תעלו עוד דברים כאלה
ישראל
5
ימ"ש של כל הערבים כולם כולל כולם שימותו וישרפו חיים!!! ישראל צריכה להיכנס בעזה באבי אביהם עד שהם יתחננו להחזיר לנו אותם על מגש כסף!!! זה מה שכל מדינה נורמלית הייתה עושה עם זה אמריקה ועם זה רוסיה או סוריה וכדו'
דניאל 42
4
שהם גיבורים גדולים... תכל'ס הם לא החזירו את הנערים ולא את גלעד שליט, ולא את נחשון ווקסמן...
תלמיד מרן
תכנס בחזרה לחור השחור שממנו יצאת , יא אוכל חינם שלא החזיק אקדח קפצונים מימיו . תכנס לחברון / רצועת עזה ותתחיל לפתוח את הפה שלך בלי שינטוף לך חלב מהדרין מהשפתיים . שקשקן כמוך רואה ערבייה עם רעלה וחוטף פחד בביצים . עוד "חרדי" עאלק , שנובר באינטרנט ימים כלילות ומנסה להשמיע את קולו בנושאים ביטחוניים,
תלמיד המציאות
3
לא בחייל ולא בכח כי ברוחי אמר ה׳ 😄 (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
2
כל יום אנו שומעים על גדולי ישראל אשר עושים ניסים ונפלאות, מרפאים חולים, מחיים מי שנחשבו למתים, מעשירים את העניים, רואים נסתרות,צופים למרחוק. לכן בודאי יודעים היכן החטופים. ובחרו לשתוק.האם מאז החטיפה לקו בהסתר פנים כמו בשואה? או שממתינים לכופר נפש של כמה מליארדים לעולם התורה כדי לגלות?
דן סגל
והמציאות בשטח היא שהרבנים העבירו הוראה מפורשת לכולם לשאת תפילה לשלום החטופים. ובכל התתי"ם והישיבות מתקיימים תפילות נרגשות לשלום החטופים. חבל, חבל שגם בימים כאלו יש כאלו המחפשים קיטוב ושנאה על פני אחדות ואהבת הזולת
זעירא דמן חבריא
הזכרת הרבה שבחים,ו את הכל הרבנים האמיתיים עושים ללא כסף! אז מה הקשר לכסף עכשיו??????? נראה שלא חשבת מספיק על מה שכתבת.....
יהודיה
1
אין להאשים = ויש להאשים : אין להאשים = בני-העשרי ! יש! ויש להאשים : ->>> את האחריים במשטרא בכל חומרת הדין ! מקרה זה לא יסולח !!!! -> מה זה, משטרא ?! מקבלים טל' והולכים בשקט לישון ?!
ה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: