

בשעות הצהריים התכנסה לראשונה ועדת פלסנר השוקדת על הכנת תוכנית לשילוב הציבור החרדי בצה"ל, ויוזמת חוק שיחליף בכנסת את "חוק טל" שתוקפו יפוג בעוד כחודשיים.
אישי הציבור והפוליטיקאים החרדיים לא ששים לשתף פעולה עם הועדה ומביעים חשש כי מסקנותיה יפגעו בעולם התורה ובמעמד בני הישיבות.
אולם היום מתברר כי הציבור החרדי זוכה לחיזוק בלתי צפוי במאבקו בצורה עקיפה דווקא מארגוני הנשים.
יו"ר ויצו ישראל, גילה אשרת יוצאת היום בקריאה לראש הממשלה לפעול למינוי מספר שווה של נשים וגברים בוועדה ולבחינה של השלכות גיוס חרדים על זכויות ומעמד הנשים בצה"ל.
לדברי אשרת, תוכנית לאומית לקידום שוויון בנטל צריכה להכיל בתוכה גם עקרונות ברורים להבטחת מעמדן של נשים בצבא ולמניעת הפגיעה בהן. "שילוב חרדים, מבלי לגבש מודל לשוויון יוביל לאפליה חמורה של נשים בצבא, להדרתן מתפקידי שטח ופיקוד וממרחבים ציבוריים ולנסיגה מהישגים שהושגו עד היום בשירות נשים".
"שילוב כלל מגזרי החברה בשירות בצבא חשוב מאין כמותו אך אסור שיבוא על חשבון שירות נשים. המאבק הוא לא רק על הצביון של צה"ל כצבא העם אלא על אופייה ודמותה של החברה הישראלית כולה".
בשיחה הערב עם כיכר השבת מסבירה יו"ר ויצ"ו כי היא חוששת ששילוב החרדים ידיר נשים מתפקידים בצבא.
"נשים נמצאות היום בעמדות הדרכה ופיקוד, והנסיון מלמד ששילוב חרדים בצבא גורם להדרת נשים מהתפקידים הללו ולכך אנו מתנגדים", היא מסבירה. "אנו בויצ"ו חוששים כי שילוב החרדים בצה"ל יבוא על חשבון שילוב הנשים ועל חשבון קיום ערך השוויון בין המינים, ואנו קוראים לראש הממשלה לחשוב על ההשלכות העתידיות של המהלך".
אשרת מבהירה כי היא "בעד שויון בנטל וחושבת שמדובר בסוגיה חשובה שצריך להימצא לה פתרון, הקריאה שלנו היא להקים ועדה שויונית שתיתן מענה לבעיות שיתרחשו בשל שילוב החרדים בצבא".
"אין לי תשובה ברורה כיצד השילוב יכול להצליח, מבחינתי ייתכן שעדיף שהדבר ייעשה במסגרות התנדבויות ובשירות לאומי, בכדי שזה לא יוביל לפגיעה בשילוב הראוי של הנשים בצבא, אך לא אני צריכה לתת את התשובה לכך".
0 תגובות