לכבוד שבת

פורל שלם במילוי ירקות של מורן פינטו

דג גדול ובשרני, חצוי לאורכו, ממולא פלפלים וגזרים עם טאצ' מלא נוכחות של שיני שום המפוזרות סביב. המלצה שלנו? אל תתעצלו וקנו דג טרי מהשוק - דגים טובים ניתן לראות בברק עיניהם ובלחיצה קלה על בשרם. אם אתם לוחצים על בשרו של הדג ומיד הוא חוזר לעצמו וטביעת אצבעכם לא נשארה - הדג טרי

ככה זה מתחיל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 פורל שלם ללא אדרה ועצמות, פתוח לרוחבו במשקל 1.5-2 ק"ג
  • 2 גזרים, חתוכים לרצועות
  • 1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים
  • מעט כוסברה קצוצה
  • 1 ראש שום מפורק לשיניים - בקליפתן
  • מלח גס
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180-200 מעלות.

2. מניחים את הירקות בקערה, ממליחים מעט ומערבבים.

3. ממלאים את בטן הדג בירקות, מלבד שיני השום, וסוגרים.

4. מניחים את הדג בתבנית ומסמנים בעור הדג 3-4 פסים לרוחב.

5. מתבלים את הדג במלח גס ומזלפים מעל את שמן הזית. מפזרים סביב את שיני השום בקליפתן.

6. אופים במשך 20 דקות ומוציאים. זהירות, אפיית יתר תהרוס את הדג.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד במנות פתיחה: