לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו עם מנת פתיחה מעולה לשבת: "זו מנה שנולדה תוך כדי תנועה. קלה להכנה וקצת אחרת ממה שאני רגילה". מתכון לדג לברק על מצע פרוסות תפוחי אדמה, ים של פטרוזיליה, שמן זית ונגיעות צ'ילי גרוס (מתכונים לשבת, אוכל)

דג לברק על מצע פרוסות תפוחי אדמה ופטרוזיליה (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 פילה לברק טרי
  • 3 תפוחי אדמה בקליפה אדומה, מקולפים ופרוסים דק
  • מלח גס
  • צ'ילי גרוס
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, חתוכה גס
  • שמן זית
  • 10 שיני שום, פרוסות

אופן ההכנה:

1. בתבנית מרודפת בנייר אפייה, מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה ומתבלים במעט מלח.

2. מניחים את נתחי הדג מעל תפוחי האדמה, מזלפים שמן זית בשפע ומתבלים במלח וצ'ילי גרוס. מפזרים מעל את פרוסות השום והפטרוזיליה.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (17%)

לא (83%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
הדג לא מתייבש ככה?
ללא שם
1
נראה מעולה.האם אפשר להכין עם מושט?
ברכה

עוד במנות פתיחה: