

גל אנטישמיות באירופה: שני יהודים הותקפו בשבת האחרונה כאשר יצאו מבית הכנסת בקרטיי שבצרפת. כוחות הצלה שהוזעקו למקום העניקו לפצועים טיפול רפואי בזירת האירוע. מצבם הוגדר קשה אך לא נשקפת סכנה לחייהם. לפי שר הפנים של צרפת, ברנאר קאזנב, שני התוקפים נמלטו מיד לאחר האירוע, השר גינה את התקיפה. נשיא צרפת, פרנסואה הולנד, עודכן בפרטי האירוע.
שר הפנים הצרפתי הודיע כי לאור המקרה, תתוגבר האבטחה סביב המוסדות היהודים במדינה כי הרשויות במדינה יפעלו למנוע הישנות של מקרי אנטישמיות מסוג זה. שוטרים רבים מפטרלים באזור האירוע בניסיון לשים את ידם על התוקפים. לפי שעה אין בדל מידע על זהותם.
בשבוע שעבר, אמר בשיחה ל"כיכר השבת" הרב אברהם וויל, רבה של העיר טולוז, בה התרחש לפני כשנתיים פיגוע, כי באופן מפתיע, דווקא בעירו לא מורגשת אנטישמיות. "לא קרה משהו מיוחד. כל מי ששואל אותי אני אומר לו שברור שיש אנטישמיות, אבל צריך להגיד את האמת: מהפיגוע בטולוז אני לא מרגיש שהאנטישמיות גברה".
"אני מרגיש שיש מתח גבוה" מוסיף הרב וויל, "זה ברור שהמצב הוא לא כל כך טוב. אבל להגיד שהאנטישמיות גברה ואתה לא יכול ללכת ברחוב ושכל שעה בה אתה מטייל ברחוב או שאתה הולך עם כיפה ופאות אתה זוכה לאנטישמיות - זה אני לא יכול להגיד. אני ממשיך לחיות כמו שהייתי לפני הפיגוע. הפיגוע עצמו היה שוק לכל העיר ולכל הקהילה שלנו והבנו שיכול לקרוא משהו נורא והיום שלא תיארנו לעצמו, זאת אומרת שמישהו יכול לקחת אקדח ולהיכנס בבית ספר ובבית כנסת ולירות באנשים. לא חשבנו שיכול קרות דבר כזה בצרפת". הוסיף הרב.
הבוקר (ראשון) הותר לפרסום שמם של הישראלים שנהרגו בפיגוע הירי שאירע אתמול (שבת) בשעות אחר הצהרים במוזיאון היהודי בבריסל. זוג הישראלים ההרוגים הם עמנואל ומירה ריוה תושבי ישראל. עמנואל, בן 54, ומרים (53) הותירו אחריהם שתי בנות, נערות בנות 15 ו-16. מאז הפיגוע, נמצא משרד החוץ בקשר רציף עם גורמי הביטחון בבריסל.
שרת הפנים הבלגית ז'ואל מילקה שהייתה באזור, אמרה אתמול כי "הכל מצביע על כך שמדובר בפיגוע אנטישמי". שר החוץ של בלגיה, דידייה ריינדר, הגיב לאירוע בחשבון הטוויטר שלו וכתב: "אני בהלם מהרצח שבוצע במוזיאון היהודי. מחשבותיי עם הקורבנות ועם משפחותיהם".