טור דעה

אני מעיד: הרשם ה"גזען" - אדם מסור ואוהב

הרב אבא טורצקי, המכיר באופן אישי את ה'רשם' הבכיר בעולם הישיבות, אורי זלזניק, העומד בימים אלו תחת אש קטלנית על התנהלותו השנויה במחלוקת - דווקא מלמד עליו זכות (טור דעה)

כותב הטור (צילום ארכיון: י. בלינקו)

רבים מאתנו עמדו נסערים והמומים מהכתבה החד צדדית ששוגרה על ידי כתב 'כאן 11', בו הוא מציג את עבודתם של הרשמים כחורצי גורלות וגזעניים, וכנוקטים בהתבטאויות אומללות ומחרידות.

• "פרענק", "רוסי": השיטות של עסקני הרישום

• בלעדי: הרשם: "מאז ומעולם ישיבות סיננו חלשים"

תפקידה של התקשורת היא להדליק את הפנס המאיר דווקא באותם מקומות חשוכים שאינם נראים לעין, ולגלות מתוכם הליכים פסולים. כך עשה גם כאן אותו כתב. אך המשפט הידוע "לכל מטבע יש שני צדדים" עומד מול עיני, ומחובתנו לנסות ולהבין האם קיים גם כאן היבט אחר או זווית שונה, בכדי שנוכל להבין את הרקע לעבודתם של אותם רשמים.

אין זה סוד שאנו חיים בעולם המלא בתחרויות. מטבע הדברים, כאשר קיימת אפשרות של חשיפה עוצמתית ברגע האמת, און ליין, נוצרת תחרות - לעתים סמויה, אך היא קימת. כל תחום שלא תבחרו, מלווה בתחרות עצומה בין חברות שונות. במקרים רבים אנו מכבדים את אותן תחרויות, כי לנו, כצרכנים, הדבר מתאים - לכיסנו.

אלא שבתחרויות שונות, כגון קבלת תלמידים לישיבות, בו מתחרות עשרות רבות של ישיבות, המבקשות להביא בשעריהם את המובחרים ביותר, אנו משום מה מעקמים בראשינו לנוכח המציאות הזו.

אני סבור, שתופעה זו בעולם התורה היא פסולה מעיקרה, אך אנו חיים בעולם שהוא כזה, ומטבע הדברים גם לא נראה באופק שהוא עתיד להשתנות.

השאלה המרכזית היא: האם אותם רשמים אחראים ליצירת התחרויות הללו? התשובה היא חד משמעית - לא. באל"ף רבתי. זאת תחרות טבעית, שאין לנו את יכולת השליטה עליה.

היא היתה, היא קימת והיא תגדל, ככל שיפתחו עוד ועוד ישיבות בעז"ה, ואין אחד מאתנו שלא מעונין לראות את פריחתו המשגשגת של עולם התורה, גם אם הוא מלווה באותם רשמים.

אותם ביטויים מילוליים המובאים בכתבה, בהחלט מסעירים, לא נכונים וראויים לכל גנאי, אך מהיכרות אמיתית וישירה עם נשוא הכתבה הזו, הרב אוריאל זלזניק, אני יכול להעיד בפניכם כי מדובר באדם בעל ערכים אמיתיים של איכפתיות מהזולת.

אני מציע לכל מי שקרא את הכתבה הזו, שמחשיכה את עבודתו של הרב זלזניק ומציגה אותו כאדם המתיימר לחרוץ גורלות של בחורים, שיעקוב אחריו במשך השנה, בה הוא מתמסר בלבו ובנפשו לבחורי ישיבה שנתקלים בקשיים, וזקוקים לעזרתו המסורה והאוהבת.

לא פעם כשהפניתי אליו בחורים והורים, בכדי שיעזור להם מול הקשיים שהם עוברים, פגשתי בלבו בפתוח כאולם, לסייע ולעזור לכל מי שזקוק לעזרתו - ורבים הם. אני באופן אישי יודע עד כמה רחוק הוא מביטויים אומללים אלו, ובטוחני שגם אם מעד בלשונו, אין להסיק מכך על אישיותו המופלאה.

דווקא בימים אלו, בין המצרים, עלינו לצאת מהמצר הדחוק שבנו, ולנסות לראות באור חיובי את זולתנו.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (68%)

לא (32%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

55
כל אחד רוצה להידפק על דלת הישיבה היותר מובחרת, אך לסגור את הדלת אחריו. שהרי אם כולם ייכנסו, בסיס הפירמידה יתרחב, ואז נצמיח עוד קדקוד של פירמידה כלומר ישיבה אליה מתקבלים רק עילויים או רק אשכנזיים וכו' וכן הלאה. כל פרענק המתקבל לישיבה אשכנזית מובחרת רוצה להיות היחיד או בין היחידים, שהרי אם הישיבה ת
רשם
54
אבא טורצקי איש יקר וכייון שהוא אמר כזאת אמירה אז הבן שלו שהוא מהמצוינים ילך למיר ברכפלד וגם בלי שהוא היה אומר את זה על זלזניק הוא היה מתקבל אז שקט!!
חיים
53
זה נכון שהיצור האומלל הזלזניק הזה עשה את מה שמיוחס לו ,, אזי אתה , שמגונן עליו , והוא ! שנייכם אבי אבות הטומאה . אין גהנום שיכול להכיל אתכם
שמשון
אתה הסגן של אלוקים??? מחלק גהנום למי שבא לך??? אולי אתה גם כן קיבלת איזה שוחד?? למה אתה מדבר ככה על איש תם וישר וירא אלוקים וסר מרע!!! אני מכיר אותו ויודע עליו הרבה מאוד ממה שאתה ניזון. טול קורה....
מייעץ לבחורים
52
צביעות זה הלחם חוק של כל הברנז'ה המזויפת הזאת
אבא טרוצקי
51
נפשות מותר כל השנה?לשפוך דמם של ילדים והורים זה מותר???!!!!!
משה
50
הכל טוב ויפה ולא מענין את אף אחד מה עובר החבר הטוב שלו. יש עובדה בשטח!!! בשורה תחתונה היצור הזה גרם עוגמת נפש שאין לשער לנו ולעוד עשרות משפחות...אולי ככה יפחד ויחשוב פעמים לפני שעושה משהו הפקרות!!
ירושלמית
במה הוא פגע?? בכך שהוא לא רצה לקבל אותו??? כנראה שהוא לא מתאים!!! בגלל שאתם חושבים ששם זה מתאים לו אתם מחפישים את שמו של הרב הקדוש הרב זלזניק??? אתם בעצמכם גורמים לצדיק הזה עוגמת נפש.
מייעץ לבחורים
תכף תפתחו לו מגבית בוועד הרבנים. הבנ"א הזה הביא את הרעה הזו על עצמו. יש דין ויש דיין. מי שצער משפחות שלמות והרס בחורים מן הראוי שיפרעו בו מהשמים.
יעל- אמא כאובה
תבררי הרבה לפני שאת מחפישה!! זה בושה וחרפה שכך את כותבת. יש דין ויש דיין!!
מייעץ לבחורים
49
אבא טורצקי היקר אין טעם להגן ןלהזדהות עם התליין עם המוציא להורג אכן זו השיטה. השקר הזה חייב להישמע ולצאת לאור אין טעם להגן עליו ולגונן בדמגןגיה אפשר להגן על כולם חבל שזה מגיע למזרחיים ולמוחלשים בחברה מגנים על טוב ליבו של הרשם שמשפחות שלמות בוכות בכללו די!
מנחם ים
48
ר' אבא כל הכבוד... אחרי כל השנאת חינם שנשפכה על אורי בעל לב הזהב.. ב"ה הגיע קול שפוי שלא מתבייש לומר דברים שאין להם רייטינג.
אריה רוט
עלוב
תתבייש
47
בתכלס יש אנשים שנמצאים בציבור חרדי כי יש פה יותר כסף לעשות..ברגע שיגלו שיש יותר כסף בוותיקן הם מיד ינשקו את הצלב ויטבלו בנהר מה היו אומרים ראשי הישיבות של פעם על אותם חילונים בביגוד חרדי שמעולם לא שמעו על איסור לשה"ר, רכילות, גזל, אונאה וכו' והיום הם רשמים וראשי ישיבות ומשגיחים עם פראקים וראש למעלה?
גודלר
46
אם לא היתה כזו התנהלות, לא היו רמות בישיבה ולא היה ממש משנה לאן ללכת... זה כמו שהספרדים מנסים להכנס לישיבות אשכנזיות , אם לא מקבלים אותם הם בוכים על גזענות, ואם בישיבה יהיו 50 אחוז ספרדים הם לא יקפצו על המציאה... הם יחפשו ישיבה באחוז הספרדים בה נמוך! ככה זה!
טוטו

אולי גם יעניין אותך:

עוד בעולם הישיבות: