ההוראות לעולם הישיבות

נשיא המועצת: "בחור שמחזיק אייפון יש להוציאו מהישיבה"

נשיא המועצת ראש הישיבה הגר"ש כהן בשורת הוראות לעולם הישיבות - החל מהדבר החשוב עליו צריכים להקפיד ועד איזה מסכתות ראוי ללמוד; ומה שימח אותו במיוחד? (עולם ישיבות)

הגר"ז כהן אצל הגר"ש כהן (צילום: ללא קרדיט)

עם סגירת הרישום בהיכלי הישיבות לקראת זמן אלול תשפ"ב, ביקר הגאון הרב זמיר כהן, ראש ישיבת אבני נזר, במעונו של נשיא מועצת חכמי התורה ראש הישיבה הגר"ש כהן לברכה והתייעצות.

במהלך הדברים הרחיב הגר"ש כהן בדרך הלימוד וההנהגה בהיכלי הישיבות ועורר על חשיבות ההקפדה על תפילות בישיבה. "יש להקפיד מאד שבחורים יתפללו שחרית בהיכל הישיבה, יש בכך חשיבות גדולה", אמר נשיא המועצת. "המשגיחים בישיבות צריכים להלהיב את לבבות הבחורים להתפלל בישיבה, ישיבה זה לא רק לימוד תורה, זה לימוד תורה ויראת שמים, ויראת שמים זה תפילה".

בדבריו הרחיב ראש הישיבה בדרך הלימוד והמסכתות שחשוב שילמדו בסדרי העיון, ואמר כי "יש לשלב בסדר המסכתות של הלימוד בעיון גם מסכתות מסדר מועד, כגון סוכה, פרקים מסוימים ממסכתות שבת ופסחים, ופרק אחרון ממסכת יומא. זה נותן לבחורים ידיעות יסודיות שנצרכות לחיי היום יום".

נשיא המועצת ביקש בדבריו לעורר בקרב בני הישיבות על פגעי הטכנולוגיה ואמר: "בחור שמחזיק אייפון יש להוציאו מהישיבה כי זה שורש כל הקלקולים ונזק לכל הבחורים בישיבה ואפילו לחילול שבת רח"ל מגיעים מזה".

בסיום השיחה סיפר הגר"ז כהן לנשיא המועצת על התפתחות הישיבה שקיבלה 56 בחורים ל'זמן אלול' הקרוב.

הגר"ש כהן אחז בידיו של הגר"ז והתבטא בשמחה: "אשרינו שזכינו שעולם התורה הספרדי הולך וגדל, זהו הנחת הגדול לקודשא בריך הוא".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (55%)

לא (45%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

18
אוהב את השלום ומקרבם לתורה ולא לזרוק ילדים לרחוב
איפה אוהב שלום
17
בזכות הרב זמיר אני דתי D:
אדיר
16
טוב מאוד, להוציא את כל הבחורים מהישיבות, יפה מאוד, את מה שהחילונים לא עושים, יעשו מנהיגי המגזר הרבה יותר טוב.
ללא שם
15
תפסיקו כל ההודעות עם ה"קירוב" שלכם בחור שיש לו אייפון זה סכנה ממשית לכל בחורי הישיבה כשיש למשהוא אבר שגורם לו לזיהום וסכנה לשאר האברים נאלצים להיפרד מאותו אבר עז מה זה שונה בדיוק מאותו בחור שמחזיק ברשותו אייפון??!! משהוא מוכן להסביר לי....
אנונימי
הודעות קירוב?? הרי אתה יודע שאם יצחק אבינו היה חי בימנו לא היו מקבלים אותו לישיבה, הרי אביו אברהם חוזר בתשובה ואחיו יצא לתרבות רעה... זה לא סתם בדיחה זאת המציאות של ימנו. עצוב שהגענו לכך
מציאות ימינו
14
מה עם בחור שמחזיק סמסונג או שיומי?
אייפון
חחחח
אין צורך
13
חינוך זה לעבוד עם הבחורים ולא על הבחורים שיטת החינוך של מכות ואלימות נגמרררר שיטת חינוך של אלימות שייך להעבר של עץ חיים
לעבוד עם ולא על
להציל ישיבה מבחור שיש לו אייפון חצי פרוץ, זה לא אלימות, אלא זה חסד עצום ואהבה הכי גדולה לכל הבחורים. זה כמו שתגיד "די לאלימות נגד מחבלים" שבסך הכל רק רוצים להזיק לאזרחים.
אתה טיפש צבוע
אתה אומר בעצם "בוא נקריב בחור אחד כדי להציל את כולם" אבל גם בחור אחד זה עולם ומלואו! תדאג להחזיר אותו למיטב ולא לזרוק אותו לעזאזל!!
בין המיצרים!!
לא זורקים אותו לעזאזל, יש ב"ה ישיבות טובות לבחורים עם סמארטפון. וגם עד שמחזירים אותו למוטב, צריכים גם לדאוג לבחורים אחרים שלא יצטרכו להחזיר גם אותם..
בין השכל
12
בינינו.....וארבע עיניים....אני ואתה יודעים שבחור שיש לו גישה לאינטרנט אין לו ראש לגמורא
הציויני
11
מספיק לחינוך של אלימות מילולית
כבוד לילדים
שוטה אז תחרים את ספר התורה, וספר משנה תורה לרמב"ם, ושו"ע, ותלמוד בבלי, כי בכל זה יש כביכול חינוך לאלימות מילולית נגד מחטיאי הרבים (ובעלי אייפון שגולשים..).
כבוד לצבוע
חזק ביותר
רותי
10
הציבור החרדי ממש מתעלם מאנשים קצת חריגים, וזה ממש חבל וכואב, מה יעשה בחור שמגמגם בצורה חריפה? למה נגזר עליו לעוף מהישיבה במקום שתתירו מכשיר כשר עם סמס?! מה יעשה בחור שסובל מחרדה חברתית קשה? מתהפכת לו הבטן לפני כל שיחת טלפון, החרדה שלו זהה למה שהייתם מרגישים אם הייתם רואים מחבל ברחוב, ההודעות מאפשרות
ה' ירחם
אל תבלבל תמוח עם סיפורי בדיות
ש
9
ראש הישיבה שם האמנתי זה הגאון הגדול הרב משה אליהו הראל שליט"א, הנודע בלמדנותו העמוקה והבהירה ובכוחו הגדול לבנות בחורים בהבנה ישרה הרב זמיר הוא נשיא הישיבה בעיקר מבחינה כלכלית
דני
זה נשמע שאתה ממש מתנצללל
ם

אולי גם יעניין אותך:

עוד בעולם הישיבות: