דג לשבת

מתכון לדג פורל אפוי על בטטות ופלפלים של מורן פינטו

חגיגה של עסיסיות וטעמים אפויים בתנור. מנה שנראית מושקעת מאוד, אבל בפועל בקושי עבדתם עליה (מתכונים לשבת)

מורן פינטו | כיכר השבת |
דג פורל אפוי על בטטות ופלפלים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 דג פורל שלם במשקל 1-1.2 ק"ג
  • 1 בטטה גדולה, מקולפת ופרוסה עבה
  • 1 גמבה צהובה, פרוסה
  • 5 פלפלים קטנים חריפים
  • שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים את פרוסות הבטטה בשכבה אחת כמצע, מניחים מעל את הדג בשלמותו, ובנדיבות, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח.

2. בנייר אפיה נפרד (רק לשם הנוחות), מניחים את הגמבה הפרוסה והפלפלים החריפים, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח. מגלגלים אותם כסוכריות ומניחים לצד הדג והבטטות שבתבנית.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהבטטות רכות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר