מה אוכלים היום?

כל מה שבריא לילדים: מתכון למאפינס אורז עסיסיים

מאפינס חמודים שמציעים את כל מה שבריא ב'ביס' קטן: מתכון להכנת מאפינס אורז ושעועית עסיסיים וטעימים, אפויים בתנור. הגרסה הבריאה יותר לארוחת הערב במקום שניצל סויה וקטשופ (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
כל מה שבריא לילדים. מאפינס אורז עסיסיים (צילום: מיכאל זיקרי)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות אורז לבן סוגת
  • 1 כוס שעועית אדומה סוגת מושרית לילה
  • 3 ביצים
  • 1 בצל
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/4 כוס קמח
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף שטוחה כמון
  • 1 כף מלח

אופן הכנת מאפינס אורז ושעועית:

רגע לפני: מאפינס חמודים שמציעים את כל מה שבריא ב'ביס' קטן: מתכון להכנת מאפינס אורז ושעועית עסיסיים וטעימים, אפויים בתנור. הגרסה הבריאה יותר לארוחת הערב במקום שניצל סויה וקטשופ.

מתכון ל-12 מאפינס בינוניים.

מכינים את השעועית:

השעועית האדומה ידועה כמאכל בריא. היא עשירה בחלבון, חומצה פולית, מגנזיום וכימיקלים טובים. מחקרים שהתפרסמו לאחרונה קובעים כי השעועית האדומה מכילה נוגדי חמצון רבים התורמים לבריאות הלב ומניעת סרטן. תכונותיה של השעועית האדומה דומים לתכונותיו של הבשר, מינוס השומן הרווי - מה שהופך אותה לתחליף צמחוני נהדר לבשר. וכל זה עוד לפני שהתחלנו לדבר על הטעם הנפלא שלה והיכולת שלה להתגמש ולהתחבר עם מגוון רכיבים נוספים.

אך לפני השימוש בשעועית האדומה, היא חייבת לעבור השרייה כדי לנטרל את החומר הרעיל הטמון בה.

השרייה איטית: שוטפים במים את השעועית, מעבירים לקערה מלאה במים קרים עד לכיסוי. משרים למשך לילה עד יממה (בקיץ משרים את השעועית במקרר).

השרייה מהירה: מרתיחים במשך 2 דקות את השעועית כשהיא מכוסה לגמרי במים קרים. מסירים מהאש ומניחים בצד להשרייה של שעה, במכסה סגור.

• סמוך לשימוש בשעועית, מבשלים אותה בסיר מלא מים עד לריכוך. מוציאים ומסננים היטב.

מבשלים את האורז:

• שוטפים היטב את גרגרי האורז בתוך מסננת ונותנים לאורז להתייבש.

• מחממים 6 כפות שמן קנולה בסיר ומטגנים בו את האורז על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שכמחצית מהגרגרים מלבינים.

• מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מערבבים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים במכסה סגור במשך 20 דקות על אש נמוכה, עד שהנוזלים מתאדים. מסירים מהאש.

רגע האיחוד:

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומסדרים 12 מנג'טים על תבנית אפייה.

• קוצצים דק את הבצל וסוחטים אותו היטב מנוזלים.

• מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את הביצים יחד עם הקמח, השמן ואבקת האפייה.

• מחליפים לוו גיטרה מוסיפים את הפטרוזיליה, האורז, השעועית, הכמון והמלח. לאחר שמתגבשת התערובת, מוסיפים את הבצל ומערבבים יחד במשך 3 דקות נוספות, עד לקבלת עיסה אחידה.

• ממלאים כל מנג'ט עד 3/4 מגובהו בתערובת ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר