לשבת ולפורים שמתקרב

מתכון לספריבס טלה בטנזיה עם קוסקוס בצד - וול דאן

מוזמנים להכיר את הנתח שיגנוב את ההצגה - בשבת ובחג: ספריבס טלה משובח של 'וול דאן'. אוראל בראל מבשל אותו בטנזיה - פירות יבשים מקורמלים, ומגיש אותו לצד קוסקוס טעים שמכינים ב-10 דקות. נשמע מסובך? לא תאמינו כמה זה פשוט (מתכונים לשבת, אוכל)

ספריבס טלה בטנזיה עם קוסקוס בצד (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1.5-2 ק"ג ספריבס טלה מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1 בצל סגול, מקולף ופרוס לחצאי טבעות
  • 300 גרם תערובת פירות יבשים (שזיפים, משמשים, צימוקים)
  • 3-4 ענפי טימין
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
לקוסקוס:
  • 2 כוסות סולת
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן, רצוי שמן זית

אופן ההכנה:

היום נכין מנה מיוחדת שגונבת את ההצגה מהשנייה הראשונה ויכולה להוות "מרכז שולחן" חגיגי לשולחן השבת, פורים שמתקרב וגם לפסח שמגיע מיד אחריו. נעבוד עם ספריבס טלה - נתח בשר איכותי של 'וול דאן' שמתבשל בטנזיה - פירות יבשים מקורמלים, רוטב מתקתק ועשיר ומוגש לצד קוסקוס טעים.

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, תיבלתי את התבשיל בתבלינים מסדרת תבליני ורטבי הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של וול דאן תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

רשת קצביות וול דאן עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל, וול דאן)

שימו לב: אפשר לבשל את התבשיל בשיטה המסורתית עם טאג'ין, סיר חרס צפון אפריקאי שניתן למצוא היום גם בגרסאות מודרניות. אין לכם טאג'ין? תוכלו להשתמש בסיר עם תחתית כבדה שמתאים גם לאפייה או להעביר בהמשך את תכולת הסיר לתבנית עם מכסה.

1. בסיר רחב וגדול על אש בינונית, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את נתח הבשר, צורבים במשך דקה מכל צד ומוציאים אותו לצלחת.

2. מוסיפים לסיר את הבצל הסגול, מטגנים עד להזהבה, מתבלים בכמון, פפריקה ופלפל שחור, מערבבים במשך 30 שניות ומוסיפים את הפירות היבשים. מוסיפים את הסילאן, הסוכר החום והמלח ומערבבים היטב.

אם אין לכם סיר טאג'ין או סיר שמתאים גם לאפייה, בשלב זה מעבירים את תכולת הסיר לתבנית.

3. מסיטים את הפירות המיובשים והבצל לשולי הסיר או התבנית ומניחים במרכז את נתח הבשר. יוצקים 4-5 כוסות מים, מסדרים מעל את ענפי הטימין ומכסים את נתח הבשר בתערובת הפירות והבצל.

4. מכסים את הסיר או התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 3-4 שעות. מדי פעם בודקים אם חסרים נוזלים ומוסיפים מים, אם צריך. חשוב לטעום את הרוטב במהלך האפייה ולשפר טעמים במידת הצורך.

הכנת הקוסקוס:
5. בקערה גדולה שמתאימה גם לחימום במיקרוגל, מערבבים היטב את הסולת עם המלח והשמן. מוסיפים 2 כוסות מים חמים, מערבבים ומכניסים למיקרוגל למשך 8 דקות.

6. בעזרת מזלג, מפוררים את הקוסקוס לפירורים גסים, מכסים את הקערה, ממתינים 5-6 דקות ומסננים את הקוסקוס במסננת ייעודית לקוסקוס.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

(ספריבס טלה ב)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר