ישראל במלחמהישראל במלחמה
באנו לעזור

איך מקרמלים בצל ומה עושים איתו אחר כך?

נתחיל מהסוף: התבלין החשוב ביותר כאן הוא סבלנות וככל שתאזרו בה יותר, התוצאה תהיה טובה יותר. מתכון להכנת בצל מקורמל שעובד כבסיס נהדר לכל מנה כמעט. כדי לחסוך זמן, מכפילים כמויות ומקפיאים קוביות בצל מקורמל שאפשר לשלוף בכל עת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
בצל מקורמל שמשדרג כל מנה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל לבן או סגול, פרוס דק
  • 1 כפית דבש
  • מלח גס ופלפל שחור
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 כפות עלי תימין טריים קצוצים

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל והדבש לשמן החם, מנמיכים את האש ומאדים במשך 5-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל מתרכך.

2. מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים באידוי 5-10 דקות נוספות או עד שהבצל מזהיב ומתקרמל. מוסיפים את השום והתימין, ממשיכים באידוי עד שהשום ריחני ומסירים מהאש.

ניתן להכפיל כמויות ולהקפיא את הבצל המקורמל בקופסאות קטנות או בתבנית סיליקון לקוביות קרח. מפשירים לפני השימוש וחוסכים את טיגון הבצל לפני הכנת כל מנה טובה. כמו כן, ניתן להשתמש בו כתוספת למנות בשר ועוף, המבורגרים, נקניקיות, פסטות, פיצות, טוסטים - השמיים הם הגבול.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר