![אלגנטיים ויומיומיים כאחד: בצלים אפויים שנמסים בפה](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=900/2020/12/01/53d9c980-01cd-11ef-8590-ed85b6ab3b94__h705_w1060.png)
![אלגנטיים ויומיומיים כאחד: בצלים אפויים שנמסים בפה](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=900/2020/12/01/53d9c980-01cd-11ef-8590-ed85b6ab3b94__h705_w1060.png)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 6 בצלים בינוניים - כל אחד מהם בקוטר 7 ס"מ (כ-1 ק"ג סה"כ), חצויים במרכז
- 1/2 כפית מלח גס
- 3 כפיות פלפל שחור גרוס
- 2 כפות חמאה מומסת (או שמן הבישול המועדף עליכם)
אופן ההכנה:
1. מכוונים את התנור לאפייה בחלקו העליון ומחממים ל-220 מעלות.
2. מניחים את חצאי הבצל כלפי מעלה בתוך 12 שקעים של תבנית מאפינס. מפזרים מעל את המלח והפלפל.
3. צולים עד שהבצלים התרככו מעט ושקעו פנימה, במשך 18-20 דקות. מברישים בחמאה / שמן ומחזירים לתנור. אופים עד לריכוך ולקבלת גוון חום-זהוב במיוחד, במשך 35-40 דקות נוספות.
ניתן לאחסן במקרר בכלי אטום, עד 4 ימים.