סופגניות תפוחים אווריריות וטעימות
סופגניות תפוחים אווריריות וטעימות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • שמן קנולה לטיגון
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 4 כפות סוכר לבן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כוס קוביות תפוחים קלופים (עדיף מזן גרנד סמית)
  • לציפוי: סוכר / אבקת סוכר / קינמון

אופן הכנת סופגניות תפוחים:

אאא

רגע לפני: אם אפשר להכין מהם מרק, מתבקש ביותר לשדך אותם למתכוני החנוכה: מתכון לסופגניות תפוחים אווריריות בטעם נהדר. הן פשוטות מאוד להכנה ומעולות בעיקר כשאתם זקוקים לאקסטרות של מטוגנים כאן ועכשיו.

• מחממים במחבת 5 ס"מ של שמן, עד שהשמן מגיע לנקודת חום של 190 מעלות (זורקים מעט מתערובת הסופגניות לשמן, ואם נוצרות בועות סביב - השמן חם מספיק).

• מנפים את הקמח לקערה בינונית, מוסיפים את אבקת האפייה, הסוכר והמלח ומערבבים.

• בכלי קטן, טורפים יחד את הביצה והחלב, ובעדינות משלבים את הנוזלים עם החומרים היבשים. לבסוף, מקלפים פנימה את קוביות התפוחים.

• מורידים בזהירות לשמן הרותח כפות גדושות מהתערובת, ומעצבים כמה שניתן לצורת כדור. מטגנים 5 דקות מכל צד, עד שהסופגניות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.

• מגלגלים את הסופגניות בסוכר, אבקת סוכר או קינמון ומגישים מיד, כשהסופגניות עדיין חמות.