כי המבורגר טוב ממש לא חייב להיות בשרי
כי המבורגר טוב ממש לא חייב להיות בשרי (צילום: www.northdixiekitchen.com)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 4 סלקים
  • 1/2 כוס קינואה אדומה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 ביצה
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/8 כוס קמח תירס
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית מלח

אופן הכנת המבורגר קינואה וסלק:

אאא

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות,עוטפים כל סלק בנייר כסף, מכניסים לתנור החם לצלייה של 25-30 דקות, מוציאים, ממתינים לצינון ובידיים עטויות כפפות, מקלפים את הסלק. 

2. במעבד מזון, טוחנים את הסלק עם 2-3 פולסים, כך שהסלק הופך למחית גסה.

3. מעבירים את הסלק לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים יחד לעיסה אחידה. בידיים לחות, מעצבים קציצות המבורגר עגולות, עבות ופחוסות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. אופים ב-200 מעלות במשך 15 דקות, הופכים את הקציצות ואופים במשך 15 דקות נוספות. 

מגישים חם בלחמניית בריוש, עם ירקות ומטבלים אהובים והמון צ'יפס