חוק הלאום

נפתר המשבר: הח"כים הדרוזים קיבלו את מתווה נתניהו

לאחר שנראה היה כי יהיה פיצוץ בין העדה הדרוזית למדינת ישראל הודיעו הערב בכירי העדה כי הם מקבלים את מתווה נתניהו שפותר את התחושה שנוצרה לדבריהם בשל חוק הלאום (חדשות בארץ)

דניאל הרץ | כיכר השבת |
נתניהו עם השייח מוואפק טריף (צילום: לע"מ)

חברי הכנסת מהעדה הדרוזית הודיעו הערב (רביעי), כי הם מקבלים את מתווה הפשרה שהציג בפניהם ראש הממשלה בנימין נתניהו בנושא חוק הלאום והם עשויים למשוך בקרוב את העתירה שהגישו לבג"ץ נגד החוק - כפי שביקש מהם שר האוצר משה כחלון שסייע בתיווך בין הצדדים.

את העתירה הגישו חברי הכנסת אכרם חסון (כולנו) ואליו הצטרפו חברי הכנסת סלח סעד (המחנה הציוני) וחמד עמאר (ישראל ביתנו). הח"כים טענו כי חוק הלאום פוגע בזכויותיהם בישראל והופך אותם לאזרחים סוג ב'.

ח"כ אכרם חסון אמר: "העברנו את המתווה לעורך הדין שלנו שאמר שהמתווה מקובל וטוב לעדה. מבחינתנו מדובר במתווה היסטורי. הוא מוריד תחושת הקטלוג לאזרחים סוג א' ואזרחים סוג ב'. הוא מאפשר לנו להיות אזרחים גאים ושווים בתוך עמנו וארצנו. כל מה שרצינו הוא להיות עם אחד ומדינה אחת. אם המתווה שקיבלנו אכן ייושם, אנחנו בוודאי שנעצור את הכול. המתווה נותן נקודת זינוק שווה ופתרון לכל הבעיות ואנחנו מתחילים להרגיש שווים ואין עניין להמשיך במחאות. יש לנו אור בקצה המנהרה".

ח"כ חמד עמאר ציין כי "המתווה ההיסטורי מעגן לראשונה את הישראליות שלי. המתווה מקובל עליי. כל מה שמניע אותי הוא טובת העדה הדרוזית".

הצוות שהקים נתניהו בעניין העדה הדרוזית, בראשות מ"מ מנכ"ל משרד ראש הממשלה, יואב הורוביץ, שבו שותפים המנהיג הרוחני של העדה, השייח מוואפק טריף, השרים איוב קרא ויריב לוין, ח"כ חמד עמאר, ח"כ לשעבר שכיב שנאן, ראשי הרשויות המקומיות הדרוזיות ופורום הקצינים הבכירים במילואים התכנס היום פעם נוספת והגיע למתווה אותו הציג נתניהו.

ראש הממשלה והצוות גיבשו מתווה שהוגדר היסטורי, "המציג מהפך במעמד החוקי של בני המיעוטים המשרתים בכוחות הביטחון, ובפרט בני העדה הדרוזית". השייח טריף בירך על עבודת הצוות והודה לראש הממשלה על הפעולה המהירה והרצינית.

במתווה החדש מעמד העדה הדרוזית יעוגן בחוק הלאום, וכן של מעמד העדה הצ'רקסית. החוק יוקיר את תרומתה של העדה הדרוזית למדינת ישראל בבניין הארץ, בחיזוק הביטחון ובעיצוב פני החברה הישראלית כחברה שוויונית ומגוונת, ויכלול תמיכה במוסדות העדה (דת, חינוך, תרבות); חיזוק היישובים הדרוזים, כולל פתרונות לבניה למגורים, והקמת יישובים חדשים לפי הצורך; ושימור המורשת הדרוזית והנחלתה.

כמו כן החוק יעגון את זכאותם להטבות של בני מיעוטים, מכל הדתות והעדות, המשרתים בכוחות הביטחון, להשגת שוויון חברתי.

בנוסף בחוק תהיה הכרה בתרומתם של אלו הנוטלים חלק בהגנת המדינה, מכל הדתות והעדות, בהם בני העדה הדרוזית.
כמו כן, הודיע מ"מ מנכ"ל משרד רה"מ על הקמת ועדת שרים בראשות רה"מ, לנושא העדה הדרוזית, אשר תפעל – בין היתר – לקידום המתווה ולפיקוח על יישומו.

פרטיו של המתווה יגובשו וינוסחו במדויק תוך 45 ימים, במסגרת צוות משותף של הממשלה ושל נציגי העדה הדרוזית, והכול בכפוף להוראות הדין, ולאישור היועץ המשפטי לממשלה. פעולות החקיקה יחלו מיד עם כינוס מושב החורף הקרוב של הכנסת ויסתיימו תוך 45 ימים מתחילת המושב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר