"רוֹאִים אֶת הַקּוֹלוֹת"

כך מכינים את השופרות לראש השנה • תיעוד

לקראת ראש השנה המתקרב, יצאו אריאל ליבא וצלם "כיכר השבת" חיים גולדברג למפעל שופרות, כדי לתעד את תהליך הכנת כלי המצווה באמצעותם ניזכר לטובה לפני ה' • צפו (מעניין)

אריאל ליבא | כיכר השבת |
(צילום: חיים גולדברג / כיכר השבת)

"יום תרועה" הוא אחד משמותיו של ראש השנה, שנקרא כך על שם מצוות תקיעת השופר ביום זה.

לקראת יום זה, ההולך ומתקרב, יצא "כיכר השבת" למפעל 'שופרות ירושלים' בעטרות, כדי לראות מקרוב את תהליך הכנת השופר.

כמה שלבים מעורבים בתהליך ההכנה:

השופר מגיע למפעל כשהוא שלם, ללא הפתח שדרכו תוקעים. בכדי ליצור את הפתח, חותכים את 'זנב' השופר וקודחים בעדינות ובדקות עד שמגיעים לחלל השופר ואז מרחיבים את החור ע"י מקדח רחב יותר.

בכדי לקבל פייה גדולה הנוחה לתקיעה, מחממים ע"י אוויר חם את פי השופר כדי לרככו, ואז לוחצים את השופר על קונוס מיוחד מעץ שמרחיב את הפתח עד לגודל הרצוי שיתקרר ויישאר רחב.

כשהשופר מגיע במצב גולמי, הוא מאוד גס ומחוספס. כדי להחליקו, מעבירים את השופר תחת כמה מכונות שיוף, חלקם גסות, וחלקם עדינות יותר. ראשית עובר השופר שיוף גס במכונה ולאחריה שיוף עדין יותר. לאחר מכן עובר השופר למכונה אחרת בה משייפים אותו בשיוף דק אף יותר.

במכונה האחרונה, משייפים את השופר בעדינות רבה יותר כשחלק מהשיוף מתבצע ע"י גלגלי בד שהלחץ שלהם יוצר ומבריק את הצד הטבעי שבשופר כדי שלא יהיו שבבים היכולים לשרוט או לפצוע.

צפו בגלריה של הצלם חיים גולדברג

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר