לכבוד שבת

מתכון לנתח אנטריקוט ברוזמרין עם ירקות שורש צלויים

עיקרית עסיסית ונהדרת לשולחן השבת. המנה מרשימה מאוד, אך למעשה פשוטה להכנה ולא מסובכת בכלל: נתח אנטרקוט צלוי ברוזמרין עם מגוון ירקות שורש ממכרים - ולא תאמינו, אבל הדבר הכי מאתגר בהכנת המנה הזו הוא קילוף הירקות (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
נתח אנטריקוט ברוזמרין עם ירקות שורש צלויים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 1 ק"ג נתח אנטריקוט שלם
  • שמן זית
  • 1 כף רוזמרין יבש
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 2 בצלים גדולים לבנים
  • 2 בצלים גדולים סגולים
  • 6 גזרים
  • 3 ראשי קולרבי
  • 2 פקעות לפת
  • 6 בטטות קטנות
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים
  • 250 גרם ערמונים בוואקום
  • 4 כפות סילאן

אופן ההכנה:

1. מצפים בנדיבות את נתח הבשר בשמן זית, מתבלים ברוזמרין, מלח ופלפל שחור ומניחים על גבי רשת תנור.

2. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

3. מקלפים וחותכים את כל הירקות לקוביות גסות, מסדרים בתבנית חסינת אש וממקמים את התבנית במדף הנמוך ביותר בתנור. על מדף שמעל (ישירות על הרשת), מניחים את נתח הבשר, כך שכל נוזלי הבשר ינטפו על הירקות.

4. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים במשך כשעתיים, עד שהירקות והבשר רכים.

5. מוציאים את הירקות והבשר, מברישים את הבשר בסילאן ומחזירים את הרשת לתנור לצלייה עדינה של 10 דקות.

אופן ההגשה: מסדרים את הירקות בכלי הגשה, פורסים את הבשר לפרוסות ומניחים אותן על מצע הירקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר