הסדרה

נחשפה טיוטת המגעים בין ישראל וחמאס

עיתון לבנוני המקורב לחמאס חושף טיוטה מתוך המגעים בין ישראל לחמאס באמצעות המצרים. על פי המסמך יפסיקו בחמאס את ההפגנות בגדר ובישראל יסירו את המצור (ביטחון)

דניאל הרץ | כיכר השבת |
מפגינים בעזה (צילום: עבד רחים חטיב, פלאש 90)

האם ישראל קרובה להסכם עם החמאס? על פי העיתון הלבנוני אל־אחבאר, המקורב לחמאס, ישנה התקדמות משמעותית במגעים בין הצדדים. העיתון פרסם טיוטה שלא ברור עד כמה היא סופית, מתוך שולחן המשא ומתן

על פי הדיווח בחמאס יורידו את הלהבות בכל הנוגע להפגנות ליד הגדר לפחות בשבוע הקרוב כדי לאפשר למצרים לקדם את ההבנות בין הצדדים.

טיוטת ההסכם שפורסמה בעיתון כוללת בשלב זה את הצעדים הבאים - כאשר כל אחד מהם תלוי ביישום הצעד הקודם:

השלב הראשוני, דרישה מחמאס לרסן את המפגינים בגבול ישראל ולהעניש כל מתפרע שיפר זאת; הפסקת מוקד ההפגנות השבועי בצפון הרצועה מול קיבוץ זיקים, שמתקיים בכל יום שני וכולל גם משט לגבול הימי עם ישראל; המשך צעדות השיבה במתכונת החדשה עד סוף השנה; במקביל, מצרים תפעל להסיר 70% מהמצור על עזה עד שהצעדות ייפסקו לחלוטין; הגדלת מרחב הדיג מול חופי הרצועה למרחק של 14 מיילים; ישראל תיתן אישור עבודה בשטחה ל-5,000 פלסטינים מרצועת עזה שגילם מתחת ל־40.

הבנות נוספות המופיעות בטיוטה, כך על־פי העיתון: מצרים תפעל ליישום עסקת חילופי שבויים, שהמשא ומתן לגביה מוקפא בשלב זה. כזכור, בידי חמאס ככל הנראה לפחות שני ישראלים וכן גופות חיילים שנהרגו במבצע צוק איתן;

כמו כן במסגרת ההבנות תוכרז רגיעה של לפחות שלוש שנים תחת פיקוח בינלאומי בחסות האו"ם ורוסיה; פתיחה קבועה של מעבר רפיח ושל המעברים המסחריים עם ישראל. זאת כדי לתמוך בפעילותה של תחנת החשמל בעזה שכמעט ואינה עובדת ושל פרויקטים תשתיתיים;

הקמת פרויקטים אחרים שעתידים לספק 30 אלף מקומות עבודה לבוגרי האוניברסיטאות דבר שאמור לשפר את מצב הכלכלה הרעוע במיוחד בעזה.

בתוך כך, הנהגות חמאס והג'יהאד האיסלאמי נפגשו השבוע בלשכתו של מנהיג חמאס בעזה, איסמעיל הנייה, כדי לדון ביוזמה המצרית להשגת הבנות רגיעה מול ישראל, וסיכמו כי צעדות השיבה השבועיות יימשכו בינתיים ללא אלימות. הפלגים הפלסטינים הסכימו להקפיא את האלימות בהפגנות כדי לתת הזדמנות למאמצים המצריים לייצב הבנות שיקלו על תושבי עזה שסובלים רבות כתוצאה מהאלימות נגד ישראל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר