בריא יותר

מתכון ללביבות בטטה ותרד אפויות - קראנצ'יות מבחוץ, רכות מבפנים

הן אפויות, הן טעימות, כל כך קל להכין אותן - וככה בדיוק אנחנו אוהבים את הלביבות שלנו. ובכלל, מי אמר שלביבות זה עסק לחנוכה? מתכון ללביבות בטטה ותרד אפויות בתנור במרקם כיפי - פשוט תנו להן לככב בארוחה חלבית קלילה או כתחליף לבורגר הבשרי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לביבות בטטה ותרד אפויות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 400 גרם תרד, חלוט בקערת מים רותחים 10 דקות, מסונן היטב מנוזלים וקצוץ
  • 1 בטטה, קלופה, מבושלת במים עד לריכוך, מעוכה למחית
  • 1 כוס גבינות מגורדות (צהובה / בולגרית / קשקבל / עמק)
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן + תוספת לשימון התבנית
  • מלח ופלפל שחור
  • פירורי לחם לציפוי (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים לעיסה אחידה את התרד הקצוץ, מחית הבטטה, הגבינות, פירורי הלחם, הביצה, השמן, מלח ופלפל.

2. יוצרים כדורים מהעיסה, מגלגלים בפירורי לחם ומועכים קלות משני הצדדים או ממלאים רינגים של המבורגר. מסדרים את הלביבות על נייר אפייה משומן.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות. לאחר 20 דקות אפייה, הופכים את הלביבות וממשיכים לאפות עד להזהבה יפה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר