לביבות בטטה ותרד אפויות
לביבות בטטה ותרד אפויות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 400 גרם תרד, חלוט בקערת מים רותחים 10 דקות, מסונן היטב מנוזלים וקצוץ
  • 1 בטטה, קלופה, מבושלת במים עד לריכוך, מעוכה למחית
  • 1 כוס גבינות מגורדות (צהובה / בולגרית / קשקבל / עמק)
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן + תוספת לשימון התבנית
  • מלח ופלפל שחור
  • פירורי לחם לציפוי (אופציונלי)

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה, מערבבים לעיסה אחידה את התרד הקצוץ, מחית הבטטה, הגבינות, פירורי הלחם, הביצה, השמן, מלח ופלפל.

2. יוצרים כדורים מהעיסה, מגלגלים בפירורי לחם ומועכים קלות משני הצדדים או ממלאים רינגים של המבורגר. מסדרים את הלביבות על נייר אפייה משומן.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות. לאחר 20 דקות אפייה, הופכים את הלביבות וממשיכים לאפות עד להזהבה יפה.