לכבוד שבת

מתכון לקדירת בשר וירקות שורש של מורן פינטו

מנה קלאסית שממש לא מסובך להכין ועדיין היא תתן אפקט חגיגי שמתאים בול לשבת קרה: מתכון לקדירת בשר וירקות שורש שמשלבת את טעמו העמוק של הבשר עם המתקתקות של הירקות (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
קדירת בשר וירקות שורש (צילום: shuttersock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 1 ק"ג בשר גולאש, חתוך לקוביות
  • 4 גזרים בינוניים, מקולפים ופרוסים לעיגולים
  • 2 לפתות, מקולפות וחתוכות לרבעים
  • 1 שורש כרפס, מקולף וחתוך לרבעים
  • 3 בצלים לבנים, מקולפים וחתוכים לרבעים
  • 5 כפות קמח, מנופה
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • 5 עלי דפנה
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 5 כפות שמן
  • 1 ליטר ציר בקר או מים
  • 1 כוס יין אדום חצי יבש

אופן ההכנה:

1. מצפים את קוביות הבשר בקמח.

2. בסיר גדול ורחב מחממים את השמן ומטגנים קלות את קוביות הבשר עד להזהבה קלה. מוציאים לכלי נפרד.

3. מוסיפים מעט שמן לאותו הסיר, מוסיפים את כל הירקות, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.

4. מחזירים לסיר את קוביות הבשר המטוגנות, מוסיפים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה ויוצקים פנימה את ציר הבשר (או המים) וכוס היין.

5. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר