הגאון רבי דוד יוסף, חבר מועצת חכמי התורה ונשיא 'יחווה דעת', התייחס בשיעורו השבועי לכלי התקשורת החרדים, שלפעמים שוכחים לדבריו את העובדה שהם חרדים לפני שהם עיתונאים.
"ה' ירחם איזו צורה נהיה לכל הלשון הרע", אמר הגר"ד יוסף: "לא היה כך מעולם, היום זה אחד הדברים הכי נוראיים, איך שיש הלבנת פנים".
בשלב הזה סיפר חבר ה'מועצת' מעשה שחווה בעצמו: "פעם היה איזה עיתונאי חרדי שכתב משהו, מישהו בא ובכה לי 'תראה ככה כתב עלי'. ומה הבעיה? זה גם שקר וגם 'הוא מסכן אותי, אחר כך יתפסו אותי, אוי ואבוי מה שיעשו לי'".
הגר"ד יוסף הוסיף: "התקשרתי אל העיתונאי החרדי, אז הוא אמר לי 'תראה, יש לפי החוק 'זכות הציבור לדעת', מה שכתבתי זה אמת וזכות הציבור לדעת. אמרתי לו 'איך אתה יכול להגיד את זה? אתה חובש כיפה, איך אתה יכול להגיד דבר כזה?!".
• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים
חבר המועצת המשיך בדבריו הקשים: "מה זה 'זכות הציבור לדעת'? זה חוק שלהם, חוק מרושע, חוק מרושע פשוטו כמשמעו, זכות הציבור לרכל!, זה המשעות. לרכל, להלבין פנים, זה זכות הציבור? חס ושלום!, מה עם דין תורה? מה עם הלכה?".
הרב יוסף סיפר כי למרות הניסיונות לשכנע את העיתונאי החרדי, הוא לא הצליח: "מה הוא ענה לי? 'אם אני לא אכתוב את זה, יש עיתונאי אחרי שאולי יכתוב, הוא יקדים אותי'. תחרות, היצר הזה של העיתונאים, תחרות, 'אני צריך להיות הראשון לפני העיתונאי השני', אני רוצה לקפוץ לגיהנום לפניו!, מה - הוא יקדים אותי בגיהנום? עד כדי כך הגענו".
הגר"ד יוסף סיים את דבריו: "אם תהיה אווירה כזו שהציבור יתנגד לדברים האלו - נוכל להתגבר על זה".
רפאל | 29/01/2019 |
ח | 28/01/2019 | 13 |
יוסי | 28/01/2019 | 12 |
נועם מגן | 01/02/2019 |
שרון | 28/01/2019 | 11 |
יוחנן | 28/01/2019 | 9 |
ע | 28/01/2019 | 6 |
ללא שם | 30/01/2019 |
כך נהג תמיד מרן זצ"ל כלפי כל מי שחשב לנכון שיש לבזותו ולא עשה לו חשבון.
כך גם נוהג בקביעות הרב מזוז כלפי אריה דרעי ואחרים.
אני לא בא להכנס בין ההרים, אבל זכותו וחובתו של הרב דוד יוסף להלבין את פניו של אלי ישי ברבים אם כך הוא חושב שצריך לעשות כדי להרחיק אחרים ממנו בדיוק כפי שלרב מזוז מותר לדבר על אריה דרעי לשיטתו.
דברים שרבנים אומרים זה לא קשור ל"זכות הציבור לדעת" אלא ל"חובת הציבור לדעת"!
עיתונאים שמפרסמים כל דבר בטענה זו של זכות הציבור לדעת, עליהם אין מחלוקת שהם עושים איסור. עליהם ועל שכמותם דיבר הרב דוד יוסף!
בושו והכלמו המדברים ונוהגים ברבנים גדולי תורה בזלזול ובחוסר כבוד! צאו וראו מה דעתו של הרב מאיר מזוז על הרב דוד יוסף לפני שאתם מעיזים לפעור את הפה או המקלדת כנגדו!
ובכלל תהיו ענייניים, הוא צודק? אז מה אחו התגובות האלה?!