לכבוד שבת

מתכון לעוף עם פלפלים קלויים ברוטב תימין ולימון

השפית מורן פינטו עם מתכון להכנת תבשיל שוקי עוף עם פלפלים צבעוניים קלויים ברוטב תימין ולימון שנותן טאצ' מיוחד לכל המנה (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
עוף עם פלפלים צבעוניים ברוטב תימין ולימון (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כרעי עוף, מחולקים למשולשים ושוקיים
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 פלפלים צהובים
  • 2 פלפלים ירוקים
  • 10 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 ענף תימין טרי
  • מיץ מלימון סחוט היטב
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. קולים את הפלפלים על אש חיה עד לריכוך. מעבירים את הפלפלים לשקית ונותנים להם 'להזיע' בפנים במשך 15 דקות. מסירים את הקליפה מהפלפלים וחותכים אותם לרצועות.

2. מחממים את השמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים קלות את העופות.

3. מוסיפים לסיר את פרוסות השום, הפלפלים, התימין ומיץ הלימון הסחוט ומתבלים במלח ופלפל שחור. מבשלים בסיר מכוסה במשך 40 דקות על אש בינונית, מידי פעם מנערים את הסיר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר