מה אוכלים היום?

מתכון לכנפיים עסיסיות צלויות במרינדה פיקנטית

התחילו בהכנת הכנפיים יממה לפני הגשתן ובטרם הצלייה, העבירו אותן למקרר עטופות במרינדה למשך 24 שעות. הן יצאו כל כך טעימות ורכות ונימוחות!

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כנפיים עסיסיות במרינדה פיקנטית ממכרת (צילום: Photo by Juan Encalada on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג כנפי עוף (כ-25 יחידות)
  • 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 5 כפות דבש
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורד
  • 5 גבעולי תימין - רק העלים, קצוצים

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים, מלבד כנפי העוף, עד לקבלת מרינדה סמיכה ודביקה.

2. בתבנית רחבה, מסדרים את הכנפיים ויוצקים מעל את המרינדה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים עד 24 שעות - וכל המרבה הרי זה משובח. וטעים. ורך. ונימוח. לפני הצלייה, מניחים את הכנפיים על השיש שיגיעו לטמפרטורת החדר.

3. מחממים היטב מחבת פסים וצולים את הכנפיים במשך 15-20 דקות. מידי פעם הופכים, עד שהכנפיים משחימות ועסיס נוטף מהן. כדאי לתת לכנפיים פיניש אחרון בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך 10-15 דקות נוספות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר