מה אוכלים היום?

מתכון למרק פטריות קרמי ועשיר

החורף מתעקש להישאר ומי אנחנו שנתווכח? כי אין כמו צלחת של מרק מנחם ומלא טעמים להתחמם איתה בערב קריר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק פטריות קרמי ועשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 60 גרם חמאה
  • 1 כף שמן
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 4 שיני שום, כתוש
  • 750 גרם פטריות פורטבלו טריות, פרוסות
  • 4 כפיות תימין קצוץ
  • 1/2 כוס יין אדום יבש / לבן
  • 6 כפות קמח, מנופה
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות או מים
  • 1-2 כפיות מלח
  • 1/2-1 כפיות פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול על אש גבוהה, ממיסים את החמאה והשמן. מוסיפים את הבצלים ומאדים במשך 2-3 דקות עד לריכוך. מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה.

2. מוסיפים לסיר את הפטריות ו-2 כפיות תימין, מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 5 דקות. יוצקים מעל את היין ומבשלים עוד 3 דקות ללא ערבוב.

3. מוסיפים לסיר את הקמח, מערבבים היטב ומבשלים עוד 2 דקות. יוצקים מעל את ציר המרק או המים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מתבלים במלח ופלפל שחור, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמתקבל מרקם סמיך.

4. מנמיכים לאש קטנה, מערבבים פנימה את השמנת, מבשלים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר